Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

17 godzin temu, mosze napisał:

Odradzam czarny garnitur. Wygląda się w nim smutno i pasuje tylko na niektóre okazje.

Wiem o tym, na większość okazji mam inne garnitury, ale są też takie sytuacje, w których pasuje w zasadzie tylko czarny.

Opublikowano

Czarny garnitur wygląda świetnie, gdy: 1. słoneczko zachodzi, 2. Ma szerokie najlepiej zamknięte klapy. Wtedy robi lepsze wrażenie niż granatowy. Ale za słonecznego dnia i ze zwykłymi klapami, to wolałbym granat.

Strasznie żałuję, że SS nie ma czarnego garnituru z klapami typu Washington.

Opublikowano

@25kamil25 Dziś dostałem maila o tej ofercie koszulowej więc jest to chyba nowość?

Apropos SuitSupply - jak wiadomo anulowali zamówienia custom made po cenie "promocyjnej". Wygląda na to jednak, że część zamówień jest (o dziwo) nadal ważna, w tym moje. Jak myślicie, jaka logika za tym stoi? Z obserwacji na styleforum wychodzi że "najbrzydsze" materiały nie zostały anulowane

Opublikowano

Dziwna sprawa - zamówiłem Havanę C847, w 2 rozmiarach. Przyszła C847M. Przy zapytaniu na whatsup o wymianę dostałem odpowiedź, że nie ma rozmiaru. Jak im pokazałem na stronie, że jest to dostałem odpowiedź, że te havany co mam to inny "model". Jak dopytałem o co chodzi i jaka jest różnica to się zgubiła w zeznaniach osoba, z którą rozmawiałem. Trochę ma na to wpływ kwestia języka angielskiego, bo pisała trochę nieskładnie.  Ale ogólnie dziwna sprawa.

Spotkał się ktoś z czymś takim? Bo wygląda na to, że zamawiasz model C847, a możesz zostać C847M. Jakaby nie była między nimi różnica.

Opublikowano

@eduardo - popularne tu na Forum modele 839, 847 i 848 zostały wprowadzone do oferty minimum 5 lat temu. Dodatkowa litera M może wskazywać na jakąś modyfikację oryginału. Najbardziej prawdopodobna jest zmiana kodu materiału użytego do wyrobu, bo zapas tego sprzed 5 lat mógł się wyczerpać. Czy 847M różni się znacząco od tego co spodziewałeś się otrzymać? Nie jestem pewny, ale chyba czytałem na StyFo, że w pewnym okresie minimalnie przerobiono wykroje Havany i innych modeli.

Opublikowano

Powiem szczerze, że nawet nie zauważyłem tego M. Sprawa wynikła w momencie podjęcia rozmowy z nimi przez whatsup. Niestety nie byłem w stanie wyciągnąć informacji czym się różni jeden model od drugiego - "yes they are both Havanas however we do carry multiple styles in them. I undstand how  this may be confusing".  I w takim tonie cała rozmowa. 

Opublikowano

Czyżby SuSu znowu coś namieszało w rozmiarówce? Marynarki z ostatniego Custom made, które otrzymałem dziś są wyjątkowo ciasne. Co prawda i tak je poszerzam dopasowując do swoich wymiarów ale nowa dostawa wydaje mi się odczuwalnie bardziej dopasowana.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj odebrałem garnitur z emocjonującego custom made. Po złożeniu zamówienia nie wysyłałem żadnych mejli do susu.

@adamW, w moim przypadku marynarka (havana) jest odczuwalnie węższa w talii. Orientujesz się, ile można poszerzyć marynarki susu i czy to skomplikowany zabieg?

Opublikowano
Czyżby SuSu znowu coś namieszało w rozmiarówce? Marynarki z ostatniego Custom made, które otrzymałem dziś są wyjątkowo ciasne. Co prawda i tak je poszerzam dopasowując do swoich wymiarów ale nowa dostawa wydaje mi się odczuwalnie bardziej dopasowana.
Oni co jakiś czas slimuja swoją rozmarowke.
Mam Havany z "białymi metkami", tj z nowszych wydań z lat 2013, 2015, 2017, 2018 i 2019 w których tylko rękawy skracalem o 1cm i porównując łeb w łeb to co nowsze wydanie to marynarka bardziej slimowana.
Opublikowano

Mniej więcej (czytaj średnio) trzymają się tych samych wymiarów od jakiś 3 lat. Większym problem są odstępstwa poszczególnych egzemplarzy od tabeli rozmiarowej. Swego czasu zamówiłem 4 sztuki tego samego modelu i rozmiaru (marynarka 98) i ich talie miały od 2x47 cm do 2x48.5 cm... To prawie rozmiar różnicy.
Podobnie ze spodniami. Mam 4 pary różnych spodni w kroju Braddon i różnią się między sobą nawet o 3 cm na obwodzie w łydkach czy kolanie.

Opublikowano
W dniu 29.06.2020 o 21:41, adamW napisał:

Czyżby SuSu znowu coś namieszało w rozmiarówce? Marynarki z ostatniego Custom made, które otrzymałem dziś są wyjątkowo ciasne. 

Ja też tak mam, ale u mnie wychodzi na to, że to ja jestem z roku na rok coraz lepszy pomimo siłowni. 

Opublikowano

Ja dzisiaj otrzymałem dwurzędowego Travellera (sama marynarka na razie). Rozmiar mój standardowy - 50. Mam już dwa garnitury dwurzędowe od SuSu w tym rozmiarze, ale ten traveller wypada śmiało na rozmiar mniejszy, jeśli chodzi o wymiary. 1cm krótszy, w obwodach w klatce i talii po 4cm różnicy. Gdyby nie zrzucone kilogramy, to bym musiał iść do góry z rozmiarem, ale na szczęście jestem "pomiędzy". Późniejsze dokupienie spodni będzie prawdziwą loterią (mam szerokie uda) :D 

Opublikowano

Za półtorej miesiąca szykuje mi się ślub w charakterze gościa. Planuję zamówić pierwszy raz garnitur z SuSu, wybrałem sobie dwa główne typy:

https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-washington--granatowy/P5750.html

https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-lazio--granatowy/C2778M-S.html

Który Wy byście wybrali na ślub jako gość? Kompletnie też nie mam pojęcia jaki rozmiar zamówić, pomierzyłem się i wygląda to mniej więcej w ten sposób: wzrost 172/3, klatka 95, pas 84, biodra 92, więc byłbym wdzięczny za jakieś rady, chciałbym docelowo zamówić 2 sztuki i zostawić jak coś będzie pasowało, bo czasu też za wiele nie pozostało.

Opublikowano
16 godzin temu, nebhe napisał:

Za półtorej miesiąca szykuje mi się ślub w charakterze gościa. Planuję zamówić pierwszy raz garnitur z SuSu, wybrałem sobie dwa główne typy:

https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-washington--granatowy/P5750.html

https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-lazio--granatowy/C2778M-S.html

Który Wy byście wybrali na ślub jako gość? Kompletnie też nie mam pojęcia jaki rozmiar zamówić, pomierzyłem się i wygląda to mniej więcej w ten sposób: wzrost 172/3, klatka 95, pas 84, biodra 92, więc byłbym wdzięczny za jakieś rady, chciałbym docelowo zamówić 2 sztuki i zostawić jak coś będzie pasowało, bo czasu też za wiele nie pozostało.

Ja nie lubię, jak garnitur świeci, więc jak dla mnie żaden.

Przypuszczam, że rozmiar 23/4

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@nebhe, mam ten drugi (C2778M) i polecam (nie świeci się, jest matowy). Bardzo uniwersalny garnitur.

Mam 178 cm, 100 w klatce, 84 w pasie i w ss noszę rozmiar 48. Marynarka jest dobrze dopasowana, spodnie (brescia) są trochę za szerokie w pasie i w udach (nie mam rozbudowanych nóg). Na Twoim miejscu spróbowałbym rozmiar 46 i 23. Spodnie i tak pewnie będą do skrócenia.

• Oceniam pozytywnie 1