Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 TLB Mallorca 6 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. arsen Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dzisiaj lotniki Yanko 201 ręcznie malowane (Dark Chocolate) Trochę wcześniej ręcznie malowane TLB Nilsson (Plum) 24 7 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zimmermann Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 7 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ataman Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 CS 6 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Foster & Son najwygodniejsze kopyto i najładniejsza skóra z jaką się do tej pory spotkałem w butach RTW. Polecam! 18 11 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Carmina trzewiki z krokodyla 9 5 Cytuj
kolekcjoner21 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 W przeciwieństwie do większości skojarzeń z butami z krokodylej skóry, tu można powiedzieć "złote, a skromne".? 3 1 Cytuj
blekit Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ja osobiście w ogóle "nie czuję" skór egzotycznych. O wiele bardziej podobają mi się np. wrzucone przez Ciebie @Beny23 chwilę wcześniej oksfordy Foster & Son. Ale wiadomo, o gustach itd. itp. U mnie dzisiaj casualowo, na dynamicznym jak wieloryb kopycie ;). Buty po 4 warstwach kremu, skóra w końcu wydaje się przyzwoicie odżywiona. Połamały się bardzo mocno i wyraźnie. Przy tym fasonie (plain toe) to coś, czego można się spodziewać, ale zastanawiam się na ile efekt końcowy jest też skutkiem nienajlepszych warunków przechowywania... W każdym razie biorąc pod uwagę charakter butów nie jest to coś co będzie mi przeszkadzać w użytkowaniu tych butów z radością Dagestad by Alfred Sargent Bonusowo widok z okna. Nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia z tej perspektywy. 2 4 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 10 minut temu, blekit napisał: Połamały się bardzo mocno i wyraźnie. Przy tym fasonie (plain toe) to coś, czego można się spodziewać, ale zastanawiam się na ile efekt końcowy jest też skutkiem nienajlepszych warunków przechowywania... W nieczarnym chromexcelu występuje takie zjawisko, że jeśli naciśniesz cholewkę od środka to pojawia się jasne przebarwienie na zewnątrz. Skóra jest tłuszczowa i uchodzą z niej woski. Zastanawia mnie na ile jaśniejsze łamania u Ciebie są pochodną podobnego zjawiska. Cytuj
Servetch Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Beny23 napisał: Carmina trzewiki z krokodyla Co to za kopyto? Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @blekit mi to raczej wyglada na efekt kiepskiej jakości skóry i tzw. loose grain a nie przesuszenia. 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 48 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: W nieczarnym chromexcelu występuje takie zjawisko, że jeśli naciśniesz cholewkę od środka to pojawia się jasne przebarwienie na zewnątrz. Skóra jest tłuszczowa i uchodzą z niej woski. Zastanawia mnie na ile jaśniejsze łamania u Ciebie są pochodną podobnego zjawiska. Moim zdaniem to nie ma nic wspólnego z pull-up. 6 minut temu, Zajac Poziomka napisał: @blekit mi to raczej wyglada na efekt kiepskiej jakości skóry i tzw. loose grain a nie przesuszenia. To bardzo prawdopodobne. Cytuj
blekit Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @Zajac Poziomka, @lubo69 może, ja się nie znam. Wiem tyle, że skóra była bardzo przesuszona. Poza fragmentami o których mówimy nie dzieje się z nią nic złego, wydaje się być dobrej jakości. Ale jak już mówiłem, nie jestem specem i nie potrafię nic więcej powiedzieć. @xkoziol dla mnie zakup jest trafiony, to dokładnie taki model butów jakiego szukałem. Są bardzo wygodne i do dżinsów czy cięższych spodni na jesień będą w sam raz. Kupione były z myślą o casualu i przeznaczeniu na woły robocze do katowania, więc ślady złamania zupełnie mi nie przeszkadzają. Pewnie że fajnie jakby były mniejsze, ale jest jak jest i nie mam zamiaru się tym przejmować. Miałem Berwicki 3010 które też się brzydko połamały (subiektywnie jeszcze gorzej, bo zupełnie inaczej poszczególnych butach) i nosiłem je przez kilka lat i nikt mnie palcami nie wytykał Myślę że z tymi będzie co najmniej tak samo. Cytuj
R50 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 No ale żeby 1000 plnów za ewidentnie felerne buty? bezczelne są te brytole i zuchwałe Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paweł Kupras Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Loake Cannon. 11 14 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Marcin_L Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 AS Herrick z forumowego zakupu :). Thx to @fan_dobrego_buta 9 11 Cytuj
rumcajs43 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: W nieczarnym chromexcelu występuje takie zjawisko, że jeśli naciśniesz cholewkę od środka to pojawia się jasne przebarwienie na zewnątrz. Skóra jest tłuszczowa i uchodzą z niej woski. Zastanawia mnie na ile jaśniejsze łamania u Ciebie są pochodną podobnego zjawiska. Ten typ tak ma (chromexcel) i należy się z tym pogodzić. To tak jakby narzekać - mam na myśli brzydkie łamanie i wychodzący czasem wosk, że w woskowanej kurtce wosk się powycierał. Bywa, że efekt jest mniejszy lub większy ale zawsze jest - niezależnie od firmy która buty wykonała. Ta skóra ma w sobie masę wosków itp. które czasem wychodzą jako biały nalot - wystarczy podgrzać suszarką i się wchłoną Moim zdaniem to jest skóra na trzewiki itp. typowo casualowa. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kormox Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Kolejne Loake Cannon, tym razem w nietypowym dla tego modelu kolorze. Bardzo lubię kopyto Capital ? 5 5 Cytuj
Beny23 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 4 hours ago, Servetch said: Co to za kopyto? Carmina kopyto Soller. To ten model: https://www.carminashoemaker.com/alligator-exotic-shoes/ankle-crocodile-brown-80207 Cytuj
mayor Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 4 godziny temu, blekit napisał: @Zajac Poziomka, @lubo69 może, ja się nie znam. Wiem tyle, że skóra była bardzo przesuszona. Poza fragmentami o których mówimy nie dzieje się z nią nic złego, wydaje się być dobrej jakości. Ale jak już mówiłem, nie jestem specem i nie potrafię nic więcej powiedzieć. @xkoziol dla mnie zakup jest trafiony, to dokładnie taki model butów jakiego szukałem. Są bardzo wygodne i do dżinsów czy cięższych spodni na jesień będą w sam raz. Kupione były z myślą o casualu i przeznaczeniu na woły robocze do katowania, więc ślady złamania zupełnie mi nie przeszkadzają. Pewnie że fajnie jakby były mniejsze, ale jest jak jest i nie mam zamiaru się tym przejmować. Miałem Berwicki 3010 które też się brzydko połamały (subiektywnie jeszcze gorzej, bo zupełnie inaczej poszczególnych butach) i nosiłem je przez kilka lat i nikt mnie palcami nie wytykał Myślę że z tymi będzie co najmniej tak samo. Piękne są. Moim skromnym zdaniem najładniejsze z ostatnio pokazywanych w tym wątku.,Dzięki tym załamaniom mają charakter.Jakby przyjechał japoński mistrz Tsuyoshoushi Hathimiura na trunk show i miał w próbniku taką skóre z opisem ,że jest to skóra z podbródka wołu Matsusaka wyhodowanego w Prefekturze Hyogo w oborze z muzyką klasyczną na żywo masowanego 24/7 przez masażystę zwilżającego dłonie 12 yo Yamazaki i zaszlachtowanego bezstresowo w luksusowej pięciogwiazdkowej rzeźni przy dźwiękach Reign in Blood.,I jakby nieroztropnie wycenił parę butów na $15 K to by wywołał bijatyki i zamieszki. 1 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zimmermann Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 4 6 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. roter6 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Löf & Tung 14 6 Cytuj
NieMy Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 W dniu 4.04.2019 o 14:18, arsen napisał: Dzisiaj lotniki Yanko 201 ręcznie malowane (Dark Chocolate) Fajne, kto malował (pytam dla kolegi)? ? Cytuj
arsen Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Fajne, kto malował (pytam dla kolegi)? Ja sam dla siebie 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi