ciasteczkowy Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Te niektóre okazje mają to do siebie że nie sposób ich uniknąć, a smutny wygląd to nie wada a zaleta. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frik Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 17 godzin temu, mosze napisał: Odradzam czarny garnitur. Wygląda się w nim smutno i pasuje tylko na niektóre okazje. Wiem o tym, na większość okazji mam inne garnitury, ale są też takie sytuacje, w których pasuje w zasadzie tylko czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Mateusz Napisano 19 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2020 Czarny garnitur wygląda świetnie, gdy: 1. słoneczko zachodzi, 2. Ma szerokie najlepiej zamknięte klapy. Wtedy robi lepsze wrażenie niż granatowy. Ale za słonecznego dnia i ze zwykłymi klapami, to wolałbym granat. Strasznie żałuję, że SS nie ma czarnego garnituru z klapami typu Washington. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
25kamil25 Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Widzieliście, że teraz na SuSu można zamówić koszule Custom Made? Zawsze była taka opcja? Jak to wypada jakościowo? https://suitsupply.com/pl-pl/custommade?countryCode=PL&mode=CM&product=Shirt&client=onLine&sessionId=cb7eafa3-e9c9-43aa-b919-8664a93e7a13§ion=FabricSection Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 @25kamil25 Dziś dostałem maila o tej ofercie koszulowej więc jest to chyba nowość? Apropos SuitSupply - jak wiadomo anulowali zamówienia custom made po cenie "promocyjnej". Wygląda na to jednak, że część zamówień jest (o dziwo) nadal ważna, w tym moje. Jak myślicie, jaka logika za tym stoi? Z obserwacji na styleforum wychodzi że "najbrzydsze" materiały nie zostały anulowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 23 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2020 Koszule custom-made były dostępne od wielu miesięcy. To co się zmieniło to opcja "from scratch" - czyli dużo więcej opcji do wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 26 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2020 Czyżby nowa strona SuSu przestała podawać faktyczne wymiary produktów? Przy koszulach tylko 'size finder'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 26 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2020 Tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 28 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2020 Ta strona wygląda na jakąś wersję roboczą, jest dużo niedoróbek i błędów w opisach produktów. Mam nadzieję, że to tylko przejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Dziwna sprawa - zamówiłem Havanę C847, w 2 rozmiarach. Przyszła C847M. Przy zapytaniu na whatsup o wymianę dostałem odpowiedź, że nie ma rozmiaru. Jak im pokazałem na stronie, że jest to dostałem odpowiedź, że te havany co mam to inny "model". Jak dopytałem o co chodzi i jaka jest różnica to się zgubiła w zeznaniach osoba, z którą rozmawiałem. Trochę ma na to wpływ kwestia języka angielskiego, bo pisała trochę nieskładnie. Ale ogólnie dziwna sprawa. Spotkał się ktoś z czymś takim? Bo wygląda na to, że zamawiasz model C847, a możesz zostać C847M. Jakaby nie była między nimi różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 @eduardo - popularne tu na Forum modele 839, 847 i 848 zostały wprowadzone do oferty minimum 5 lat temu. Dodatkowa litera M może wskazywać na jakąś modyfikację oryginału. Najbardziej prawdopodobna jest zmiana kodu materiału użytego do wyrobu, bo zapas tego sprzed 5 lat mógł się wyczerpać. Czy 847M różni się znacząco od tego co spodziewałeś się otrzymać? Nie jestem pewny, ale chyba czytałem na StyFo, że w pewnym okresie minimalnie przerobiono wykroje Havany i innych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Powiem szczerze, że nawet nie zauważyłem tego M. Sprawa wynikła w momencie podjęcia rozmowy z nimi przez whatsup. Niestety nie byłem w stanie wyciągnąć informacji czym się różni jeden model od drugiego - "yes they are both Havanas however we do carry multiple styles in them. I undstand how this may be confusing". I w takim tonie cała rozmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 29 Czerwiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2020 Czyżby SuSu znowu coś namieszało w rozmiarówce? Marynarki z ostatniego Custom made, które otrzymałem dziś są wyjątkowo ciasne. Co prawda i tak je poszerzam dopasowując do swoich wymiarów ale nowa dostawa wydaje mi się odczuwalnie bardziej dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Dzisiaj odebrałem garnitur z emocjonującego custom made. Po złożeniu zamówienia nie wysyłałem żadnych mejli do susu. @adamW, w moim przypadku marynarka (havana) jest odczuwalnie węższa w talii. Orientujesz się, ile można poszerzyć marynarki susu i czy to skomplikowany zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Czyżby SuSu znowu coś namieszało w rozmiarówce? Marynarki z ostatniego Custom made, które otrzymałem dziś są wyjątkowo ciasne. Co prawda i tak je poszerzam dopasowując do swoich wymiarów ale nowa dostawa wydaje mi się odczuwalnie bardziej dopasowana.Oni co jakiś czas slimuja swoją rozmarowke.Mam Havany z "białymi metkami", tj z nowszych wydań z lat 2013, 2015, 2017, 2018 i 2019 w których tylko rękawy skracalem o 1cm i porównując łeb w łeb to co nowsze wydanie to marynarka bardziej slimowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 Mniej więcej (czytaj średnio) trzymają się tych samych wymiarów od jakiś 3 lat. Większym problem są odstępstwa poszczególnych egzemplarzy od tabeli rozmiarowej. Swego czasu zamówiłem 4 sztuki tego samego modelu i rozmiaru (marynarka 98) i ich talie miały od 2x47 cm do 2x48.5 cm... To prawie rozmiar różnicy. Podobnie ze spodniami. Mam 4 pary różnych spodni w kroju Braddon i różnią się między sobą nawet o 3 cm na obwodzie w łydkach czy kolanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 W dniu 29.06.2020 o 21:41, adamW napisał: Czyżby SuSu znowu coś namieszało w rozmiarówce? Marynarki z ostatniego Custom made, które otrzymałem dziś są wyjątkowo ciasne. Ja też tak mam, ale u mnie wychodzi na to, że to ja jestem z roku na rok coraz lepszy pomimo siłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 6 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Ja też tak mam, ale u mnie wychodzi na to, że to ja jestem z roku na rok coraz lepszy pomimo siłowni. Pewnie to jest odpowiedz na moje watpliwosci 😟 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 8 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2020 3 minuty temu, adamW napisał: Pewnie to jest odpowiedz na moje watpliwosci 😟 Na serio to tendencje do przesadnego dopasowania i skracania marynarek i spodni w SuSu też widzę. 😷 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 9 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Ja dzisiaj otrzymałem dwurzędowego Travellera (sama marynarka na razie). Rozmiar mój standardowy - 50. Mam już dwa garnitury dwurzędowe od SuSu w tym rozmiarze, ale ten traveller wypada śmiało na rozmiar mniejszy, jeśli chodzi o wymiary. 1cm krótszy, w obwodach w klatce i talii po 4cm różnicy. Gdyby nie zrzucone kilogramy, to bym musiał iść do góry z rozmiarem, ale na szczęście jestem "pomiędzy". Późniejsze dokupienie spodni będzie prawdziwą loterią (mam szerokie uda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nebhe Napisano 9 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Za półtorej miesiąca szykuje mi się ślub w charakterze gościa. Planuję zamówić pierwszy raz garnitur z SuSu, wybrałem sobie dwa główne typy: https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-washington--granatowy/P5750.html https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-lazio--granatowy/C2778M-S.html Który Wy byście wybrali na ślub jako gość? Kompletnie też nie mam pojęcia jaki rozmiar zamówić, pomierzyłem się i wygląda to mniej więcej w ten sposób: wzrost 172/3, klatka 95, pas 84, biodra 92, więc byłbym wdzięczny za jakieś rady, chciałbym docelowo zamówić 2 sztuki i zostawić jak coś będzie pasowało, bo czasu też za wiele nie pozostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 9 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2020 Drugi garnitur jest elegancki, pierwszy poprzez dodatkową kieszeń biletową mało formalny, zatem na ślub odpada.Btw. Półtora! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 10 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2020 Po co w ogóle są te kieszenie biletowe? Jak dla mnie ani to ładne ani pożyteczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 10 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2020 16 godzin temu, nebhe napisał: Za półtorej miesiąca szykuje mi się ślub w charakterze gościa. Planuję zamówić pierwszy raz garnitur z SuSu, wybrałem sobie dwa główne typy: https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-washington--granatowy/P5750.html https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-lazio--granatowy/C2778M-S.html Który Wy byście wybrali na ślub jako gość? Kompletnie też nie mam pojęcia jaki rozmiar zamówić, pomierzyłem się i wygląda to mniej więcej w ten sposób: wzrost 172/3, klatka 95, pas 84, biodra 92, więc byłbym wdzięczny za jakieś rady, chciałbym docelowo zamówić 2 sztuki i zostawić jak coś będzie pasowało, bo czasu też za wiele nie pozostało. Ja nie lubię, jak garnitur świeci, więc jak dla mnie żaden. Przypuszczam, że rozmiar 23/4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 10 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2020 @nebhe, mam ten drugi (C2778M) i polecam (nie świeci się, jest matowy). Bardzo uniwersalny garnitur. Mam 178 cm, 100 w klatce, 84 w pasie i w ss noszę rozmiar 48. Marynarka jest dobrze dopasowana, spodnie (brescia) są trochę za szerokie w pasie i w udach (nie mam rozbudowanych nóg). Na Twoim miejscu spróbowałbym rozmiar 46 i 23. Spodnie i tak pewnie będą do skrócenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi