Üxküll Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Co jest z obcasami w tych wszystkich butach? Pogubione proporcje ,czy zamawiane wyższe? Przyznam, że nie rozumiem Twojego zdziwienia. Obcas standardowo u TJa ma dzisiaj 3 cm, kiedyś były wyższe i dochodziły do 4 cm, chyba, że ktoś zażyczy sobie coś ekstra. Fakt, pracownicy Kielmana i Kamińskiego robią bardziej rozkloszowane obcasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Generalnie polscy szewcy miarowi robią raczej wysokie obcasy, standardowo 3 - 3,5 cm, ale przyznam, że nie widzę aby proporcje były jakoś pogubione. Na moją wyraźną prośbę Jerzy Bukowski z Krakowa (już nie robi butów) zrobił mi kilka par z obcasami 2 - 2,5 cm ale z perspektywy czasu przyznam, że nie był to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Ja zamawiam pełne 3 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 29 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2013 Mój ma 2,5 cm i nie było to jakieś specjalne zamówienie, tylko sugestia p.Tadeusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
katastrofa Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 To ja sie pochwale butami od pana Januszkiewicza: http://www.styleforum.net/t/211250/januszkiewicz-bespoke-shoemaker-warsaw/60#post_6874213 (Zeby nie marnowac miejsca, wklejam link do posta na SF, ale moge wkleic zdjecia i tutaj.) Sliczne, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 23 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Jak na Twój nick nie jest źle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Katastrafa, to V na przyszwie Ci pasuje? Edytuje po przeczytaniu komentarzy kolegów: Tak się kończy przeglądanie forum na urządzeniach mobilnych i na dodatek "w biegu" Oczywiście wycofuje się z tego co wcześniej napisałem i mam nadzieje, że buty na nodze wyglądają wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Katastrafa, to Y na przyszwie Ci pasuje? Mógłbyś wytłumaczyć o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Też się zastanawiam, RadekM sugerujesz, że kolega chodzi w prawidłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 @RadekM - jesteś w stanie ocenić schodzenie się przyszwy po zdjęciu niezasznurowanych butow na prawidle (rozumiem, że o tym piszesz)? Jeżeli tak, to naprawdę respect, ja bym się tego szczerze mówiąc nie podjął. Pomijając już nawet kwestie sznurowania - nie wydaje mi się, żeby nawet jak prawidla sa "lasted" to były dostosowane do kopyta akurat w tej części. Moje doświadczenia wskazują raczej na to, że z reguły prawidła są dostosowywane w przedniej części buta (o ile nie mówimy np o trzyczesciowych prawidłach bloczkowych robionych na bazie kopyta). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Czas na klasykę. Skóra cholewkowa z Kegaru, krupon portugalski. Przody nieco mocniej podkreślone ('kaczy dziób'). 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Super, gratuluję, piękna klasyka, chociaż spodziewałem się, żę nosek będzie jeszcze bardziej chiseled. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Super patent z tymi gwodzikami, pięknie to wygląda. Przepraszam, na czym polega to piękno ? Bardzo podobają mi się realizacje TJ, ale tego akurat zupełnie nie mogę zrozumieć. Rozumiem jeszcze gwoździki na obcasach, ale na spodach, w czubkach ? Kolejny etap piękności, to może nakładane blaszki jak w glanach ? Poważnie, proszę pozwolić mi zrozumieć piękno tego, nawet na zdjęciach, po chodzeniu później, to już osobiście uważam za małą katastrofę. Wg mnie piękne byłyby te spody, ale bez wbitych gwoździ. Czy ktoś się ze mną zgadza, czy może większości Użytkowników to się podoba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Przepraszam, na czym polega to piękno ? Trafia w mój zmysł estetyczny i powoduje odczucie harmonii. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Trafia w mój zmysł estetyczny i powoduje odczucie harmonii. Ok, rozumiem to jako subiektywne odczucia, tak samo zresztą jak i moje w tym temacie. Wg mnie lepsze i mające nawet bardziej uzasadnienie użytkowe byłoby, jeżeli już chciałbym mieć jakiś akcent na czubkach, ładne zakołkowanie. Przynajmniej byłaby to czynność, która mieści się w 100 % w kanonie wykonywania spodów i wg mnie o wiele ładniej wkomponowało się w podeszwę zarówno nową nie chodzoną, jak i w późniejszym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Mógłbyś wrzucić fotkę ładnego zakołkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Mógłbyś wrzucić fotkę ładnego zakołkowania? Z moją fotką będzie trochę ciężko, bo teraz praktycznie tego się już nie stosuje, chyba, że życzy sobie tego klient, lub odnawia się stare spody. Chodziłoby mi bardziej o coś takiego, oczywiście, bez tej wstawki gumowej na szpicach. Pojedynczy, lub nawet podwójny rząd kołków, wg mnie lepiej by wyglądał niż wspomniane gwoździki. źródło: http://www.szarmant.pl/wp-content/uploads/2012/10/Sk%C3%B3rzana-podeszwa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Czas na klasykę. Skóra cholewkowa z Kegaru, krupon portugalski. Przody nieco mocniej podkreślone ('kaczy dziób'). Podobnie jak w przypadku butów kolegi tigre251 zaprezentowanych na 23 stronie tego wątku, mam wątpliwości co do sztuperowania w tego typu butach - moim zdaniem psuje ich stylistykę. Poza tym buty oczywiście bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 28 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2014 Skóra jest lekko matowa, choć oczywiście po wypastowaniu nabiera połysku. Moim zdaniem, sztuper pasuje do nich bardzo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. damiance Napisano 9 Luty 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 krokodyl amerykański w półmacie, kolor midnight blue. Jeden szew z tyłu na pięcie. Podeszwa Rendenbach. 1 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 więcej zdjęć pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 mam tylko dwa zrobione, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fikander Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 Piękne ! Ucieleśniłeś moje marzenie,o takich właśnie butach.Wielokrotnie pytałem Pana Tadeusza o krokodyla lub aligatora,ale nigdy go nie miał.Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2014 Kamil, czy Twoje gładkie wiedenki na tym kopycie są dłuższe niż inne buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi