Jump to content

roter6

Użytkownik
  • Content Count

    145
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

roter6 last won the day on February 18

roter6 had the most liked content!

Community Reputation

439

About roter6

  • Rank
    Zwykły

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. roter6

    Jakie buty mam dziś na sobie

    JFP Olympia. Dzięki @Krzysiek_W
  2. roter6

    Lżejsze i bardziej causalowe buty na lato

    @Dyjamentowski Proszę: https://www.zalando.pl/pier-one-mokasyny-tan-pi912ca0d-o12.html Przy normalnej rotacji butów spokojnie na co najmniej 1,5 sezonu letniego wystarczają.
  3. roter6

    Jakie buty mam dziś na sobie

    Loake
  4. @FONos a w salonach Emanuel Berg są tej firmy: https://hideandjack.com/
  5. roter6

    Jakie buty mam dziś na sobie

    L&T - przy takich temp. i założonej kurtce Alpha Ind. mój standardowy wybór:D
  6. @Żorż Ponimirski a jak wywnioskowałeś swój rozmiar? +0,5 do Twojego standardowego rozmiaru jak radzą?
  7. @adamW albo Pan Szwajcar przejeżdża sobie do DE do “paczkomatu”;)
  8. Jak @blekit tylko ja jestem za zamszowowymi;) Dla mnie sneakersy to lato, a tu bardziej widzę zamsz. I też uważam, że niekoniecznie biała podeszwa @Pawcio. Więc może w tym kierunku:
  9. roter6

    Jakie buty mam dziś na sobie

    O większej tęgości w domu nie było;)
  10. roter6

    Jakie buty mam dziś na sobie

    Löf & Tung
  11. roter6

    MALA CZARNA

    @Stasiak Jak kolega @Grafa wyżej napisał kluczowe jest to, że ostrza tną, a żarna mielą. Dlatego też opisuje się kawę „sypką” mianem „zmielonej”, a nie „siekanej”;) Generalnie ostrzowe młynki to nierównomiernie pocięta kawa o dużej utracie aromatu. Przy espresso różnica jest kolosalna.
  12. roter6

    Jakie buty mam dziś na sobie

    Loake
  13. roter6

    MALA CZARNA

    @Żorż Ponimirski nie Ciebie tylko Twoje "nie zgadzanie się całej rozciągłości". I jak już cytowałem "mojego" Włocha głównym powodem tego, że nie dostajesz dobrego espresso to "idiota za barem". Ja u siebie mam wzorcowe "włoskie" espresso, w którym crema ładnie trzyma cukier. Tak jak lubię;) EDIT: tak swoją drogą to w tych Włoszech też potrafią tak spier... kawę, że ja Cię nie mogę.
  14. roter6

    MALA CZARNA

    @Velahrn @Grafa I dokładnie o to w tym chodzi. Żarnowy młynek, świeża kawa (która Ci smakuje), przyzwoity ekspres (co nie zajmuje całej kuchni), właściwy stopień zmielenia, praktyka. Ja piję tylko espresso i tu ekspres musi wykrzesać z siebie ciśnienie;) Tyle.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.