DeanM Napisano 22 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2021 Słabo widać na tych zdjęciach, ale moim zdaniem wszystko jest ok. One nie są szyte goodyearwelt'em 360 tylko 270/ niepełnym, czy jak się tam nazywa. Więc z tego otworu nic nie wypadło, nie miało tam być szwu, po prostu jest otwór, możesz zaszpachlować woskiem przy okazji konserwacji krawędzi podeszw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 22 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2021 Jeżeli to jest jedyny problem i pasują na nogę to tylko zazdrościć wykonania 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_Pas Napisano 22 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2021 3 minuty temu, Bartek 00 napisał: Jeżeli to jest jedyny problem i pasują na nogę to tylko zazdrościć wykonania 👍 Ja tam się za bardzo nie znam Z mikroskopem się nie będę przyglądał butom, po prostu tylko ta nitka mnie zaintrygowała. Generalnie to moje pierwsze Yanko, jak na moje obecne wymagania wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 22 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2021 7 godzin temu, Piotr_Pas napisał: Ja tam się za bardzo nie znam Z mikroskopem się nie będę przyglądał butom, po prostu tylko ta nitka mnie zaintrygowała. Generalnie to moje pierwsze Yanko, jak na moje obecne wymagania wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 Mam pytanie o kopyto 960G. Jaki rozmiar (trzewików) byście polecili przy stopie długości 27,3 cm? Mierzyłem brogsy 7,5 UK na tymże kopycie, i choć dało się je założyć na nogę, to były ciasne i nawet nie próbowałem ich sznurować. Lepiej próbować 8 czy od razu 8,5 UK? Czytałem gdzieś radę, by znaleźć najmniejszy rozmiar w jaki jesteśmy się w stanie zmieścić, po czym wybrać rozmiar o pół numeru większy. Ciekawe ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 U mnie 8 przy 27.1 jest ok. Jeśli to pomoże. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi15t Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 Drodzy forumowicze! Dotarły do mnie moje pierwsze w życiu trzewiki. Wybór padł na Yanko ze względu na bardzo dobrą prezentację na blogu MrVintage. Model który zakupiłem to 653Y w rozmiarze 9.5 i kopycie 960G. Niestety mam wrażenie, że te buty nie pasują na moją nogę, ponieważ cholewka wydaje się zbyt duża. Postarałem się to pokazać na zdjęciach nr 2 i 4. Buty zawiązałem maksymalnie na ile się dało. Pięta nie lata, jednak mam wrażenie że jest na granicy trzymalności, bo szczególnie po bokach kostki jest dużo luzu. Jeśli chodzi o długość to są one idealne i pół rozmiaru mniej mogłyby być za małe. Prosiłbym o Wasze opinie biorąc pod uwagę to jak się te buty prezentują na załączonych zdjęciach. PS. Na zdj. nr 1 widać krzywe przyszycie obu stron cholewki na lewym bucie, ale to akurat mogę przeżyć. 1. 2. 3. 4. 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 One nie są dla Pana. Radzę oddać. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 Zdecydowanie zwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kichanadeta Napisano 16 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2021 No niestety taki urok trzewikow Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Spróbuj z trzewikami innej firmy bo Yanko są dla ludzi z potężnymi łydami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 To ja tylko dodam że podobnie (minimalnie lepiej) będzie w Yanko 915F. TLB GoyaF były węższe ale nadal za szerokie na moją łydkę. Póki co wybiłem sobie z głowy temat trzewików. Dwie pary które mam "przerobiłem" tak, że są zdatne do noszenia... ale to taka sztuka dla sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi15t Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Czyli jednak tak jak intuicyjnie przypuszczałem, cholewka powinna bardziej przylegać do łydki i ją opinać. Czy też jest jeszcze coś innego w dopasowaniu na co nie zwróciłem uwagi? Jeżeli chodzi o inne firmy (cenowo/jakościowo zbliżone) to której trzewiki polecalibyście na taką łydkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Czyli jednak tak jak intuicyjnie przypuszczałem, cholewka powinna bardziej przylegać do łydki i ją opinać. Czy też jest jeszcze coś innego w dopasowaniu na co nie zwróciłem uwagi? Jeżeli chodzi o inne firmy (cenowo/jakościowo zbliżone) to której trzewiki polecalibyście na taką łydkę?Cheaney. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 17 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2021 Carlos Santos https://fromsqualortoballer.com/carlos-santos-jumper-boot-review/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 15 godzin temu, Aras napisał: To ja tylko dodam że podobnie (minimalnie lepiej) będzie w Yanko 915F. TLB GoyaF były węższe ale nadal za szerokie na moją łydkę. Póki co wybiłem sobie z głowy temat trzewików. Dwie pary które mam "przerobiłem" tak, że są zdatne do noszenia... ale to taka sztuka dla sztuki. A jak przerobiłeś? Wkładki pod język, jedyne mi przychodzi tylko do głowy. Sam mam podobny problem, tylko mniejszy, ale warto by to jakoś zmienić, bo buty zostawiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 16 godzin temu, edi15t napisał: Czyli jednak tak jak intuicyjnie przypuszczałem, cholewka powinna bardziej przylegać do łydki i ją opinać. Dokładnie. Ja preferuję trzewiki o pół numeru większe (izolacja termiczna, możliwość zastosowania grubej skarpety, ogólna wygoda) i lubię mieć luz wokół stopy. Dobrze dopasowane trzewiki trzymają się tak od kostki w górę. Jeśli tutaj jesteś w stanie zawiązać całkowicie but (tak, że obłożyny - brzegi buta - nie wiem, jak to się fachowo nazywa - się stykają) i masz ciągle luz, to buty są za luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 18 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2021 17 godzin temu, edi15t napisał: Jeżeli chodzi o inne firmy (cenowo/jakościowo zbliżone) to której trzewiki polecalibyście na taką łydkę? C&J Islay Niestety drożej, ale będzie Pan z opięcia łydki zadowolony 🙂: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasjonat Napisano 20 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2021 W dniu 17.02.2021 o 21:34, edi15t napisał: Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Czyli jednak tak jak intuicyjnie przypuszczałem, cholewka powinna bardziej przylegać do łydki i ją opinać. Czy też jest jeszcze coś innego w dopasowaniu na co nie zwróciłem uwagi? Jeżeli chodzi o inne firmy (cenowo/jakościowo zbliżone) to której trzewiki polecalibyście na taką łydkę? Np. Trzewiki Berwick. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 4 Marzec 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2021 Jak to ktoś zauważył w innym wątku, należę do użytkowników, którzy mogą zacząć się chwalić jak wyglądają ich buty po 5+ latach Tym razem czarne oksfordy Yanko, moje drugie zamówienie w Patine z listopada 2015. Długo te buty były moimi podstawowymi na różne formalne okazje. Przetańczyły niejedno wesele (w tym moje własne) i przeszły wiele kilometrów. Do tej pory obyło się bez zelowania, skóra cholewki też trzyma się bardzo dobrze. Myślę, że spokojnie jeszcze drugie tyle przeżyją (zwłaszcza że dorobiły się większej konkurencji w rotacji ). 26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 11 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2021 W dniu 17.02.2021 o 21:34, edi15t napisał: Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Czyli jednak tak jak intuicyjnie przypuszczałem, cholewka powinna bardziej przylegać do łydki i ją opinać. Czy też jest jeszcze coś innego w dopasowaniu na co nie zwróciłem uwagi? Jeżeli chodzi o inne firmy (cenowo/jakościowo zbliżone) to której trzewiki polecalibyście na taką łydkę? Przede wszystkim haczyki u góry bez nich to męka w zakładaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 28 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2021 Ponad rok w pudle i dziś jest ich szczęśliwy dzień. Przygotowane i gotowe do akcji 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 1 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2021 Już chyba kiedyś to pisałem, ale przy każdej kupionej parze Yanko sytuacja się powtarza. Mianowicie urwane sznurówki przy przymierzaniu, czy najpóźniej, tak jak dzisiaj u mnie, przy pierwszym wyjściu. Trochę to jednak żenujące w butach za 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 1 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2021 Mam kilka par Yanko i u mnie ten problem nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
john220 Napisano 1 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2021 @W.N. mi również się trochę par Yanko przewinęło przez ręce i żadnego zerwania. W Meerminie zdarzyło mi się urwać sznurówkę przy przymierzaniu, bo metalowe oczko było źle sprasowane i miało ostrą końcówkę. Czy problem ten występował w Oxfordach? Nie chcę kategorycznie stawiedzać, ale że może za mocno próbujesz zawiązać za pierwszym razem, aby jak najszybciej zeszły się obłożyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi