lubo69 Napisano 17 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2018 5 godzin temu, timeforalesson napisał: Pilnie poszukuję szerokich spodni chino. Większość spodni regular z wszelakich sieciówek opina mi łydki, ewentualnie i uda, i łydki. Jestem zatem zmuszony kupować za duże spodnie w pasie, co często skutkuje wiszącym materiałem w okolicach pośladków. Budżet mam ograniczony (do ok. 200 zł za parę), także MTM odpada. Jeśli ktoś spotkał się gdzieś z szerokimi chinosami w stosunku do rozmiaru w pasie, to byłbym wdzięczny za info. A swoją drogą, jak bardzo mogę przerobić spodnie za szerokie w pasie i "w tyłku"? TkMaxx, przeceny w Camel Active (mają spodnie o różnym kroju nogawek). W TkMaxx jest sporo chinosów, w dodatku można spodnie zanieść do krawca celem konsultacji i ew. oddać, jeśli stwierdzi, że przeróbka nie wyjdzie dobrze. Ja często kupuję rozmiar większy w pasie i zwężam. Krawiec powinien umieć poprawić "wiszący tyłek" (zwężenie jest nie tylko w samym pasie, ale wzdłuż środkowego szwa z tyłu). Oczywiście zakres przeróbek jest ograniczony, np. położeniem kieszeni, które po modyfikacji przysuwają się do siebie. Z reguły można bez problemów redukować w pasie/biodrach/tyłku o 1 rozmiar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 W jaki sposób zdobyć guziki powlekane jedwabiem do smokingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 W dniu 16.11.2018 o 13:41, eduardo napisał: https://sklep.klasycznebuty.pl/442,berwick-321-country-calf.html brak mojego rozmiaru, kolor na stronie to orzech, średni brąz. Na żywo wyglądają na jaśniejsze (zdjęcie poniżej). Zastanawiam się gdzie kupić, jak nie KB,...? https://macaronitomato.com/produkt/buty-berwick-321-k1-koniakowe/ - koniakowe będą za jasne http://brogs.pl/brogs-mens-store--buty-loake-wroclaw--loake--buty-goodyear-welted-wroclaw-kopia-kopia-kopia-2-kopia-kopia-kopia-kopia-kopia-kopia-2.html - czy to jest ten sam kolor co na KB?? Może w KB sklepie mieli inny kolor niż na stronie?? ewentualnie gdzie jeszcze szukać? Zdjęcia przymiarki w KB: To jest dokładnie ten sam kolor co w MT, oznaczony przez producenta jako Country Calf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 W dniu 16.11.2018 o 19:31, mayor napisał: Jeżeli przedni panel jest za ciasny to nie ma możliwości poszerzenia.,Jeżeli marynarka jest zbyt ciasna z tyłu to najłatwiej jest poszerzyć centralnym szwem, a najbardziej fachowo wszystkimi, ale taka operacja jest bardziej czasochłonna gdyż wymaga wyprucia rękawów., Nie do końca jest to prawda, choć wszystko zależy od tego jak na to spojrzeć. Można poszerzyć delikatnie front marynarki, można też poszerzyć plecy pod pachami nie wypruwając całych rękawów. Jeśli miałoby nastąpić poszerzenie wyżej niż pod linią łopatek, wtedy faktycznie trzeba wypruć rękawy i jest to zarówno czasochłonne jak i drogie, ale możliwe do wykonania, gdy tylko zostaje pozostawiony zapas. Jeśli chodzi o front, najczęściej materiału brakuje właśnie na wysokości pach (najszersze miejsce klatki piersiowej u większości osób) i da się czasem wycisnąć centymetr czy półtora z obu bocznych szwów, ale nie zawsze i nie jest to łatwa przeróbka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Czyli tak naprawdę wszystkie 3 modele to tak to samo? (KB, MT i Br) To fajnie, muszę napisać jeszcze do Brogs czy sprzedają przez internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Czy znacie marki produkujące fajne klasyczne buty z nieco "rock&rollowym" zacięciem , znam barkerblack ale szukam jeszcze jakieś alternatywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk Napisano 19 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2018 Posiada ktoś buty Bexley Inglewood i mógłby mnie poratować jaką ma długość stopy i rozmiar buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 20 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2018 Nie wiecie co się stało z marką La Zigne w sklepie Klasycznebuty.pl? Mieli kilka niezłych modeli w tym trzewiki ze skóry groszkowej, chciałem je kupić ale już marki nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Powoli temperatura schodzi poniżej 0. Polecicie jakieś rękawiczki? Ubiór głownie smart casual - kurtki pikowane / parka mustanga z lisem w kapturze / bosmanka vistuli. Skórzane już mam. Chciałbym coś 'materiałowego'. Zastanawiam się czy w tym kierunku https://www.peek-cloppenburg.pl/tommy-hilfiger/mezczyzni-rekawiczki-z-wyhaftowanym-logo-granatowy-9837802_10/?size=2235%2C0 czy ambitniej. Może ktoś poleci jakieś z autopsji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Gdzie, poza Suitsupply, polskimi popularnymi sklepami i poza szyciem na miarę kupujecie garnitury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 Jakie macie doświadczenia z wełną z merynosa? Warto trochę dopłacić w stosunku do zwykłej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 Merynos jest super. Mam wrażenie że nie gryzie tak jak zwykła wełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 Prawdę mówiąc to blisko 90% światowej populacji owiec stanowią Merynosy i większość wełny owczej w przemyśle tekstylnym to wełna z Merynosa.,Pozostałe rasy są hodowane głównie dla jagnięciny Texel i mleka Columbia, ewentualnie owce długowłose Romney do krzyżowania z Merynosami dla poprawy jakości wełny.,Tak że nawet jak wełna nie ma oznaczenia "Merino Wool" to jest duże prawdopodobieństwo ,że i tak jest z Merynosów., 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Może ktoś coś napisać o golfach/swetrach z Bytomia? Za 114 zł warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Nie wiem jakie są z Bytomia, ale często chodząc w golfie pod marynarką widzę (czuję) ogromną różnicę (na plus) wełny wobec bawełny, że o plastiku nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuchn63 Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 https://cavour.co/product/field-boot-2/?attribute_pa_color=dark-brown&attribute_pa_size=uk-75 Witam serdecznie wszystkich i mam pytanie 1. sklep pewny 2 cena dobra . Będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 sklep pewny do ceny na pewno trzeba będzie doliczyć cło (płatne u kuriera) i być może VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 5 godzin temu, zimmermann napisał: Może ktoś coś napisać o golfach/swetrach z Bytomia? Za 114 zł warto kupić? Zdecydowanie nie warto, lepiej kupić golf z merynosów np. w h&m za podobną kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Ma ktoś doświadczenia z golfami Miler'a (merynos)? Mam w koszyku i jakoś się waham..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Trzecia miejscówka jest przy wileniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Stetson na Mokotowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Mógłbym prosić o nazwę zakładu albo inną wskazówkę? Google nic nie znajduje.http://www.pracowniacieszkowski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Do czego może pasować granatowa jedwabna mucha? Smoking? Czy musi być stricte czarna jedwabna. Poza tym do czegoś pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 Chodzi mi po głowie domowy smoking jacket, wiązany lub zapinany. Gdyby komuś rzuciło sie w oczy jakieś zacne RTW, będę wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi