Nawrot Napisano 8 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2020 15 minut temu, Luca napisał: Mnie krawiec mówił, że 10 cm na manszet wystarczy Nie na 5cm manszet. Tak jak mówi @pablocito - 12cm i więcej to idealna sytuacja. No z 11cm też nie będzie tragedii, da się to zrobić, taśma po prostu zakryje koniec materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 8 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2020 Nie jestem krawcem, ale nie nie wiem jak można poprawić te plecy...źle to wygląda. Jest za dużo materiału na wysokości łopatek- to raczej do pokonania, natomiast dziwne załamania u progu szliców będą chyba trudne do skorygowania. Zgadzam się też z @blekit co do ramion. Również bym zwrócił, ale po konsultacji z krawcem P.S. Nie zamieściłeś zdjęcia bokiem, ale zgaduję, że owe duże pośladki mogą tworzyć efekt takiego „kupra” i tam odstający materiał zaczyna się marszczyć w dole pleców. To by wyjaśniało zniknięcie problemu przy pochyleniu. Szlice być może powinny zaczynać się wyżej. Sprawdź jak sytuacja przy rozpiętej marynarce. Wynik też potwierdzi diagnozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kwiatkowski Napisano 9 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2020 Panowie planuje kupić dwa granatowe garnitury. Jestem nowicjuszem modowym. Od jakich sklepów powinienem zacząć? Garnitur granatowy klasyczny cenna jednego od 1500 do 2000 PLN. Jakie marki polecacie z dobrą jakością do cenny? Gdzieś czytałem że nasz marki Vistula etc średnio się sprawdzają i nowe kolekcje są często w promocjach po kilku tygodniach a to chyba źle świadczy o nich. Jakie odradzacie? Jestem z Koszalina więc bliżej mam do Berlina niż Warszawy wiec mogę zahaczyć o tamtejsze sklepy z grupą znajomych. Planuje też koszule do tych garniturów jakie marki polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 10 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2020 18 godzin temu, Tomek Kwiatkowski napisał: Panowie planuje kupić dwa granatowe garnitury. Jestem nowicjuszem modowym. Od jakich sklepów powinienem zacząć? Garnitur granatowy klasyczny cenna jednego od 1500 do 2000 PLN. Jakie marki polecacie z dobrą jakością do cenny? Gdzieś czytałem że nasz marki Vistula etc średnio się sprawdzają i nowe kolekcje są często w promocjach po kilku tygodniach a to chyba źle świadczy o nich. Jakie odradzacie? Jestem z Koszalina więc bliżej mam do Berlina niż Warszawy wiec mogę zahaczyć o tamtejsze sklepy z grupą znajomych. Planuje też koszule do tych garniturów jakie marki polecacie? Jak się nie boisz wirusa, to w Berlinie jest sklep Suit supply powinni Cię ubrać od stóp do głów w tym samym mieście możesz zajrzeć do Shoepassion i outfit gotowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markin Napisano 15 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2020 Jak chcesz coś polskiego to ja polecam garniak Fred z Poszetka.com. Nie ma problemów z ewentualnym zwrotem, a w tym przedziale cenowym to moim zdaniem propozycja warta rozważenia. Chyba, że obawiasz się zakupów przez neta. Suitsupply i Zack Roman to też dobre opcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Panowie, kupiłem tassel loafers Sebago z linii Premium. But wygodny, kopyto ładne, do wykonania nie mogę się przyczepić. Zdecydowałem się na skórę licową w ciemnym brązie-burgundzie i nie jestem pewien co do ich uniwersalności. W zamyśle miały to być buty na lato, które zagrają do mniej formalnych zestawów typu koszula + spodnie i do zestawów koordynowanych. Kłopot w tym, że najbardziej pasują mi jednak do zestawów bardziej formalnych z garniturami włącznie, a nie widzę ich do końca np. ze spodniami w kolorze złamanej bieli, tym bardziej że dziwnie wyglądają z niskimi skarpetkami. Czy z moim poczuciem estetyki jest coś nie tak? Waszym zdaniem nosić i się nie przejmować czy raczej odesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Panowie, kupiłem tassel loafers Sebago z linii Premium. But wygodny, kopyto ładne, do wykonania nie mogę się przyczepić. Zdecydowałem się na skórę licową w ciemnym brązie-burgundzie i nie jestem pewien co do ich uniwersalności. W zamyśle miały to być buty na lato, które zagrają do mniej formalnych zestawów typu koszula + spodnie i do zestawów koordynowanych. Kłopot w tym, że najbardziej pasują mi jednak do zestawów bardziej formalnych z garniturami włącznie, a nie widzę ich do końca np. ze spodniami w kolorze złamanej bieli, tym bardziej że dziwnie wyglądają z niskimi skarpetkami. Czy z moim poczuciem estetyki jest coś nie tak? Waszym zdaniem nosić i się nie przejmować czy raczej odesłać?Moim zdaniem wszystko w porządku z Twoim poczuciem estetyki, choć na pewno wielu, może większość będzie miała inne zdanie. Dla mnie loafersy istnieją tylko w zamszu i tylko do każualu, choć wiem, że to pogląd skrajny i być może kiedyś się zmieni. Tak, widziałem cordovanowe loafersy Zająca Poziomki. Są piękne, ale ja bym się nie czuł w nich dobrze. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 @pablocito Dzięki, ostatecznie chyba je zwrócę. Bardzo mi się podobają, ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie za dużo sytuacji kiedy mógłbym je założyć. W zamian za to zainwestowałem w zamszowe Berwicki, mam nadzieję że będą bardziej "do wszystkiego" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 19 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2020 Tak jak przedmówca, wszytko jest też dla mnie w porządku. Ale takie buty kupiłbym najwyżej jako trzecie loafersy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 20 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2020 Czy taki jasnogranatowy, może wpadający nieco w fiolet, krawat pasuje do ciemnogranatowego garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2020 Ze zdjęcia ciężko ocenić. Wg mnie odcienie tego samego koloru ciężko jest łączyć, o ile nie jest to ten sam kolor o różnej jasności. Szaroniebieski z fioletowoniebieskim będzie się gryzł. Łatwiej się łączy różne kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 Czy 12 cm klapy dla rozmiaru 50 w SuSu dla jednorzędowej marynarki to już nie jest przesada? Pytam, bo w opcji "custom made" to jedyny wariant oferujący półpodszewkę... Ostatnie ze zdjęć to chyba Solaro naszego forumowego kolegi - być może błędnie przeze mnie zaliczone do SuSu Wide Lapel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 Kwestia gustu, mnie się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 Nie wygląda to dobrze. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 Moim zdaniem są strasznie nieproporcjonalne na tych zdjęciach - produktowych i na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 26 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2020 Szerokość znośna, ale w połączeniu z kozerką moim zdaniem jest na granicy, i trzeba się postarać nielicho żeby wyglądało dobrze. Ale wierzę, żę wyglądać dobrze może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Dodam tylko, że wg supportu SuSu w Custom Made dla kroju Havana dostępne są klapy szerokie (dokładnie 11.8 cm) oraz klapy "standardowe" 8 cm (szerokości dla rozmiaru 50 i 98). Nie wiem skąd nagle wzięły się klapy 8 cm, bo wszystkie marynarki i garnitury SuSu które do tej pory widziałem, miały w tym kroju klapy przynajmniej 8.5 cm (większość 9-10 cm). Jak dla mnie to trochę wybór między mniejszym złem... albo klapy szerokie na granicy przesady, albo standardowe na granicy "wąskości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @Aras jeśli Ci przeszkadzają, to są za duże. Ja lubię duże klapy, ale raczej peak lapel. Co do zdjęć- w środkowej marynarce mnie nie rażą, może odbiór zależy od koloru, sylwetki noszącego itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Klapy w Havana Wide Lapel są za szerokie jakiś 1 cm, może 1,5 cm, ale tak jak wspomniał @Najmniejszy można się postarać, żeby nie wyglądały cyrkowo i pokazać, ze „tak miało być”🙂. Gwoli porównania: marynarki Havana Wide Lapel (12 cm), Zack Roman (ostre 11 cm), Zack Roman (ostre 13 cm), Tadeusz Baś (otwarte 9 cm): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Normalnie 9 cm to już całkiem sporo, ale w tym zestawieniu bardzo mikre się zdają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 54 minuty temu, Koval napisał: Normalnie 9 cm to już całkiem sporo, ale w tym zestawieniu bardzo mikre się zdają... A czy klapy różnią się szerokością przy innych wymiarach? 9cm przy rozmiarze 48 to nie to samo co przy 54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Zapomniałem dodać - noszę rozmiar 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Cześć wszystkim Chciałbym zapytać o opinię w sprawie marynarki SuSu, którą kupiłem jakiś czas temu na outlecie, co sądzicie? Na pewno w oczy rzucają się słabe plecy, ale zastanawiam się, czym to może być spowodowane? Mam trochę krzywy kręgosłup i domyślam się, że brak podszewki tu nie pomaga. Jeden kolega sugerował, że może to być kwestia dużego tyłka... Z góry dzięki za wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Dopasowanie z przodu niezłe, problemem są okolice wszycia rękawów i załamania w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Bardziej przodopochylenie miednicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi