Robert Opublikowano 1 Marca Zgłoś Opublikowano 1 Marca W dniu 28.02.2026 o 00:36, achimpe napisał(a): Wide Leg Tapered Chinos Dla mnie najgorzej. Wide i tapered. 2 Cytuj
Robert Opublikowano 3 Marca Zgłoś Opublikowano 3 Marca O rzeczywiście. Na zdjęciu wyglądają całkiem fajnie. Cytuj
mosze Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia Snikersy SS - chyba nie mogę polecić. Rozdarcie uczyniło się raptem po kilku wyjściach, wyglądają nadal jak nowe. 1 Cytuj
vinx78 Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 4 minutes ago, mosze said: Snikersy SS - chyba nie mogę polecić. Rozdarcie uczyniło się raptem po kilku wyjściach, wyglądają nadal jak nowe. Jakiś miesiąc temu chciałem je kupić, dokładnie w tym kolorze. Ostatecznie zdecydowałem się na brązowe Adidasy Stadt, bo mają dla mnie to "coś"; sneakersy SS wydały mi się cokolwiek "bezpłciowe", jakby zaprojektowała je AI. To rozdarcie utwierdza mnie w słuszności wyboru. Cytuj
Robert Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 4 godziny temu, mosze napisał(a): Snikersy SS - chyba nie mogę polecić. Rozdarcie uczyniło się raptem po kilku wyjściach, wyglądają nadal jak nowe. Fatalnie. Czaję się na te sneakersy tylko w innym kolorze. Będę musiał to przemyśleć. Cytuj
mosze Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Customer Service Otrium - chyba też nie mogę polecić: "Our claims department has assessed the images and has advised that, as the shoes have not been worn very often and do look like new, it would be very strange for this to be a manufacturing defect over time. The location of the tear also does not seem to be a manufacturing issue. The images sent seem to depict that something sharp has cut the shoe in this location, as the seam does not seem to be affected at all. If the shoes had been worn more often and the damage was on the seam, not beside it, this may have been an indication of a manufacturing defect. As the seam looks to be fully intact, then this indicates that the issue was caused by a sharp object of some sort. We understand that this can be disappointing, but unfortunately, a certain amount of wear and tear with regular use cannot be ruled out. We hope for your understanding." 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Otrium claims department assessing the images: Instancja odwoławcza: 3 Cytuj
mosze Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia Śmichy chichy, ale może któryś z kolegów ma jakieś rady, co dalej? Na buty wydałem jakieś 250 zł, nie za dużo, ale biorąc pod uwagę, że starczyły na cztery wyjścia, to wychodzi drogo. Nie zamierzam się jeszcze poddawać, chodzi raczej o zasadę. Aktualne pomysły obejmują np. propozycję przekazania butów do rzeczoznawcy w Warszawie, strona, dla której opinia będzie niekorzystna, płaci za opinię i ponosi jej konsekwencje. Cytuj
lubo69 Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia W dniu 27.11.2024 o 12:25, mosze napisał(a): Z różnych źródeł, których nie pamiętam, wynika, że buty SS są przeciętnej jakości, w cenach wyjściowych na pewno nie warto. Marku, sorry, kupiłeś świadomie😔 Cytuj
Kyle Opublikowano Poniedziałek o 10:35 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 10:35 Przez pierwszy rok (a może teraz już dwa, nie pamiętam) po sprzedaży konsumenckiej obowiązuje domniemanie, że uszkodzenie jest wynikiem wady przedmiotu sprzedaży, i to sprzedawca musi obalić to domniemanie. Nie powinno to nastąpić w drodze gołosłownego twierdzenia, tylko powinno mieć w czymś oparcie, np. opinii rzeczoznawcy. Możesz spróbować powołując się na to zażądać przedstawienia takiej opinii (pewnie jej nie mają). Druga kwestia, to rozumiem, że napisali do Ciebie po angielsku - wyrażałeś na to zgodę? (np. na Vinted masz prawo do pomocy po polsku, ale system proponuje możliwość korespondencji po angielsku z zachętą, że będzie dzięki temu szybciej). Art. 7 ust. 1 ustawy o języku polskim: Na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w obrocie z udziałem konsumentów oraz przy wykonywaniu przepisów z zakresu prawa pracy używa się języka polskiego, jeżeli: 1) konsument lub osoba świadcząca pracę ma miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej w chwili zawarcia umowy oraz 2) umowa ma być wykonana lub wykonywana na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. Otrium ma wersję polskojęzyczną strony, wysyła do Polski, więc prowadzi w Polsce obrót z konsumentami, i ma obowiązek stosować się do tego przepisu. Można o tym wspomnieć w ramach presji (teoretycznie, za praktykę naruszania ww. przepisu Prezes UOKiK mógłby solidną karę przywalić). 5 Cytuj
mosze Opublikowano Poniedziałek o 11:33 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 11:33 Dzięki za wskazówki. Z językiem walczył nie będę, ja do nich po angielsku, oni najpierw po polsku, czyli ok. Zrobię lepsze zdjęcia i poproszę o opinię rzeczoznawcy na piśmie. Generalnie nigdy nie ciąłem butów, zwłaszcza nowych, ale na zdrowy, chłopski rozum krawędzie w miejscu cięcia powinny być w miarę gładkie. Tutaj jest rozdarcie i "kalafior", ich tłumaczenie się kupy nie trzyma. Cytuj
dragonek Opublikowano Wtorek o 08:01 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 08:01 21 godzin temu, Kyle napisał(a): Otrium ma wersję polskojęzyczną strony, wysyła do Polski, więc prowadzi w Polsce obrót z konsumentami, i ma obowiązek stosować się do tego przepisu. Można o tym wspomnieć w ramach presji (teoretycznie, za praktykę naruszania ww. przepisu Prezes UOKiK mógłby solidną karę przywalić). Jak prezes UOKiK przywali solidną karę, to już chyba nie będą chcieli wysyłać SuSu do Polski więcej 😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi