eye_lip Napisano 14 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2019 A po co chcesz ją impregnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 14 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2019 Tak napisali na wszytej metce. Preparatem na bazie lanoliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 14 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2019 @olin, liddesdale jest cienka, noszę ją przy temperaturach powyżej 10 stopni. Poniżej 10 zakładam ashby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 15 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2019 15 godzin temu, olin napisał: Cześć, mam dwa krótkie pytania dot. Barbour Liddesdale Heritage (chociaż odnoszą się dokładnie tak samo do zwykłego Liddesdale. Po pierwsze, czy skracaliście rękawy w tego typu kurtkach? A jeśli tak, to czy przeciętny krawiec/ krawcowa (zajmujący się poprawkami) może mieć z tym jakiś problem? A po drugie, to jak oceniacie komfort cieplny tego modelu - tzn przy jakiej pogodzie w kurtce jest Wam wystarczająco ciepło? Oczywiście wiem, że to są kwestie indywidualne, ale mam wrażenie że moja (właśnie odebrana) jest cienka i przy temperaturze poniżej ok. 10-12 stopni będzie w niej zimno. Zastanawiam się wobec tego czy ją zostawić (i skrócić rękawy) czy poszukać innego modelu (Żona ma b. podobną Barbour sprzed 2 sezonów dodatkowo ocieplaną - sprawdza się już przy kilku stopniach). Z góry dziękuję za pomoc U mnie Ok 10 stopni jest w sam raz, chyba że jakiś grubszy sweter pod nią. Typowa kurtka przejściowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 15 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2019 Zależy jak kto odczuwa zimno. Ja przy temperaturze 0 też zakładam przejściową pikowaną. Z tym, że idę z domu do auta, a później z auta do biura. Nie przeszkadza mi to tak jak ewentualny deszcz. I tutaj pytanie - Barbour ma jakieś fajne, sprawdzone przez was, kurtki na temperatury 0 - 10 i deszczową pogodę zarazem? Ashby już zerknąłem. Dodam, że noszę marynarki slim fit i super slim fit więc szeroka kurtka odpada - a w odróżnieniu do Liddesdale, tutaj poprawki krawieckie raczej odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2019 @eduardo, ja całą zimę przechodziłem w Ashby + pod spodem marynarka lub gruby sweter. Dla wygody wziąłem w tym celu Ashby+1 rozmiar od mojego normalnego. W normalny rozmiar też bym wszedł, ale wolałem więcej swobody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapitanburbon Napisano 17 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2019 Zostaw sobie, ja reguluje kwestię ciepłoty welmłnianymi marynarkami i swetrami.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NN. Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Panowie spodnie z wysokim stanem Luxire bez paska oczywiście. Dokąd krawat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Optymalnie do gory spodni, dopuszczalnie 2-3 cm niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2019 Przy wysokim stanie byłbym za nieco dłuższym krawatem, w przeciwnym razie dziwnie to wygląda (krótki krawat). 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 21 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2019 Zakupił może ktoś? https://www.wolczanka.pl/granatowe-polo-lambert-5 Jakie odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Stawiałbym na Browar Kormoran 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Czy miał ktoś może do czynienia z butami Alfred Sargent wykonanymi ze skóry opisanej jako WEATHER TUFF? Jakich kosmetyków używać do pielęgnacji? Skóra jest matowa, pokryta woskiem albo silikonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 W internecie twierdzą, że ta skóra jest nasączana silikonem i raczej stosowana w przypadku trekkingowych trepów. Ciekawy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Kupiłem białe sneakersy gdzie skóra z boku buta wygląda tak. Wygląda na cienką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 Mialem to samo w takich sneakersach. Czy to H&M Premium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 28 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2019 11 minut temu, adamW napisał: Mialem to samo w takich sneakersach. Czy to H&M Premium? Prawie, Tommy Hilfiger z ceną wyjściową bodaj 650zł... Czyli cienka budżetowa skóra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Potrzebuję kupić dwurzędową marynarkę na ciepły klimat, więc zapewne będzie to len. Nie wiem ile (i jakie?) może być dodatków do lnu, aby to cały czas było akceptowalne na temperatury 30+°C. Na szybko znalazłem, które oferowane są właśnie "gdy jest ciepło", np.: a. 62% len + 37% wiskoza + 1% elastan b. 70% wełna + 17% jedwab + 13% len c. 100% len Oczywiście, to skrajne znaleziska, ale interesuje mnie: jaki jest rozsądnie dopuszczalny skład na klimat bliski tropikom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 @Bacio, nie ma komisji 'dopuszczającej' tkaniny do użytkowania w poszczególnych strefach klimatycznych... Skład nie jest gwarantem komfortu termicznego (bywają lny tak ciasno tkane, że mają 'oddychalność' na poziomie bawełny i wełny z luźnym splotem, których praktycznie nie czujesz na 'grzbiecie'. Ponadto (i to jest moim zdaniem kluczowe), każdy z nas ma inną tolerancję na temperatury i podczas gdy jeden bez problemu wytrzyma w garniturze ze zwykłej wełny czesankowej, drugiego obleją poty w garniturze z lekkiego lnu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 @Bacio od serca polecam Fresco (lub wersję od Loro Piana TravelPro). 100 procent wełna, ale tak luźno tkana, ze widać przez nią świat. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Testowałem w czasie dużych upałów (ok. 35 st. C) marynarki z wełny i lnu. Obie tkane luźno. Poziom cenowy marynarki z wełny kilkukrotnie przewyższał poziom lnu (Mango). Poza różnicą w wyglądzie (len bardziej pomięty) innych różnic - np. komfort cieplny - nie zauważyłem. Ta budżetowa z Mango ma splot jak fresco, ale to chyba typowe dla letnich tkanin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baristan Napisano 29 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2019 Szukam czarnej skórzanej damskiej kurtki w dobrej relacji cena/jakość... znalazłem do tej pory: https://ochnik.com/kurtka-damska-kurds-0202-4214-w19.html Ktoś ma doświaswiadczenia z Ochnikiem ? Może inne pomysły ? (budżet do 1 tyś zł) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubER Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 Dobry wieczór, muszę przeszyć nowe gziki do poniższej marynarki - tym razem bez logo. Jakieś sugestie odnośnie kolorystyki/materiału? Będę wdzięczny za każdą fachową uwagę ze strony szanownych Forumowiczów. https://vistula.pl/marynarka-rl-sagres-vistula Pozdrawiam JR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 30 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2019 4 godziny temu, JakubER napisał: Dobry wieczór, muszę przeszyć nowe gziki do poniższej marynarki - tym razem bez logo. Jakieś sugestie odnośnie kolorystyki/materiału? Będę wdzięczny za każdą fachową uwagę ze strony szanownych Forumowiczów. https://vistula.pl/marynarka-rl-sagres-vistula Pozdrawiam JR IMO szare w kolorze marynarki będą odpowiednie. Ew ciemniejsze szare. Nie jestem fanem czarnych do takiej tkaniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kily Napisano 31 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2019 Praktyczne pytanie do użytkowników kapeluszy: czy najbardziej typowe kapelusze Panama Fedora o rondzie 6 cm skutecznie osłaniają kark przed słońcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi