michasacuer Posted November 25 Report Share Posted November 25 10 godzin temu, tryhp3 napisał: Jakie jest źródło tych info? Mam znajomości w SuSu 😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StanislawK Posted November 26 Report Share Posted November 26 Nie chcę wertować całego wątku dlatego zapytam, a jak z butami tej marki i rozmiarówką? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted November 26 Report Share Posted November 26 23 godziny temu, StanislawK napisał: Nie chcę wertować całego wątku dlatego zapytam, a jak z butami tej marki i rozmiarówką? Jeśli chodzi o klasyczne w cenie 1299 szyte metodą Blake, to cena bardzo wysoka w stosunku do jakości. Za tyle można kupić np. Yanko szyte GoodYearem. Mam dwie sztuki kupione swego czasu w outlecie na Allegro gdzieś w okolicach 400 zł i za tyle może być. Moje dwie pary to 11 na szerszym kopycie i objętościowo są najbliżej moim sztybletom Loake, które są oznaczone jako 11G. Ale niektóre modele maja bardzo wąskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted November 27 Report Share Posted November 27 Z różnych źródeł, których nie pamiętam, wynika, że buty SS są przeciętnej jakości, w cenach wyjściowych na pewno nie warto. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marynar12 Posted November 27 Report Share Posted November 27 Oczywiście z Otrium można skorzystać tylko trzeba zmienić z Polską na Unia Europejska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted November 27 Report Share Posted November 27 40 minut temu, marynar12 napisał: Oczywiście z Otrium można skorzystać tylko trzeba zmienić z Polską na Unia Europejska. Ja nadal nie widzę Susu po zmianie kraju na "UE". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wianek Posted November 27 Report Share Posted November 27 44 minuty temu, marynar12 napisał: Oczywiście z Otrium można skorzystać tylko trzeba zmienić z Polską na Unia Europejska. A mi się udało zakupić spodnie Ames SS przed aplikacje Otrium, po zmianie języka i waluty na angielski. Trzeba tylko płacić w Euro. Dzięki marynar12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted November 27 Report Share Posted November 27 2 godziny temu, Velahrn napisał: Ja nadal nie widzę Susu po zmianie kraju na "UE". Wyszukiwarka powinna wyszukać. Ale raczej trzeba zamawiać przez aplikację, ponieważ działa tam zmiana państwa w adresie dostawy. Po zmianie państwa działa też aktualny kod rabatowy. Ale już mocno przebrane. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matt283849 Posted November 28 Report Share Posted November 28 Kojarzy ktoś czy w tym roku już ruszył oficjalny outlet susu? Gdzieś mi mignęło że rok temu przychodził wybranym link na maila. Nie wiem na ile to prawda na ile plotka. Może ktoś potwierdzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted November 28 Report Share Posted November 28 Obecnie outlet jest na Otrium, ewentualnie TK Max. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonek Posted November 29 Report Share Posted November 29 Kod BLACK30 widzę, że działa na asortyment SuSu na otrium.com (wybór jako kraju ostatniej pozycji czyli EU). Działa wybór dostawy do PL. Otrium.pl wciąż w zawieszeniu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victordeleco2 Posted November 29 Report Share Posted November 29 Czym zasadniczo różnią się marynarki Lazio od Havana? Czy fit jest ten sam czy któryś jest bardziej dopasowany. Stare garnitury miałem w rozmiarze 48 a aktualne co chodzę wszystkie są szyte na miarę. W klatce mam około 96cm (182cm, 82kg). 48 będzie pasował czy jednak 50? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gocławianin Posted November 29 Report Share Posted November 29 2 godziny temu, victordeleco2 napisał: Celowałbym raczej w 50 (havana, lazio, washington). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victordeleco2 Posted November 29 Report Share Posted November 29 24 minuty temu, Gocławianin napisał: Celowałbym raczej w 50 (havana, lazio, washington). Czyli jak rozumiem one są raczej slim fit i trzeba rozmiar większy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gocławianin Posted November 29 Report Share Posted November 29 havana i lazio slim fit, washington super slim. Ja bardzo dawno temu, a dokładnie naście kilo temu przy wadze 75 kg (chociaż klatkę miałem wtedy w okolicach 100; wzrost niemal taki sam), nosiłem jeszcze 48 w garniturach susu. Przy Twojej wadze brałbym 50. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted November 29 Report Share Posted November 29 6 godzin temu, victordeleco2 napisał: Czym zasadniczo różnią się marynarki Lazio od Havana? Linią ramion. Havana ma cienkie wypełnienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coven Posted November 30 Report Share Posted November 30 Nie wprowadzajcie kolegi w błąd, bo te kroje różnią się dosyć znacząco między sobą, a przynajmniej na tyle, że dochodzi kwestia wybrania rozmiaru oczko wyżej bądź niżej. Havana ze slim-fitów jest najobszerniejsza, zwłaszcza w talii. Jest to krój częściej używany w nieformalnych marynarkach, więc zwykle nie posiada także wypełnień w ramionach. Lazio to już bardziej dopasowany slim-fit, który może ale nie musi posiadać wypełnienia w ramionach i np. pełną podszewkę zamiast częściowej. Przy tych dwóch krojach byłbym ostrożny z zamawianiem tego samego rozmiaru, bo można się zdziwić. Na stronie susu można porównać sobie wymiary obu, gdyż w tabelach podają wymiary charakterystyczne dla danego kroju. Przy Twojej klatce szedłbym raczej w 48 niż 50 (krój Havana). Sam mam klatkę ~100cm i mieszczę się zarówno w jeden jak i drugi (wersje long, czyli 94 i 98), z tym że 98 wygląda czasem jakby można ją było nieco zwęzić. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted November 30 Report Share Posted November 30 3 godziny temu, Coven napisał: Nie wprowadzajcie kolegi w błąd, bo te kroje różnią się dosyć znacząco między sobą, a przynajmniej na tyle, że dochodzi kwestia wybrania rozmiaru oczko wyżej bądź niżej. Havana ze slim-fitów jest najobszerniejsza, zwłaszcza w talii. Jest to krój częściej używany w nieformalnych marynarkach, więc zwykle nie posiada także wypełnień w ramionach. Przy tych dwóch krojach byłbym ostrożny z zamawianiem tego samego rozmiaru, bo można się zdziwić. Na stronie susu można porównać sobie wymiary obu, gdyż w tabelach podają wymiary charakterystyczne dla danego kroju. Tzn. one różnią się jednym centymetrem (albo połową - zależy jak kto liczy) w klatce, w tali akurat są identyczne... co potwierdzam bo trochę tego mierzyłem. Ten cm jest pomijalny, przynajmniej w rozmiarze 106 który noszę. De facto rozrzut jest taki, że jedna Havana w takim rozmiarze jest na mniej OK, a całkiem często zdarza się inna której nawet nie zapnę... Takie same spostrzeżenia miała osoba od której kiedyś chciałem Havanę w tym rozmiarze kupić i na nas obydwu była po prostu za mała... 3 godziny temu, Coven napisał: Lazio to już bardziej dopasowany slim-fit, który może ale nie musi posiadać wypełnienia w ramionach i np. pełną podszewkę zamiast częściowej. Nigdy nie widziałem Lazio bez wypełnień, ale być może kiedyś były, obecnie jest tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coven Posted November 30 Report Share Posted November 30 @tryhp3 Ja miałem kilka marynarek w kroju Havana i wszystkie były (w obrębie jednego rozmiaru) były mniej więcej podobne i gdy trafiłem przy którymś zamówieniu z Otrium czy używce z Vinted na Lazio, to od razu odczułem różnicę w dopasowaniu, szczególnie w talii (oczywiście nie przerabiane). Pamiętam, też artykuł na stronie Susu z porównaniem poszczególnych krojów i była tam wzmianka o tym większym dopasowaniu Lazio, ale teraz już nie mogę tego znaleźć. Prawdopodobnie masz większe doświadczenie więc nie będę się kłócił, chciałem tylko ostrzec kolegę na podstawie własnych (jak widać nie zawsze w 100% sprawdzonych) doświadczeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted November 30 Report Share Posted November 30 Trzeba też brać pod uwagę, że ich rozmiarówka się zmienia. Np. ich nowy krój koszuli ma do każdej szerokości kołnierza inne wymiary reszty, obecnie pary 37-38, 39-40, 41-42 itd. różniły się tylko szerokością kołnierza. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
victordeleco2 Posted Wednesday at 06:23 PM Report Share Posted Wednesday at 06:23 PM Zamówiłem na Otrium.com ciemnoszary blezer jednorzędowy a przyszedł dwurzędowy :D. Rozmiar 50 na długość jest ok, talia też z kolei w ramionach na styk. Co ciekawe jest bez konstrukcji (podszewka jedynie w rękawie) -z wełny Lanifico Cerruti. Jak za 87€ to jest chyba ok więc pewnie sobie zostawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flozbi Posted Wednesday at 09:32 PM Report Share Posted Wednesday at 09:32 PM Wchodzi Wam kod EXTRA27 na Otrium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luca Posted Thursday at 09:27 AM Report Share Posted Thursday at 09:27 AM 11 godzin temu, flozbi napisał: Wchodzi Wam kod EXTRA27 na Otrium? Nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coven Posted Thursday at 10:27 AM Report Share Posted Thursday at 10:27 AM W sumie nie powinien, bo SuSu jest jedną z wykluczonych marek w tej promce, choć przez weekend po przełączeniu na EU wchodziło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonek Posted Thursday at 01:45 PM Report Share Posted Thursday at 01:45 PM A teraz po przełączeniu na EU SuSu nie działa, wróciło za to na otrium.pl. PS: Pierwszy raz zamówiłem koszule w kroju extra slim fit i różnica między zwykłym slim jest naprawdę spora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts