wimon Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Od co najmniej 3 lat są takie głosy Padały już nawet konkretne lokalizacje - pl. Trzech Krzyży o ile pamiętam. Ale może tym razem rzeczywiście coś ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gribojedow Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Lokalizacja już wybrana. Więcej nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tordal Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Czy wiadomo w takim razie kiedy otwarcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Kolejny insider z cyklu "wiem, ale nie powiem" Po co zawracać sobie głowę, będą konkretne wiadomości ze sprawdzonych źródeł, to wtedy będzie temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 1 godzinę temu, gribojedow napisał: SuitSupply będzie otwierało swój salon w Polsce. Ale beznadziejnie. Teraz każdy będzie wiedział skąd mam ciuchy i będę spotykał "siostry bliźniaczki" na ulicy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 5 godzin temu, gribojedow napisał: SuitSupply będzie otwierało swój salon w Polsce. I tak bez sensu z tą polityką cenową w stosunku do naszych rodzimych firm gdzie kluczowym wystrojem każdego salony jest -70% są bez szans bo "Cześków" mamy jakich mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Tydzień temu dostałem info bezpośrednio od SuSu, że w tym roku nie planują otwarcia w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 52 minuty temu, mr.vintage napisał: Tydzień temu dostałem info bezpośrednio od SuSu, że w tym roku nie planują otwarcia w Polsce. Apropo właśnie .Czy mógłbyś potwierdzić czy aby na pewno garnitur itp na zamówienie można zwrócić jak inne w regularnej sprzedaży? Wspominałeś coś na blogu, w wątku susu na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Można zwrócić. Pytałem ich support o to niedawno. Zamówienia w ramach "custom made" zwraca się na tej samej zasadzie co zwykłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 52, acz moze byc dosc dopiete, wiec rozwazylbym ewentualnie takze 54. Fit finder trudno traktowac powaznie, mi zwykle sugeruje 48 albo 50 gdy nosze 106. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 5 godzin temu, Lock napisał: Prośba o doradzenie rozmiaru pierwszego garnituru SUSU - garnitur Washington. 180 cm wzrostu, 83-87 kg wagi, ok. 106-108 cm w klatce, pas ok. 90-93 cm. Fit finder SUSU chce mnie ubrać w rozmiar 50 - ja waham się nad rozmiarem 52. Z góry serdecznie dziękuję za podpowiedzi. Mam Washington 52 przy podobnej klatce i trochę więcej w pasie :). Dla Ciebie sądzę, że powinien być w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Kilka dni temu wybrałem się do SuSu w Monachium (mieszkam w pobliżu), żeby wybrać garnitur. Marzenie o polskim garniturze bespoke albo takim rozszerzonym MTM jak Lazar z Rybnika muszę niestety odłożyć, bo czasowo się po prostu nie wyrobię z przymiarkami. W grę wchodził Harfort lub Lazio z ew. przeróbkami, lub ten drugi jako podstawa do opcji spersonalizowanej. Ważnym dla mnie był kolor szary w odcieniu nieco jaśniejszym niż grafitowy z lekkim deseniem. Po długim przymierzaniu różnych fitów zrezygnowałem z Hartforda, który można było zamówić w odpowiednim kolorze. Na koszulowe wszycie rękawów musiałem spojrzeć w lustro z lekkim rozczarowaniem, chociaż na zdjęciach z instagramu wygląda tak apetycznie. Wełna E.Thomas S 150'S jest świetna w dotyku, ale ma taki lekki połysk, który mi akurat do mojego projektu nie odpowiada. Zdecydowałem się na opcję Design Your Own. Nie wiem, czy to już MTM. Z próbnika wybrałem materiał w odpowiadającym mi kolorze. Po tym zaczęło się mierzenie różnych rozmiarów Lazio, przy czym w 46 marynarka była nieco za długa i za wąska w talii, a w 23 ewidentnie za krótka. Pierwszy rozmiar posłużył do skrócenia marynarki i poszerzenia w talii. Co ważne, te wymiary zostały wpisane w system i ubranie szyte jest tak, że oczywiście zachowane są odpowiednie proporcje. Np. po skróceniu marynarki kieszenie wędrują automatycznie wyżej, czego nie ma w przypadku przeróbki gotowca. Spodnie będą poszerzone w pasie ( u mnie lepsze czasy widocznie) i skrócone, Nie dałem ich zwęzić i skrócić do poziomu takiego, jak nosi obsługa sklepu. Będę wyglądał nieco dziadkowo. Za to są adjustery zamiast szlufek i mankiet. Z obsługi jestem zadowolony nie tak do końca. Największym mankamentem był wybór materiału, przy którym pani mnie obsługująca nie mogła nic doradzić. Skrawki materiałów są oznaczone jedynie symbolami, z których dla klienta nic nie wynika, a personel musiałby każdy symbol sprawdzać w systemie. Nie zależało mi akurat na jakiejś mieszance, więc kierując się kolorem i deseniem wybrałem, co chciałem. Na pytanie co to jest, odpowiedziano mi: normalna wełna jak na garnitur. 😩 Dobrałem też kamizelkę, która również zostanie skrócona. Wynik będzie mniej więcej taki: (plus kamizelka) Podsumowując mogę napisać, że taki garnitur jak ja zamówiłem, można dostać taniej w RTW, szczególnie jak się pójdzie na mały kompromis w kolorze i się ma zaufanego krawca. Ja mam nawet ten sam rozmiar marynarki i spodni, czyli teoretycznie nie ma potrzeby kombinowania. Mnie się nie chciało zamawiać i przerabiać, a takiego krawca nie mam. Przy tym mam obiekcję, czy nawet krawiec na miejscu w sklepie zrobi dobrze coś, co wychodzi ponad skrócenie rękawów od dołu. Już miałem złe doświadczenia w SuSu w Düsseldorfie, gdzie kupiłem garnitur, który po przeróbkach został mi przysłany z dużym opóźnieniem i spartolony. Tym razem będę go mógł odebrać i finalne drobne przeróbki zmieszczą się też w cenie. Cena 568 Euro, czyli taka sama, jak się zamawia do domu Custom Made bez jakiegokolwiek dopasowanie do sylwetki. Wyniki za jakieś 5-6 tygodni. 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 https://eu.suitsupply.com/pl/pre_order_suits/havana-granatowy-gładki/P5447.html?cgid=pre_order_suits&from=whatsnew Mega fajne klapy a u dołu sznurek.O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Dandy dres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Jak wiadomo Suitsupply znana jest z ciekawych kampanii reklamowych. Tegoroczna wygląda w ten sposób: 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Chyba poniósł ich marketing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Stara zasada marketingu mówi: Nie masz co pokazać, pokaż gołą babę (lub parę całujących się gejów) Słabe to moim zdaniem strasznie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 20 Luty 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Chyba poniósł ich marketing. Ubrania kupują osoby różnych orientacji, a w krajach w których robią dobre obroty homoseksualizm nie jest sensacją. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 17 minut temu, eye_lip napisał: 21 minut temu, Siata napisał: Chyba poniósł ich marketing. Ubrania kupują osoby różnych orientacji, a w krajach w których robią dobre obroty homoseksualizm nie jest sensacją. Żle mnie zrozumiałeś. Epatowanie i prowokowanie seksualnością (niezależnie od płci) jest dla mnie tanim chwytem marketingowym. Dotyczy to nie tylko SuSu, ale i bez liku innych firm. Znacznie bardziej przypadła mi do gustu kampania SuSu w muzeum. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Ja tam byłem oczarowany kampanią z przysłowiową gołą babą. Gołymi babami dokładnie. Takie fajne były . EDIT: chodziło mi mniej więcej o te: Migdalący się faceci ? Czemu nie, ale żeby biały facet całował czarnego faceta ? To się w moim ciasnym, drobnomieszczańskim światopoglądzie nie da rady zmieścić . 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 7 godzin temu, Tanatos70 napisał: Migdalący się faceci ? Czemu nie, ale żeby biały facet całował czarnego faceta ? To się w moim ciasnym, drobnomieszczańskim światopoglądzie nie da rady zmieścić . Masz zupełnie rację,. Też tak uważam, że powinno być odwrotnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Poszukuję odpowiednika marynarki Havana (RTW bez konstrukcji), lecz z górnym guzikiem umieszczonym nieco niżej. Czy ktoś z Was orientuje się, gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Patrzyłeś marynarki MiMe i Lancerto&Mr.V? Edit: Swoją drogą to takie pytanie powinienneś zadać nie tu, a w dziale "gdzie mogę kupić - szukam, poszukuję". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Ot kolejna mocno kontrowersyjna kampania reklamowa Suit Supply, do czego już przyzwyczaiili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Panowie... bardzo proszę o porzucenie tematu w/w kampanii SS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi