Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Uważam, że jest trudno porównać te dwie marki (C&J vs AS) - zawsze będzie to subiektywna opinia - obie są rewelacyjnie. Pierwszym czynnikiem, który będzie dyktował opinię, będzie dopasowanie kopyta. Mimo że kopyta obu marek leżą dobrze na moich stopach, zdecydowanie lepsze dopasowanie mają kopyta C&J (z każdego jestem zadowolony). W przypadku AS, np. kopyto 109 pasuje bardzo dobrze, jednak szerokość podeszwy powoduje brzydkie łamanie się skóry po stronie wew.

Drugim czynnikiem będzie jakość skóry   --   przyznam szczerze, że nie widzę różnicy. Nie mogę stwierdzić, że CJ ma lepsze skóry.

Trzecim czynnikiem, będzie jakość wykonania - w obu przypadkach wygląda to podobnie.

Ostatni czynnik na mojej liście to cena. Nie znajduję powodu, dla którego CJ są droższe od AS. Dobrym przykładem będą trzewiki AS Cambridge 345 GBP z prawidłami, natomiast CJ 440 GB bez prawideł. 

Więc ostateczna decyzja zawsze będzie zależała od powyższych punktów. 

Opublikowano

Z tymi purchlami to tak jak z ospą u dzieci,jedne przechodzą inne nie przechodzą. Ważne żeby nie drapać w tym miejscu,gdyż mogą zostać ślady na całe życie. Swoją drogą w Aldenach nigdy mi się to nie zdarzyło,prawdopodobnie dodatkowa obróbka skór stosowana przez Aldena pomaga uniknąć tej wysypki.

PC290010.JPG

• Like 4
  • Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Na dzisiejsze mrozy Dehner Tanker Boots. Buty zaprojektowane w 1937 przez zięcia Dehnera i generała Pattona(wtedy podpułkownika) dla czołgistów US Tank Corps-szyte bez zmian przez 80 lat w manufakturze Dehner Omaha Nebraska. 

PC280044.JPG

PC280029.JPG

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 5