maciato Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 Jeśli ktoś by go przekonał to w oferce są trzy kolory boksu z Kegaru (czarny, brąz i ... bladoróżowoamarantowy ) Czarny jak to czarny - ok ; brąz wydaje się bardzo mocno ciemny ale TJ pokazywał mi buty zrobine z tej skóry i kolor wypada pięknie między gorzką a mleczną czekoladą (chyba loafersy Styleman'a są zrobione z tej samej skóry). Uploaded with ImageShack.us No i cytuję słowa mistrza : "mam jeszcze to " - mina mistrza przy tych słowach bezcenna Może na to nie wygląda, ale jego nazwa katalogowa: koniakowy. Ten nowy kolor to coś wspaniałego . Do poeksperymentowania w sam raz. Podobno powstają "kamasze" z tej skóry. Ciekaw jestem czy zobaczymy zdjęcia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ravic Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Z tego co mi się zdaje, tych butów jeszcze nie było na forum, a myślę, że każdy miłośnik twórczości mistrza Januszkiewicza z chęcią je obejrzy. Zdjecie pochodzi z instagrama shoesnoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 poniżej zdjęcia skóry, która jest w zasobach TJ i JK. Ta skóra istotnie różni się od czarnych i brązowych "boxów", które były w tej samej dostawie. Skóra wymaga zamknięcia porów. Nasi szewcy nie mają zbyt dużego doświadczenia w wykańczaniu skóry na kopycie, stąd kilka uwag. Skóra tego typu jest idealna do patynowania. Z tego co znalazłem w Internecie - o czym już gdzieś na forum pisałem - Edward Green stosuje tego typu skóry. W przemysłowej produkcji butów taka skóra byłaby potraktowana odpowiednimi apreturami, kremami, specjalnym żelazkiem - w zależności jaki ma być końcowy efekt. Poniższa próbka skóry w części została potraktowana kremem (ze 3 razy Gel Glass) - górna połowa skóry, a następnie woskiem - tylko lewy górny róg. efekt jest widoczny. Połysk, kolor - oceńcie sami. z tego co wiem TJ miał zamówić balsam do skór aby nie oddawać takich niezabezpieczonych butów klientowi ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Z placu boju. Brązowy Kegar, Whisky Cordovan z zamszem, oraz gotowe Cordovan balmorale. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 NO ładnie - koledzy, piszcie "czyje co je" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted October 24, 2013 Report Share Posted October 24, 2013 Trzewiki bardzo ładne, za to połączenie dwóch brązów (lico i zamsz), jeśli kolory nie zostało przekłamane, wg mnie nieudane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Na żywo kolory mocno zbliżone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 Wczoraj odebrane angielki.longwing z podwójnym tyrolskim szyciem. Skóra z garbarni Kegar, taka sama, z której Jacek Kamiński uszył pokazywane niedawno przez Stylemana loafersy. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Kamil, już wiesz jakie buty założyć na 16 listopada. A poniżej oficjalny komunikat garbarni przesłany na skrzynkę Stowarzyszenia, zostanie opublikowany w poniedziałek rano, jak ruszą rynki: Kegar Offical Statement - Reuters.mp3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitesnake Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Z placu boju. Brązowy Kegar, Whisky Cordovan z zamszem, ... Lubię buty z zamszem. Bardzo podobne od TJ, już po pierwszym dotarciu. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Super, dzięki za zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Jedno i drugie combo lico+zamsz bardzo mi odpowiada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 @ Kamil - pls napisz czy buty wydają się sztywniejsze poprzez zastosowanie - jak by nie było - dość zwartej skóry jak box ...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted October 26, 2013 Report Share Posted October 26, 2013 Za wcześnie na ostateczne wnioski, ale pierwsze wrażenie jest takie, że nie są szczególnie sztywne. Choć miałyby prawo również ze względu na podwójne przeszycie. Edit: kilka zdjęć w trochę lepszym świetle. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seamaster AT Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Moje pierwsze TJ... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seamaster AT Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 Witaj w klubie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 box calf? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seamaster AT Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Wyżej był czarny to teraz czas na brązowy box. Skóra jest świetna , mam nadzieję, że po Wielkiej Renowacji współpraca z garbarnią Kegar się umocni i będzie dostęp do większego wachlarza kolorów i rodzajów skóry. Osobiście czekam na dostępność skóry typu peble grain. Kilka zdjęć odebranych wczoraj lotników : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Kilka newsów z pracowni : zamówienia składane na dzień dzisiejszy będą realizowane pod koniec lutego 2014 r. ; mistrz ma na stanie piękne włoskie zamsze w kolorach ciemnego brązu i whisky/tan/cognac … bez odbioru 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Super patent z tymi gwodzikami, pięknie to wygląda. Pokażesz kopyto od góry i podeszwę w całości? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolezozole Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 O nareszcie cos nowego. Mistrz ma tyle zamówień, a w wątku cisza ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Pokażesz kopyto od góry i podeszwę w całości? Proszę Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Üxküll Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Temat z gwoździkami przerobiłem już w dwóch parach butów TJa. Gwoździki nie zabezpieczą przed ścieraniem czubka butów w codziennym użytkowaniu, ale na fotkach ładnie wyglądają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Styleman Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 Co jest z obcasami w tych wszystkich butach? Pogubione proporcje ,czy zamawiane wyższe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts