Bartek 00 Napisano 23 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 @Lorentz buty to Cheaney King? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 23 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Barker na pancernej podeszwie (5-ty sezon): 10 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pi_senny Napisano 23 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2019 Crownhill 5 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 W dniu 22.03.2019 o 09:07, Zajac Poziomka napisał: Mój również! Ostatnie 3 pary butów które kupiłem to były właśnie C&J. Co prawda nie wydaje mi się żebym miał kupować kolejne buty RTW ale jeżeli się kiedyś zdecyduję to na 99% będą to „krokiety”. Mam buty ładniejsze, droższe, staranniej wykonane, z dużo lepiej dopracowanym np. azurowaniem czy kształtem kuli pięty... ale C&J są dla mnie wystarczająco ładne, a na dodatek obłędnie wygodne. Jedynie japoński Cornoblu wydaje mi się zbliżony pod względem wygody, Vass czy Meccariello wysiadają przy „krokietach”. Ja mam podobne zdanie.,Po co naprawiać coś co nie jest zepsute?.Mam 4 pary Indy i w zasadzie nie mam potrzeby kupowania żadnych butów, ale jeżeli się kiedyś zdecyduje to na 99% będą to Aldeny Indy z groszkowanej skóry Alpine na kopycie Modified 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jarecki70 Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Niedzielnie. 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 VASS w barwach @arsenowych: 16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. roter6 Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Loake 7 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eustachu Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 BerwickWysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 6 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Trickers 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mayor Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 Kolejne trzewiki z rodziny " sto razy wygodniejszych od sneakersów" Thorogood 814 Lace To Toe Roofers.,Buty firma Weinbrenner wprowadziła na rynek ok 1930 r , a produkowane są w niezmienionej formie od roku 1950.,Główne elementy wyróżniające te buty z tłumu to przyszwy sięgające do czubka dużego palca ,które zapewniają wygodę przy pracy na kolanach, przeciwpoślizgowe podeszwy Maxwear wedge zapewniające bezpieczeństwo na powierzchni dachu, wkładki Poron 4000 i brak wyściółki zapewniające komfort a dodatkowo higienę bo są "machine washable" ,potrójne przeszycie ,10 nitów i skóra Seidel Tanning Co zapewniają trwałość .,Buty te przez lata byly traktowane jako robocze obuwie dla dekarzy(podobnie jak Aldeny 405 to buty robocze cieśli)., Harrison Ford "wprowadził na salony" Indy Boots, a Thorogoods Roofers na salony wprowadzil Jamie Hyneman .,Popularność tych trzewików eksplodowała dzięki programowi Mythbusters., 5 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 23 godziny temu, Bartek 00 napisał: @Lorentz buty to Cheaney King? Dokładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maciato Napisano 24 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 6 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 6 godzin temu, mayor napisał: Kolejne trzewiki z rodziny " sto razy wygodniejszych od sneakersów" Thorogood 814 Lace To Toe Roofers.,Buty firma Weinbrenner wprowadziła na rynek ok 1930 r , a produkowane są w niezmienionej formie od roku 1950.,Główne elementy wyróżniające te buty z tłumu to przyszwy sięgające do czubka dużego palca ,które zapewniają wygodę przy pracy na kolanach, przeciwpoślizgowe podeszwy... Mi ten fason nieodmiennie przypomina obuwie pani woźnej ze szkoły, do której uczęszczałem w początkowym okresie żmudnego procesu edukacji. Tamte pantofle to jednak płócienne raczej były . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 24 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2019 26 minut temu, Tanatos70 napisał: Mi ten fason nieodmiennie przypomina obuwie pani woźnej ze szkoły, do której uczęszczałem w początkowym okresie żmudnego procesu edukacji. Tamte pantofle to jednak płócienne raczej były . Teoretycznie podoba mi się ten styl butów, wyglądają wspaniale, leżąc na półce, ale wyglądają zbyt groteskowo, gdy są założone na stopy. W praktyce wyglądają one trochę jak buty clowna i nie są zbyt uniwersalne do noszenia z czymkolwiek innym niż jeansy/sztruksy. Bardziej eleganckie buty robocze w stylu semi dress #405 Indy znacznie łatwiej zestawić z resztą ubioru . Red Wing próbował także wejść na rynek Monkey Boots z modelem o nazwie Lineman (2995 i 2996), który został zaakceptowany tylko na rynkach europejskich.,W USA przez kilka miesięcy model RW Lineman był dostępny na Sierra Trading Post , ale został wycofany., Red Wingi to niezbyt wygodne buty, wymagające bolesnego procesu rozchodzenia dlatego Harrison Ford zaprotestował kiedy na planie Raiders OTLA kazano mu grać w Red Wingach 875 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 25 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Ot takie, MTO TLB. Z różnymi przygodami, w końcu do mnie dotarły – wymyśliłem je bodaj we wrześniu, były możliwe do kupna tylko jako MTO, ale widzę że tak się Danielom Sp. z.o. spodobały że wrzucili je do stałej oferty, drugie #krzyśki Pierwotnie miał być jeszcze na nosku medalion, ale @Zajac Poziomka mnie od tego pomysłu odciągnął. Z perspektywy czasu nie wiem czy jednak bym go nie zrobił (ale drugiego takiej pary z tym „dodatkiem” nie zamówię ) 18 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Super! A jeśli jest gdzieś jeszcze dostępny kwestionariusz ankiety z pytaniami "z medalionem" czy "bez medalionu", wolę bez.😊 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 3 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Ot takie, MTO TLB. Z różnymi przygodami, w końcu do mnie dotarły – wymyśliłem je bodaj we wrześniu, były możliwe do kupna tylko jako MTO, ale widzę że tak się Danielom Sp. z.o. spodobały że wrzucili je do stałej oferty, drugie #krzyśki Pierwotnie miał być jeszcze na nosku medalion, ale @Zajac Poziomka mnie od tego pomysłu odciągnął. Z perspektywy czasu nie wiem czy jednak bym go nie zrobił (ale drugiego takiej pary z tym „dodatkiem” nie zamówię ) Świetne buty Krzysiek! Również uważam, że bez medalionu jest lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 25 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Osiołki Tricker’s. Wbrew modnej ostatnio na forum opinii, jakoby buty powinny być wygodne prosto z pudełka, były za małe, a teraz są dobre. 7 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 54 minuty temu, lubo69 napisał: Wbrew modnej ostatnio na forum opinii, Kolega @mayor powinien czuć się zaszczycony, że jest kreatorem opinii forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Nie tylko@mayor. Czasy @+Immune+, który z kolei twierdził, że but zawsze rozejdzie się o rozmiar, widocznie minęły; pytanie, czy producenci obuwia o tym wiedzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 5 godzin temu, lubo69 napisał: Nie tylko@mayor. Czasy @+Immune+, który z kolei twierdził, że but zawsze rozejdzie się o rozmiar, widocznie minęły; pytanie, czy producenci obuwia o tym wiedzą. Bo to niestety jeden z tych dylematów, które nie mają jednoznacznych rozwiązań :). Jeden but sie rozejdzie znacząco po 2 miesiącach (Loake), inne nie ruszą ani trochę po latach mocnego dobijania (AS Hampsted). Dodam jeszcze „jedną stronę tego medalu” ; otóż, mam wrażenie, że najbardziej rozchodzą się buty, które były za małe w momencie zakupu. 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 6 godzin temu, lubo69 napisał: Nie tylko@mayor. Czasy @+Immune+, który z kolei twierdził, że but zawsze rozejdzie się o rozmiar, widocznie minęły; pytanie, czy producenci obuwia o tym wiedzą. Ze swoich doświadczeń z butami (często bolesnych) mogę powiedzieć ,że nie ma reguły: czasem się rozejdzie ,czasem się nie rozejdzie.,Zależy od konstrukcji buta i materiałów z jakich jest zrobiony, ale na pewno nie o pełny rozmiar - wielkość ziarna jęczmienia czyli 8.4 mm. Najczęściej się nie rozejdzie bo nie ma okazji gdyż ciasne buty lądują na dnie szafy i tam leżakują latami, a te wygodne są w rotacji., 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 25 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2019 Godzinę temu, mayor napisał: Najczęściej się nie rozejdzie bo nie ma okazji gdyż ciasne buty lądują na dnie szafy i tam leżakują latami, a te wygodne są w rotacji., A więc tak: jestem między rozmiarami 6,5 i 7. Zakup tych pierwszych na samym początku w 99% okazał się nietrafiony, bo były ciasne. Tych drugich także nie zawsze trafiony, bo nieco za luźne. Z tym że po jakimś czasie te pierwsze są idealne (yanko, loake, barker, meermin, johston&murphy i dziesiątki par butów do tańca), a te drugie zawsze pozostają trochę za luźne. Tylko jedna para butów, która w momencie zakupu była mocno dopasowana się nie rozeszła (loafersy massimo dutti) i wylądowała na dnie szafy. Tylko jedna para butów była od samego początku idealnie dopasowana do moich stóp - chukka w rozmiarze 40 i ⅔. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 26 Marzec 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Yanko 5 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 26 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2019 Bardzo bym chciał, żeby nie były już potrzebne w tym sezonie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi