checkeredstripedhawk Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Opublikowano 4 Lipca W dniu 3.07.2026 o 10:57, Szydlowsky napisał(a): Super się trzymają, moje wszystkie GYW od 2 lat w kartonach 😱 Zakładam je tylko na specjalne okazję Pozdro A dlaczego tak? (Jeśli można spytać) Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 4 Lipca Zgłoś Opublikowano 4 Lipca W dniu 3.07.2026 o 10:57, Szydlowsky napisał(a): Super się trzymają, moje wszystkie GYW od 2 lat w kartonach 😱 Zakładam je tylko na specjalne okazję Pozdro A dlaczego tak? (Jeśli można spytać) Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 6 Lipca Zgłoś Opublikowano 6 Lipca W dniu 4.07.2026 o 21:01, checkeredstripedhawk napisał(a): A dlaczego tak? (Jeśli można spytać) Dom buduje, w sumie już wykańczam, ale nadal "jestem na kartonach" i jeszczę chwilę to potrwa zanim będzie normalnie 🙂 Cytuj
kanko Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Opublikowano 7 Lipca Oj, te kartony to był piękny czas Niby się podpisywało, ale później wychodziło, że jednak wszystko znalazło się gdzieś indziej Ja tam jestem świeżo po przeprowadzce. Aktualnie szukam sposobu na relaks - przeglądam hotele na https://travelist.pl/. Chcę gdzieś wypocząć. Polecicie mi jakieś fajne obiekty ze spa? Coś sprawdzonego? Minimum to jacuzzi 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Velahrn Opublikowano 3 Sierpnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 11 Cytuj
lubo69 Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia W dniu 11.01.2025 o 01:15, Velahrn napisał(a): Ja do pracy chodzę codziennie na piechotę. Gdybym poruszał się na trasie parking -> biur to pewnie faktycznie bym nosił "wygodne obuwie całoroczne" w postaci loafersów. @Velahrn, ktoś Ci się włamał na konto, czy kupiłeś auto?😎 2 Cytuj
Velahrn Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 36 minut temu, lubo69 napisał(a): @Velahrn, ktoś Ci się włamał na konto, czy kupiłeś auto?😎 Kupiłem siedmioosobowe (w kwietniu urodził mi się kolejny syn), ale i tak do pracy chodzę na piechotę ;). Żeby nie było, podtrzymuje to, co mówiłem o loafersach, tj: 1. To buty bardzo trudne do dopasowania. 2. To buty bez żadnej ... tolerancji skarpet? Bo bez żadnej możliwości regulacji - albo pasują, albo nie. Dobiera się ich dopasowanie do konkretnej grubości skarpetki (tutaj jest cienka z lnu/bawełny) i do cieńszych/grubszych po prostu nie pasują. Stąd całoroczne ich noszenie nie jest hmm możliwe. Dodatkowo, ja mam dość szeroką stopę w śródstopiu, a jednocześnie niskie podbicie i wąską pietę. Te buty leżą naprawdę dobrze po dodaniu do nich "tongue pads" (nie wiem jak to jest po polsku - chodzi o taką półwkładkę przyklejaną do góry buta, do języka). Symuluje to trochę ciasne sznurowanie, do którego jestem przyzwyczajony. No i skóra jest ekstra, to repello suede od CF Stead, naprawdę rewelacyjny zamsz. 5 1 Cytuj
dragonek Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 17 godzin temu, Velahrn napisał(a): Piękne. Można prosić o namiary na ten model? 1 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 6 godzin temu, dragonek napisał(a): Piękne. Można prosić o namiary na ten model? Berwick 5199 Repello Snuff Flex Loafer. Kupowałem stacjonarnie w Klasycznych Butach (bo online w przypadku loafersów to jakaś porażka). Nie mają akurat już tego modelu, ale mają bardzo podobne. 1 Cytuj
dragonek Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia Dzięki! Chyba też się do nich przejdę. Dlaczego online to porażka? PS: Te są dokładnie takie jakich szukam 😊 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-5371-Kudu-Snuff-Loafer/8731 Cytuj
Velahrn Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 6 godzin temu, dragonek napisał(a): Dzięki! Chyba też się do nich przejdę. Dlaczego online to porażka? PS: Te są dokładnie takie jakich szukam 😊 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-5371-Kudu-Snuff-Loafer/8731 Bo, jak pisałem, to bardzo trudne buty do dopasowania. Nie ma żadnej możliwości regulacji, jak w butach sznurowanych, więc margines tolerancji jest bardzo niski. W tamtym roku "mroziłem" sobie po 5-6k w butach, zamawiając z patine loafersy, biorąc wysylkowo np. kilka modeli model w rozmiarach od 41 do 42,5 (wszystkie, włącznie z połówkami) - nic nie pasowało! 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 6 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia W dniu 5.08.2026 o 09:37, dragonek napisał(a): Dzięki! Chyba też się do nich przejdę. Dlaczego online to porażka? PS: Te są dokładnie takie jakich szukam 😊 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-5371-Kudu-Snuff-Loafer/8731 Swoją drogą, to Berwick chyba produkuje exclusive'y dla Klasycznych Butów, bo nie mogę ich znaleźć NIGDZIE poza KB. Cała ta ich linia jest chyba w całości z zamszu od CF Steada (na pewno widziałem Kudu, Janus, Repello), więc znika najczęstszy problem z Berwickami pt "te buty są cholernie twarde" 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia Jeszcze zbliżenie z kolejnego dnia. skóra to oczywiście jak 4 1 Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 25 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia Carlos Santos w patynie Coimbra. Bardzo wąskie kopyto, nawet jak na moje wąskie stopy. Na żywo wydają się spiczaste więc nazywam je butami Pinokia. 4 Cytuj
checkeredstripedhawk Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia TLB Mallorca Ostatnio moje ulubione. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi