mayor Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 3 godziny temu, Tanatos70 napisał: Końskie trepy od Aldena: Piękne.Dla mnie Aldeny to kwintesencja solidnego buta. Może Alden nie stosuje porywająco smukłych kopyt,ale jeżeli ktoś zna swój rozmiar i ma rozeznanie w kopytach to ma szanse kupić idealnie dopasowane buty.Czy to jest #2076 na Aberdeen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 17 minut temu, mayor napisał: .Czy to jest #2076 na Aberdeen? Nie to najpopularniejszy chyba Barry z Alden of Carmel na podeszwie commando (chyba ich specjalność)l, ten model: https://www.alden-of-carmel.com/shoes-color-8-shell-cordovan-wing-tip-boot-commando-sole-565.htm Swoją drogą fatalne zdjęcia teraz mają. Nie kupiłbym na ich podstawie. W 2014 było lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 My bad.Nie zauważyłem ,że to są trzewiki,w gunboats jest identyczny medalion i to mnie zmyliło.Ja na podstawie zdjęć raczej bym butów nie kupił,nawet przy zakupach on line wybieram buty ,które widziałem na żywo,albo odwiedzam sklep żeby dany model obejrzeć.Z Aldenami jest ten problem ,że w całych Stanach Alden ma tylko trzy sklepy firmowe NY,DC i SF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Ja się zakochałem na podstawie zdjęć właśnie i to były moje pierwsze lepsze buty, których zakup był sporym przedsięwzięciem logistycznym. No i jak to z zakupem na odległość, trochę nie do końca trafiłem z rozmiarem (powinienem wziąć 0,5 rozmiaru mniejsze). Mam do nich niesamowity sentyment i uważam cordovan Aldena (nie piszę celowo, że z Horweeen bo tu bywa z jakością różnie) za najlepszy na świecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Ja na podstawie zdjęć raczej bym butów nie kupił Liczba par butów kupionych w ciągu ostatnich 7 lat: 25Liczba par butów obejrzanych/przymierzanych na żywo przed zakupem w tym okresie: 1 (Converse Chucks II w TK Maxx) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 11 minut temu, lubo69 napisał: Liczba par butów kupionych w ciągu ostatnich 7 lat: 25 Liczba par butów obejrzanych/przymierzanych na żywo przed zakupem w tym okresie: 1 (Converse Chucks II w TK Maxx) Nie no "krokiety", jakby nie patrzeć, mogłeś przymierzyć przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 He he, fakt, można tak powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 Godzinę temu, Tanatos70 napisał: Ja się zakochałem na podstawie zdjęć właśnie i to były moje pierwsze lepsze buty, których zakup był sporym przedsięwzięciem logistycznym. No i jak to z zakupem na odległość, trochę nie do końca trafiłem z rozmiarem (powinienem wziąć 0,5 rozmiaru mniejsze). Mam do nich niesamowity sentyment i uważam cordovan Aldena (nie piszę celowo, że z Horweeen bo tu bywa z jakością różnie) za najlepszy na świecie . Alden szyje buty z Cordovanu od zawsze,producenci z Europy są w tej materii relatywnie nowicjuszami,gdyż zaczęli produkować buty z SC dosyć niedawno, kiedy stały się modne i poszukiwane.Dodatkowo Alden poddaje skóry obróbce według swojej tradycyjnej technologii i ma w garbarni Horweena First Pick-czyli praktycznie wybiera najlepsze jakościowo skóry z First Grade ,a to czego nie zabierze Alden jest oferowane pozostałym producentom.Dlatego buty Aldena z Cordovanu są najlepsze na świecie ,a reszta producentów "can't hold a candle to these genuine Aldens" 15 minut temu, lubo69 napisał: Liczba par butów kupionych w ciągu ostatnich 7 lat: 25 Liczba par butów obejrzanych/przymierzanych na żywo przed zakupem w tym okresie: 1 (Converse Chucks II w TK Maxx) Ja z kolei staram się zawsze obejrzeć/przymierzyć buty przed zakupem. Największym plusem jest to ,że buty pasują prosto z pudełka i można w ten sposób obejść się bez bąbli i ran na nogach i nie ma konieczności "rozchodzenia" .Minusem jest to ,że w celu przymierzenia trzeba odwiedzić sklep firmowy danego producenta, w sklepach partnerskich/autoryzowanych są przeważnie buty tylko w tęgości D, a sprzedawcy za wszelka cenę chcą sprzedać buty i nawet jak klient z bólu traci przytomność. Warto także zmierzyć stopy na "Brannock Device", wynalazek stary jak świat (opatentowany w 1925 roku), ale nikt nie wymyślił lepszej metody na dobranie rozmiaru butów. Podobno 80% populacji chodzi w butach o niewłaściwym rozmiarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 17 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2017 W dniu 14/12/2017 o 23:05, poszetka.com napisał: Crownhill / Dublin Od daaaaaawna chodzą mi po głowie a na zdjęciach @poszetka.com wygladają przezacnie!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 18 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2017 Herring by Cheaney 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikbar3 Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 Oxfordy semi brogue WB 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 19 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 Wczoraj (dzisiaj właściwie) w nocy wróciłem i dopiero teraz się ogarnąłem: "Brzydki" cordovan, co nieźle się prezentuje : 7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dan Napisano 19 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 Po latach gapienia się wreszcie są! Crocketty Coniston. Idealne dopasowanie, super skóra i wykonanie. Trzeba chyba cieszyć się, że mamy i Berga i Black Friday 9 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Solecalupo Napisano 19 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 Świeżutkie AS-y z zakupu grupowego. Jeszcze raz podziękowania dla @fan_dobrego_buta 14 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 1 godzinę temu, FONos napisał: Świeżutkie AS-y z zakupu grupowego. Jeszcze raz podziękowania dla @fan_dobrego_buta Są tak zaj#$%ste, że na bank kiedyś dołączę do zakupu grupowego !! Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 @FONos, buty bardzo ładne, ale piszę tego posta bo spodobało mi się to zdjęcie - jest świetne! (Aż się prosi o lepszą jakość) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 10 minut temu, Wodzu napisał: @FONos, buty bardzo ładne, ale piszę tego posta bo spodobało mi się to zdjęcie - jest świetne! (Aż się prosi o lepszą jakość) Dzięki! Wszystko przede mną trochę słabe oświetlenie mam w salonie a z lampą wchodzi słabo ... telefon do ładnych zdjęć potrzebuje jednak trochę światła ... do tego robione bardzo na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 13 godzin temu, wikbar3 napisał: Oxfordy semi brogue WB Buty ładne zrobiłeś; czas nauczyć Cię ładne zdjęcia robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikbar3 Napisano 19 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2017 1 minutę temu, bodzixon napisał: Buty ładne zrobiłeś; czas nauczyć Cię ładne zdjęcia robić Oj tak, niestety fotografa ze mnie nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateo86 Napisano 20 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2017 Meccariello 8 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mateo86 Napisano 21 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2017 Vass 7 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 21 Grudzień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2017 Yanko 3 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 21 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 21 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2017 ????? Wątek się nazywa jakie buty mam dziś na sobie, a nie jakie miałem/ bądź będę miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2017 Może @lukmal ubrał niewidzialne skarpetki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi