Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, phantom napisał:

Tak, to flanele SuSu z programu custom made. W Łodzi 15 stopni, wiatr i deszcz, wiec się nie przegrzalem?

Dziś tyle wodotrysków, ze po pracy chyba pójdę do cyrku?

Wzór bardzo odważny, ale te klapy! Według mnie perfekcyjne ??

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 hour ago, Servetch said:

Jak odbywa się poprawka, garnitur został w salonie i wrócisz po odbiór?

Garnitur zamówiłem w Amsterdamie (zdjęcie miary, wybórk tkaniny, konfiguracja). Jak już go uszyli (w Portugalii?), to poprosiłem o wysłanie do Tallinna. Tam też przymierzałem i zgłaszałem poprawki. Z Tallinna natomiast, gdzie byłem tylko przez weekend, wysłali mi dzisiaj poprawiony garnitur do Warszawy. Była opcją, aby się wyrobili z soboty na niedzielę, ale i tak nie chciałem go zabierać do samolotu. 

To jest dopiero mój drugi garnitur Ss. Pierwszy zamówiłem kilka lat temu w Brukseli i poprosiłem o wysłanie w ciemno, bez przymierzania. Okazało się bardzo ok, tylko małą faudkę na karku musiałem poprawiać już we własnym zakresie.

Takie są losy fana Ss, ze musi się tułać po Europie.

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, qvist napisał:

W weekend odebrałem letni garnitur MTM od Suitsupply. Lekki dramat na plecach, mam nadzieję, że to poprawią jeszcze.

Ficzery:

• szara krata księcia Walii (na zdjęciach dużo zółtego światła z żarówek, w realu jest jaśniejsza i zimniejsza)
  • poszerzane klapy
  • marszczone wszycia rękawów + con rollino
  • bez podszewki
  • butonierka mediloańska
  • dziadkowe spodnie z bocznymi ściągaczami i rozporkiem na guzki

Jaki był koszt tej zabawy? Wiem, że MTM w susu zaczyna sie od €600

Opublikowano

@qvist fajny garnitur, gratulacje! Jestem oczarowany zakresem serwisu. Mój garnitur w opcji custome made zrobili trochę pi razy oko, a z poprawek się trochę wymigali. Stopień zadowolenia jest na miarę różnicy między tą opcją a RTW, nie mniejszy i nie większy. Spodnie na sprzączki lubię, ale u mnie nie spełniają dobrze swojej funkcji i po zaciągnięciu odjeżdżają, a spodnie się obsuwają. Życzę powodzenia!

Sorry za off top, raczej do działu SuSu. ?

Opublikowano (edytowane)

22 hours ago, Midlife-Crisis said:

Jaki był koszt tej zabawy? Wiem, że MTM w susu zaczyna sie od €600

€1178. Zawsze tak jest, ze w najtańszej opcji są materiały, które rzadko mają szanse się podobać. I tak poszedłem na kompromis, bo najładniejsza wg mnie krata była po €1500. A to już taki level, że warto rozważyć bespoke w PL. 

Edit: zacytowałem złą osobę

Edytowane przez qvist
zacytowalem zla osobe
Opublikowano

@qvist Możesz napisać który to materiał? Czy marynarka jest całkowicie bez podszewki czy z półpodszewką? Pytam, bo gdzieś czytałem, że SuSu nie udostępnia opcji bez podszewki...