Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dnia 23.05.2017 o 22:13, Tanatos70 napisał:

Potwierdzam. Jak tylko wrócę z wycieczki zilustruję przy pomocy fotografii, jak mi się posypało lustro na nowych trzewikach vassa, wykonane na bazie mirror shine saphira. Dlatego na tych zdjęciach nie widać butów (droga do i z kościoła pokonana w aucie wystarczyła) ;-):

https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?do=findComment&comment=255906

Z bólem serca, ale trzeba było do domu wrócić. W przeddzień wyjazdu zapragnąłem zadać szyku nowymi trzewikami (niby trochę chłodniej było) i spotkała mnie niemiła niespodzianka- lustro poszło w rozsypkę. Trochę to moja wina, bo za szeroko z tym woskiem na potrzeby foto- sesji poszedłem i zająłem też fragmentarycznie części pracujące, ale... nie do końca, bo na czubkach też poleciało (może to efekt domina). Lustro wykonane naprzemiennie- zwykłym woskiem bordowym z pszczołą i mirror shinem. Jakoś nie mam do tego nowego wynalazku przekonania. Niby łatwiej lustro się robi, ale jakieś takie "bylejakie" mi wychodzi. Zwykłymi woskami się bardziej napracuję, ale efekt jest lepszy i niewątpliwie trwalszy. Tutaj niby szczotką łatwo wyświecę, ale powierzchnia nie jest idealnie gładka (widać mikroryski po włosiu) i ogólnie pozostawia jakiś taki niedosyt :). .

Ad rem- tak wyglądały buty (na pierwszym zdjęciu efekt lustra) po pierwszym wyjściu (w zasadzie po kilku krokach). Pół małej flaszki renomatu kosztowało mnie doprowadzenie butów do jako takiego porządku: 

vb1.thumb.jpg.c2450bcd64c451d890f651979c969c65.jpg592b20dbcc40c_vasszamanelustro.jpg.5a95ad55c1f90213fb91aefdf7aa4a1f.jpg592b2100d3313_vasszamanelustro2.thumb.jpg.b2a82f9f5cb00dd6d7b7623e54e8c637.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
47 minut temu, leonid napisał:

Waham się, robić lustro, czy nie. Nie chcę, by było zbyt formalnie, gdy założę je do niebieskich dżinsów.

Koniakowe podwójne monki, nigdy nie będą zbyt formalne ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, leonid napisał:

Waham się, robić lustro, czy nie. Nie chcę, by było zbyt formalnie, gdy założę je do niebieskich dżinsów.

Zrób ciemnobrązowe :) będzie miej formalnie, a buty zyskają błysk. Czasem robię lustro nawet w brogsach typu country.