Wodzu Posted January 29 Report Share Posted January 29 Mod 2 to marynarki jednorzędowe, mod 3 - dwurzędowe. Oprócz tego jest jeszcze najwyższa linia Handmade. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted January 29 Report Share Posted January 29 W dniu 5.01.2025 o 13:52, garzagrossa napisał: Pini Parma znam tylko z przeglądania strony, ale z ich rozmiarówki wynika, że mają krótkawe marynarki i obcisłe spodnie z średnim stanem - takie sobie moim zdaniem. Generalnie portki SuSu na średni wzrost też mają co najwyżej średni stan. Na wysoki są zbliżone do Cavour (tutaj jest jedna rozmiarówka - raczej trzeba skracać). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xardas Posted January 29 Report Share Posted January 29 3 godziny temu, Wodzu napisał: Mod 2 to marynarki jednorzędowe, mod 3 - dwurzędowe. Oprócz tego jest jeszcze najwyższa linia Handmade. Tak też początkowo założyłem, ale znalazłem również dwurzędowe marynarki Mod 2, co wprawiło mnie w lekką konsternację. https://www.cavour.com/products/mod-2-double-breasted-velvet-jacket-green Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michasacuer Posted January 29 Report Share Posted January 29 SuSu ponownie stawia na GYW https://suitsupply.com/en-nl/men/shoes/black-tassel-loafer/FW1331.html Widziałem je na żywo, wyglądają na prawdę porządnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michasacuer Posted February 8 Report Share Posted February 8 Ogólnie zauważyliście że zniknęły wasze Size Passporty ze strony? Powodem jest to że zmieniła się baza marynarek CM z Lazio na Havane. Piszę w ramach kronikarskiego obowiązku. Info od pracownika sklepu. Ogólnie raczej się nic nie powinno usuwać a nawet jeśli, należałoby powiadomić klientów o takiej akcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted February 20 Report Share Posted February 20 W dniu 29.01.2025 o 17:25, michasacuer napisał: SuSu ponownie stawia na GYW https://suitsupply.com/en-nl/men/shoes/black-tassel-loafer/FW1331.html Widziałem je na żywo, wyglądają na prawdę porządnie. Ja mam Derby i Oxfordy szyte metodą Blake. Te pierwsze są podzelowane te drugie nie i o ile do skóry w podeszwie nie mam zastrzeżeń o tyle już skóra w cholewce w obydwu jest co najwyżej dostateczna. To, że but jest szyty GYW, nie wiele zmienia. Na grupach FB widziałem posty szewców którzy takie buty naprawiają renomowanych marek a w środku natrafiają np. na kartony, czego nie widują w butach szytych metodą Blake... Po butach szytych dla marek odzieżowych nie ma się co spodziewać cudów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonek Posted April 8 Report Share Posted April 8 Kod WELCOME dający -25% na pierwsze zamówienie w Otrium ostatnio zadziałał mi na marynarkę SuSu. Warto więc chyba sprawdzać od czasu do czasu kody promocyjne na rzeczy, które obserwujemy - a nuż zadziałają. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted April 24 Report Share Posted April 24 Cześć, mam pytanie dotyczące rozmiarówki butów od Suitsupply. Czy jest ona zgodna z tym co podają na stronie? Przykładowo dla rozmiaru 9 (43) producent podaje długość stopy 28cm. Proszę o opinię osób które kupowały buty od Suitsupply czy rozmiarówka odpowiada informacjom ze strony producenta. Chcę kupić brogsy z Otrium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted April 24 Report Share Posted April 24 Mam od nich Derby i Oxfordy oznaczone jako 11 UK (29,6 cm), szersze modele. Na mojej stopie (30 cm) leżą bardzo dobrze. Ale mierzyłem i 11 za małe. 11nastka jeśli chodzi o obuwie bardziej sportowe, była wyraźnie za mała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted April 25 Report Share Posted April 25 6 godzin temu, tryhp3 napisał: Mam od nich Derby i Oxfordy oznaczone jako 11 UK (29,6 cm), szersze modele. Na mojej stopie (30 cm) leżą bardzo dobrze. Ale mierzyłem i 11 za małe. 11nastka jeśli chodzi o obuwie bardziej sportowe, była wyraźnie za mała. Dzięki za info. Chyba zaryzykuję kierując się rozmiarem, który podaje producent. W sportowych butach też mi najczęściej wychodzi, że rozmiarówka jest zaniżona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flozbi Posted April 25 Report Share Posted April 25 U mnie przy rozmiarze 42 i długości stopy 26,8cm ale sporej tęgości jest ze 3-4 mm zapasu na długość. To bym powiedział, że rozmiar 42 jest na stopę max. 27,2 cm normalnej tęgości. Można przypuszczać, że rozmiar 43 to będzie około 28 cm;-). Piszę o butach typu derby, split toe. W butach sportowych pewnie jest inaczej. Przy okazji mogę powiedzieć, że w moim przypadku Suitsuplly to jedne z wygodniejszych butów, ale na razie przetestowałem tylko kilkanaście marek i ok. 30 par;) trochę porządniejszych butów. Wynika to pewnie z konstrukcji buta, jest to blake a nie Goodyear welted. W tym przypadku i wygody to akurat zaleta konstrukcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flozbi Posted April 25 Report Share Posted April 25 Nawet mam te buty Suitsuplly teraz założone, dowód w załączeniu. Zamsz i gumowa podeszwa idealne buty na deszczową pogodę. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted April 25 Report Share Posted April 25 Godzinę temu, flozbi napisał: Przy okazji mogę powiedzieć, że w moim przypadku Suitsuplly to jedne z wygodniejszych butów, ale na razie przetestowałem tylko kilkanaście marek i ok. 30 par;) trochę porządniejszych butów. Wynika to pewnie z konstrukcji buta, jest to blake a nie Goodyear welted. W tym przypadku i wygody to akurat zaleta konstrukcji. Blake, jest zazwyczaj wygodny od razu, o ile jest mniej więcej dobrze dopasowany. GYW trzeba rozchodzić i też trzeba dobierać w miarę dobrze dopasowane już podczas mierzenia, ponieważ z tym rozchodzeniem różnie bywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted April 25 Report Share Posted April 25 Panowie dzięki za głosy. U mnie stopa 28 cm więc zamawiam rozmiar 9 (43). Przy okazji dajcie proszę znać, czy na Otrium działa jakiś kod rabatowy. Welcome15 jeszcze działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted April 26 Report Share Posted April 26 W dniu 25.04.2025 o 08:27, flozbi napisał: Nawet mam te buty Suitsuplly teraz założone, dowód w załączeniu. Zamsz i gumowa podeszwa idealne buty na deszczową pogodę. Świetne buty! Myślałem o zakupie innych ale teraz się waham czy nie kupić właśnie tych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flozbi Posted April 27 Report Share Posted April 27 Jak ten model to proponuję poczekać, kupiłem je za 450 zł i chyba z pół roku były w okolicach tej kwoty, teraz są droższe, w sumie nawet w tej cenie warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanko Posted April 28 Report Share Posted April 28 Wolę zapłacić więcej za konkretny but niż oszczędzić i później narzekać Na https://inrzeszow.pl/ ktoś wrzucił ogłoszenie za pół ceny, ale... używane Co kto lubi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts