Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Ewidentnie mieliśmy tutaj do czynienia z błędem. Dopłata do kwoty bazowej była brana jako cena końcowa. Przykład to te nieszczęsne spodnie: dzisiaj jest dopłata 30 zł... wcześniej to była cena końcowa.

Wczoraj wrzuciłem info o garniturach za 650 zł... Dzisiaj to jest dopłata 650 zł.
W garnitur z wybranych tkanin za 650 zł byłem skłonny uwierzyć... w końcu kilka tygodni temu kupiłem w outlecie podobny za bodajże 560 zł... a full-canvas Jort za trochę ponad 900 zł. Spodnie za 30 zł to już inna bajka...

@Jakub.B  https://expert.suitsupply.com/ ta oferta jest nadal aktywna. oddzwaniają natychmiast, wystarczy wpisać maila - jeśli w bazie powiązany jest z numerem telefonu, od razu jest połączenie z Holandii. Sympatyczny gość Szymon (Holender z polskim pochodzeniem) mówi biegle po polsku. Dla mnie np. załatwił "powrót" towarów, które zniknęły ze strony. Dostałem link, w którym mogłem zapłacić za towary wycofane z oferty

5 godzin temu, pablocito napisał:

założę się że spora ilość ludzi (nie mówię, że tu) wykorzystała sytuację i siedzi cicho, bo wie, że to nieelegancko.

Wczoraj wieczorem poluzowałem gorset etyczny (na forum chwilę wcześniej przeczytałem, że przed wejściem na stronę susu powinienem go mieć) i zamówiłem za 650 zł garnitur, który dzisiaj kosztuje ponad 2.300 zł. Sumienie od środka mnie nie drażni z kilku powodów:

1) zapłaciłem za towar, którego jeszcze nie otrzymałem, czyli póki co żadnej korzyści z zakupu nie mam,

2) nie wiem, czy susu popełniło błąd przy określaniu cen (tylko niektórych) tkanin, czy też inni szatani, o których wspominał @lubo69, byli tam czynni,

3) jeżeli susu popełniło błąd i będzie chciało się od niego uchylić, ma możliwości, aby szkody nie ponieść,

4) sklep jest w komfortowej sytuacji, bo ma moje pieniądze, a ja nie zamierzam zajazdu na garnitur przeprowadzać,

5) biorąc pod uwagę ogólną wartość moich zakupów, susu nieźle na mnie zarobiło.

Ale jak trafnie padło wcześniej:

6 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

cóż, każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem.

• Like 1

Też ostatnio kupiłem garnitur za 650 tylko z Bytomia, a widzisz spodni za 30 zł jednak nie kupiłeś. Dajmy już spokój z „mój honor jest lepszy niż Twoj” każdy ma swoje, sensowne zresztą racje. Moim zdaniem nie chodziło o to, że błąd narazi na stratę korporację Suit Supply, tylko kolesia, który odpowiada za system zamówień internetowych, który straci robotę. Jak pani w kasie w Biedronce nie nabije Ci należności za czekoladę, którą masz w koszyku, to nie Biedronka za nią zapłaci, tylko kasjerka. A jeżeli to podpucha i chwyt marketingowy SuSu wycelowany na to żeby fora na całym świecie huczały z emocji to z kolei shame on them. Ale oni eleganckie muszą mieć garnitury, nie maniery.

Kupiłem kiedyś spodnie z susu, nie przychodziły przez 2 czy 3 tygodnie, więc napisałem do nich maila z zapytaniem co się dzieje. Odpowiedzieli, że nie ma ich na magazynie, ich błąd i zrobią zwrot środków na kartę. Kolejne 2 tygodnie po tym jak dostałem już zwrot przyszła paczka. Spodnie zatrzymałem. Takie pomyłki mają wkalkulowane w swój model biznesowy. Prezent od korporacji. 

4 minuty temu, lgrzmil napisał:

Kupiłem kiedyś spodnie z susu, nie przychodziły przez 2 czy 3 tygodnie, więc napisałem do nich maila z zapytaniem co się dzieje. Odpowiedzieli, że nie ma ich na magazynie, ich błąd i zrobią zwrot środków na kartę. Kolejne 2 tygodnie po tym jak dostałem już zwrot przyszła paczka. Spodnie zatrzymałem. Takie pomyłki mają wkalkulowane w swój model biznesowy. Prezent od korporacji. 

Wkalkulowane w model biznesowy to moga byc darmowe dostawy czy darmowe zwroty.

7 minutes ago, Nawrot said:

A kurs euro dla nas równa się 6 złotych w niektórych przypadkach. Zaiście nie będę mógł zasnąć z garniturem za 320 złotych w garderobie.

W których przypadkach równa się 6 złotych?

Super, że wreszcie mamy nowy konfigurator. Moim zdaniem to całkiem ciekawa oferta na rynku - oczywiście jeśli na kimś dobrze leży ich Lazio (nowy custom-made bazuje na krojach Lazio i Brescia).

Z tego co czytałem, bazą jest La Spalla, ale mogę się mylić.
Jeśli chodzi o kurs 6 - w Holandii, Niemczech itp. są tkaniny bez dopłat. I bazowa cena marynary to 200€. U nas na takie tkaniny jest już dopłata 160 złotych i cena marynarki wychodzi 1260 zł.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Prawda, przelicznik jest średnio korzystny, ale tak samo przecież było już wcześniej. Za to doszło teraz mnóstwo opcji konfiguracyjnych np. wreszcie można zamówić dwurzędową, casualową marynarkę z nakładanymi kieszeniami. Za niewielką dopłatą jest nawet opcja full canvas (przy tej opcji i tańszej tkaninie cenowo wychodzi na poziomie dawnej purple line). Są też nowe opcje rozmiarów dla short i long. Szczerze, to nie kojarzę obecnie na rynku bardziej atrakcyjnej oferty MTO, nawet biorąc pod uwagę przelicznik EUR/PLN. 

Co do czasowo obniżonych cen na niektóre tkaniny, to oficjalna wersja marki (a kilka osób pisało z tym do supportu) nie mówi nic o żadnym błędzie. Stwierdzili, że w tamtym momencie, te opcje tyle kosztowały i nie zamierzają nic anulować.

@Machiavelli Też mam wrażenie, że takie było założenie od początku. Zamówiłem z SUSU już dziesiątki rzeczy, zdarzały się przypadki gdy coś bardzo marginalnego było nie tak i w żadnym wypadku SuSu nie poszło mi na rękę, a tutaj gdy ludzie masowo robią zamówienia za grosze to nie robią z tego problemu. Nie kalkuluje mi się to kompletnie. 

I w wielu przypadkach te tkaniny były takie sobie, część z nich widziałem w outlecie i równie słabo się sprzedawały.

W strefie euro była (być może nadal jest) promocja na wybrane tkaniny. Stąd niektóre materiały są tańsze.
Nie ma to nic wspólnego z przelicznikiem.

U nas ta promocja też też była przez chwilę widoczna, po czym "naprawili" pomyłkę. Pisałem o tym. Kontaktowałem się w tej sprawie z ich CS i tak mi opisali (oferując zresztą w ramach przeprosin możliwość skorzystania z tej promocji).

A co do ostatniej "mega-promocji"... to co maja mówić. Jeśli zdecydowali się na nieanulowanie, to trzymają się wersji "promocyjnej".

Jakie kwoty na minusie?
Kwoty dopłat ktoś pomyłkowo wprowadził jako kwoty końcowe - stąd spodnie za dopłatą 30 zł kosztowały 30 zł, a garnitury za dopłatą 650 zł 650 zł. Tak samo było w innych krajach poza strefą euro/ze starym konfiguratorem (o czym pisano na SF).

Amerykanie to akurat z pocałowaniem ręki wzięliby nasze ceny. Dolicz jeszcze podatek stanowy do tego co pokazuje strona amerykańska a zobaczysz kto ma "jeden z wyższych narzutów".

Była np. ta tkanina dostępna w cenie za garnitur 320 zł:
https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-havana%2C-granatowy%2C-w-pepitke/P6021.html

Do tego w tej najniższej cenie kilka materiałów bawełnianych - do garnituru jak kto lubi, ale na spodnie (30 złotych) całkiem całkiem. W tych bawełnach było również solaro, więc szansa spotkania człowieka w tym charakterystycznym materiale mocno wzrośnie ;)
Wełny były droższe, cen nawet nie kojarzę 😀 Ja akurat chciałem/szukałem letniego granatowego garnituru i zamówiłem ten z materiału z linka. Do tego zielone bawełniane spodnie i tyle. Liczyłem, że będzie to zamrożenie pieniędzy na kilka dni, okazało się, że mam czekać na paczkę ;)

35 minut temu, Nawrot napisał:

Była np. ta tkanina dostępna w cenie za garnitur 320 zł:
https://suitsupply.com/pl-pl/men/suits/garnitur-havana%2C-granatowy%2C-w-pepitke/P6021.html

Do tego w tej najniższej cenie kilka materiałów bawełnianych - do garnituru jak kto lubi, ale na spodnie (30 złotych) całkiem całkiem. W tych bawełnach było również solaro, więc szansa spotkania człowieka w tym charakterystycznym materiale mocno wzrośnie ;)
Wełny były droższe, cen nawet nie kojarzę 😀 Ja akurat chciałem/szukałem letniego granatowego garnituru i zamówiłem ten z materiału z linka. Do tego zielone bawełniane spodnie i tyle. Liczyłem, że będzie to zamrożenie pieniędzy na kilka dni, okazało się, że mam czekać na paczkę ;)

Próbowałem sprawdzić czy w Danii występowała rzeczona 'promocja'. Wyglądało na to, że nie. Garnitury wychodziły po normalnych cenach.

No cóż, nie spodziewałem się, że będą wysyłać te garnitury. Co prawda zamawianie garnituru w w takich okolicznościach, to moralnie trochę dyskusyjna kwestia, jednak biorąc pod uwagę, ile zostawiłem kasy w SuSu to chyba zbytnio bym nie narzekał 😉