Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie ostatnio Len

Jak tylko zobaczyłem na zdjęciach u Michała marynarkę San Sebastian, wiedziałem, że będzie moja :) 50% Len, 50% bawełna, bardzo fajna na lato :D 

Marynarka: San Sebastian - Lancerto&Mr.Vintage

Koszula: Lantier (Vistula)

Spodnie: Lantier (Vistula)

Buty: Loake

Poszetka: Poszetka.com

Na Instagramie macie więcej zdjęć z tą marynarką :) 

Model ze mnie dość słaby, ale liczę na wyrozumiałość :) 

LancertoXMrVintage.jpg

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
3 minuty temu, Zajac Poziomka napisał:

Okazja życia! Już lecę kupować z kodem rabatowym!

Nie wiem czy okazja życia, tym bardziej, że akurat na marynarkę i inne rzeczy z kolekcji Mr.Vintage ten kod nie działa :) Usunąłem info o kodzie z samego posta, myślałem, że ktoś kto planował zakupy tam mógłby skorzystać :) 

Opublikowano
On 4/23/2019 at 12:41 AM, Whitesnake said:

Większa przewiewność lnu w porównaniu do innych tkanin to niczym nieuzasadniony mit. Choć, zwracam uwagę, że nie to poddaję pod dyskusję.

Można lubić szerokie spodnie, można nawet lubić gniecenie się lnu. Utrzymałabym jednak w tym uwielbieniu jakąś spójność.

Nie razi mnie luźna forma całego garnituru, unikałbym jedynie tak wielkich kontrastów pomiędzy górą a dołem. To zresztą uwaga bardziej dotycząca twoich wcześniejszych kreacji z kamizelką dwurzędową. Prze-formalizowana a wręcz dandysowata góra nie pasuje mi do dołu rodem z obrazów Chełmońskiego. To inne światy i nawet jeśli w oddzieleniu atrakcyjne, to razem mocno się gryzą obniżając wzajemnie swoją wartość.

Oczywiście to jedynie moja opinia i mam nadzieje, ze daleko tej krytyce do krytykanctwa. 

Jestem zwolennikiem łamania konwencji, ale na skojarzenia nic nie poradzę:

świat lnu, szczególnie w formie za krótkich i szerokich spodni, to dla mnie swoboda, sielanka, przaśność, lecące bociany, letni spacer po nadnoteckich polach z maślanką...

3F2C8FA4-9399-4BFB-A38A-333BFA07FD9E.jpeg.46d8c5e6df49b4ced15c64fcb201508f.jpeg

198DBBDB-74CD-4390-9994-740F21B64A96.jpeg.4e90047525e9a92411a8205f46b67eed.jpeg

...świat klasycznej elegancji jest... spięty, wystudiowany, dopracowany i brakiem spontaniczności budujący poczucie rzetelności.

Inna prowieniencja...

22EEBD2E-D725-4120-B596-8DE6A49A017A.jpeg.415bff262ff0e344036ae706cce2fb05.jpeg

inny skutek...

4BDF5D95-D3FC-4886-8F93-7670D4806733.jpeg.a23378108d8da3ceaee135c42ea9b5bc.jpeg

Oba światy są atrakcyjne na swój sposób, ale ich łączenie grozi mezaliansem estetycznym.

Eksperyment

Wyobraź sobie, ze książę William ma na sobie za krótkie i za szerokie, lniane spodnie (bo tak lubi) Albo, że chłop pańszczyźniany podziwiający bociany spiął koszulę jedwabnym krawatem i założył czarne oksfordy.

Ksiaze William ma teraz wieksze problems na glowie ;)

https://www.yahoo.com/news/public-outrage-over-prince-william-185009114.html

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
34 minuty temu, Beny23 napisał:

Ksiaze William ma teraz wieksze problems na glowie ;)

https://www.yahoo.com/news/public-outrage-over-prince-william-185009114.html

Rodzinna tradycja ;) 

Edit: Chyba, ze sugerujesz, ze gdyby nosił za szerokie i za krótkie spodnie to ten romans miałby mniejsze szanse się wydarzyć. :)

— nie mogłem się powstrzymać, przepraszam — 

:-)

• Like 6