frik Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Jakie są różnice w garniturach Napoli i Sienna? Obydwa kroje są opisane jako regular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Napoli ma szersze trochę ramiona, do tego większe wypełnienie. Sienna ma delikatniejszą konstrukcję w ramionach, prawie się jej nie czuje. No i Sienna lubi mieć disco dodatki - czerwone obszycie ostatnich guzików na rękawach, czerwona podszewka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Coś pogmatwali i nie widać w rozmiarówce. https://suitsupply.com/pl-pl/men/jackets/marynarka-havana%2C-granatowa/C847.html Jaka jest różnica w długości rękawów pomiędzy 102 a 98, i 102 a 50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Z pamięci... Różnica między 50 a 98 to jakieś 2,3 cm Między 98 a 102 to strzelam, że 6-7 mm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 5 godzin temu, Nawrot napisał: Napoli ma szersze trochę ramiona, do tego większe wypełnienie. Sienna ma delikatniejszą konstrukcję w ramionach, prawie się jej nie czuje. No i Sienna lubi mieć disco dodatki - czerwone obszycie ostatnich guzików na rękawach, czerwona podszewka itp. Dzięki, faktycznie dopiero jak się wklikałem w więcej zdjęć to zobaczyłem, że podszewka jest niestety czerwona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Rozumiem jeszcze "disco" obszycie guzików, ale w czym przeszkadza "disco" podszewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 2 godziny temu, Aras napisał: Z pamięci... Różnica między 50 a 98 to jakieś 2,3 cm Między 98 a 102 to strzelam, że 6-7 mm.. Dziękuję. Aż takich różnic jak 6-7 cm między 102 a 98 to się nie spodziewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Będę się upierał, że pisałem jednak o milimetrach... albo nie rozumiem dowcipu😁 Znalazłem jakąś starą tabelkę od Lazio i wychodzi, że różnica między kolejnymi rozmiarami to nie 6-7 mm a 9 mm. Natomiast między 50 a 98 to 2,5 cm czyli 25 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Pomroczność jasna. Zwalam na temperaturę. Ale idzie burza więc będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 3 godziny temu, Aras napisał: Rozumiem jeszcze "disco" obszycie guzików, ale w czym przeszkadza "disco" podszewka? Patrzyłem na czarne garnitury na poważne okazje i tutaj nawet przypadkowe błyśnięcie taką krwistoczerwoną podszewką mi bardzo nie pasuje. Po prostu nosząc taki garnitur bym o tym myślał i samo to by mi sprawiało dyskomfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2020 Odradzam czarny garnitur. Wygląda się w nim smutno i pasuje tylko na niektóre okazje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Te niektóre okazje mają to do siebie że nie sposób ich uniknąć, a smutny wygląd to nie wada a zaleta. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 17 godzin temu, mosze napisał: Odradzam czarny garnitur. Wygląda się w nim smutno i pasuje tylko na niektóre okazje. Wiem o tym, na większość okazji mam inne garnitury, ale są też takie sytuacje, w których pasuje w zasadzie tylko czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Mateusz Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Czarny garnitur wygląda świetnie, gdy: 1. słoneczko zachodzi, 2. Ma szerokie najlepiej zamknięte klapy. Wtedy robi lepsze wrażenie niż granatowy. Ale za słonecznego dnia i ze zwykłymi klapami, to wolałbym granat. Strasznie żałuję, że SS nie ma czarnego garnituru z klapami typu Washington. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Widzieliście, że teraz na SuSu można zamówić koszule Custom Made? Zawsze była taka opcja? Jak to wypada jakościowo? https://suitsupply.com/pl-pl/custommade?countryCode=PL&mode=CM&product=Shirt&client=onLine&sessionId=cb7eafa3-e9c9-43aa-b919-8664a93e7a13§ion=FabricSection Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 @25kamil25 Dziś dostałem maila o tej ofercie koszulowej więc jest to chyba nowość? Apropos SuitSupply - jak wiadomo anulowali zamówienia custom made po cenie "promocyjnej". Wygląda na to jednak, że część zamówień jest (o dziwo) nadal ważna, w tym moje. Jak myślicie, jaka logika za tym stoi? Z obserwacji na styleforum wychodzi że "najbrzydsze" materiały nie zostały anulowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Koszule custom-made były dostępne od wielu miesięcy. To co się zmieniło to opcja "from scratch" - czyli dużo więcej opcji do wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 26 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2020 Czyżby nowa strona SuSu przestała podawać faktyczne wymiary produktów? Przy koszulach tylko 'size finder'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2020 Tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 28 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2020 Ta strona wygląda na jakąś wersję roboczą, jest dużo niedoróbek i błędów w opisach produktów. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Dziwna sprawa - zamówiłem Havanę C847, w 2 rozmiarach. Przyszła C847M. Przy zapytaniu na whatsup o wymianę dostałem odpowiedź, że nie ma rozmiaru. Jak im pokazałem na stronie, że jest to dostałem odpowiedź, że te havany co mam to inny "model". Jak dopytałem o co chodzi i jaka jest różnica to się zgubiła w zeznaniach osoba, z którą rozmawiałem. Trochę ma na to wpływ kwestia języka angielskiego, bo pisała trochę nieskładnie. Ale ogólnie dziwna sprawa. Spotkał się ktoś z czymś takim? Bo wygląda na to, że zamawiasz model C847, a możesz zostać C847M. Jakaby nie była między nimi różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 @eduardo - popularne tu na Forum modele 839, 847 i 848 zostały wprowadzone do oferty minimum 5 lat temu. Dodatkowa litera M może wskazywać na jakąś modyfikację oryginału. Najbardziej prawdopodobna jest zmiana kodu materiału użytego do wyrobu, bo zapas tego sprzed 5 lat mógł się wyczerpać. Czy 847M różni się znacząco od tego co spodziewałeś się otrzymać? Nie jestem pewny, ale chyba czytałem na StyFo, że w pewnym okresie minimalnie przerobiono wykroje Havany i innych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Powiem szczerze, że nawet nie zauważyłem tego M. Sprawa wynikła w momencie podjęcia rozmowy z nimi przez whatsup. Niestety nie byłem w stanie wyciągnąć informacji czym się różni jeden model od drugiego - "yes they are both Havanas however we do carry multiple styles in them. I undstand how this may be confusing". I w takim tonie cała rozmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Czyżby SuSu znowu coś namieszało w rozmiarówce? Marynarki z ostatniego Custom made, które otrzymałem dziś są wyjątkowo ciasne. Co prawda i tak je poszerzam dopasowując do swoich wymiarów ale nowa dostawa wydaje mi się odczuwalnie bardziej dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Dzisiaj odebrałem garnitur z emocjonującego custom made. Po złożeniu zamówienia nie wysyłałem żadnych mejli do susu. @adamW, w moim przypadku marynarka (havana) jest odczuwalnie węższa w talii. Orientujesz się, ile można poszerzyć marynarki susu i czy to skomplikowany zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi