Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam fular noszę regularnie do casualu, i parę moich znajomych się nawet również zaopatrzyło. Nigdy się ze złym słowem nie spotkałem, co najwyżej z ciekawością. Ale wiadomo, każde środowisko jest różne - i do tego dochodzi kwestia tego, czy się opinią środowiska człowiek przejmuje

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Czy ktoś ma pomysł od jakiego producenta/próbnika jest ta wełna? Garnitur/marynarka to bespoke, ale Instagramer  nie okazał się pomocny i nie odpowiada na pytanie.

Coś zbliżonego kolorem i w takie paski ktoś umie wskazać? Chodzi mi nawet bardziej o połączenie koloru szarego i niebieskiego.

IMG_5610.thumb.jpg.5a4b53d73d9b4216f557d508ba081eaf.jpg

Opublikowano

Na pewno nie był by to mój pierwszy wybór.,Jeżeli już to łączył bym taki zestaw z koszulą w mocno kontrastującym kolorze czerwień , burgund , TOITNB

Opublikowano
W dniu 10.03.2019 o 19:52, lubo69 napisał:

Kiedyś wymyśliłem taką forumową zabawę "pokaż swoją stylizację z...". Na pierwszy ogień poszło "coś w grochy". Zwycięzca mógł zaproponować swój temat. Wygrał @Styleman i zaproponował fular. I na tym zabawa się skończyła, bo w te klocki nikt poza Nim nie umiał?

Dobrze fulary sprawdzają się na wieczornych imprezach plenerowych, gdzie z jednej strony obowiązuje stylizacja w miarę wieczorowa, a z drugiej np. ze względu na formę - biznesowa impreza, często poza miastem - krawat jest odbierany tak, że ktoś świeżo z biura przyjechał od razu. 

Opublikowano

Cześć, mam dwa krótkie pytania dot. Barbour Liddesdale Heritage (chociaż odnoszą się dokładnie tak samo do zwykłego Liddesdale.

Po pierwsze, czy skracaliście rękawy w tego typu kurtkach? A jeśli tak, to czy przeciętny krawiec/ krawcowa (zajmujący się poprawkami) może mieć z tym jakiś problem?

A po drugie, to jak oceniacie komfort cieplny tego modelu - tzn przy jakiej pogodzie w kurtce jest Wam wystarczająco ciepło? Oczywiście wiem, że to są kwestie indywidualne, ale mam wrażenie że moja (właśnie odebrana) jest cienka i przy temperaturze poniżej ok. 10-12 stopni będzie w niej zimno. Zastanawiam się wobec tego czy ją zostawić (i skrócić rękawy) czy poszukać innego modelu (Żona ma b. podobną Barbour sprzed 2 sezonów dodatkowo ocieplaną - sprawdza się już przy kilku stopniach).

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano
15 godzin temu, olin napisał:

Cześć, mam dwa krótkie pytania dot. Barbour Liddesdale Heritage (chociaż odnoszą się dokładnie tak samo do zwykłego Liddesdale.

Po pierwsze, czy skracaliście rękawy w tego typu kurtkach? A jeśli tak, to czy przeciętny krawiec/ krawcowa (zajmujący się poprawkami) może mieć z tym jakiś problem?

A po drugie, to jak oceniacie komfort cieplny tego modelu - tzn przy jakiej pogodzie w kurtce jest Wam wystarczająco ciepło? Oczywiście wiem, że to są kwestie indywidualne, ale mam wrażenie że moja (właśnie odebrana) jest cienka i przy temperaturze poniżej ok. 10-12 stopni będzie w niej zimno. Zastanawiam się wobec tego czy ją zostawić (i skrócić rękawy) czy poszukać innego modelu (Żona ma b. podobną Barbour sprzed 2 sezonów dodatkowo ocieplaną - sprawdza się już przy kilku stopniach).

Z góry dziękuję za pomoc :)

U mnie Ok 10 stopni jest w sam raz, chyba że jakiś grubszy sweter pod nią. Typowa kurtka przejściowa. 

Opublikowano

Zależy jak kto odczuwa zimno. Ja przy temperaturze 0 też zakładam przejściową pikowaną. Z tym, że idę z domu do auta, a później z auta do biura. 

Nie przeszkadza mi to tak jak ewentualny deszcz. I tutaj pytanie - Barbour ma jakieś fajne, sprawdzone przez was, kurtki na temperatury 0 - 10 i deszczową pogodę zarazem? Ashby już zerknąłem. Dodam, że noszę marynarki slim fit i super slim fit więc szeroka kurtka odpada - a w odróżnieniu do Liddesdale, tutaj poprawki krawieckie raczej odpadają.