Żorż Ponimirski Napisano 11 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2020 W dniu 10.08.2020 o 13:25, baw napisał: Od tygodnia zero odzewu od Vassa. Dziwne, wczoraj zamówiłem, dziś nadali FedExem z terminem dostawy na jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 11 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2020 W tej chwili dostałem smsa i maila od Fedexu. Podziałała chyba podpowiedź żeby im na insta napisać post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Żorż Ponimirski Napisano 12 Sierpień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 Przyszły mi dziś takie buty. Model Alt English II z kombinacją koniakowej skóry licowej i scotch grain. Po pierwsze zagwozdka z kopytem K, w rozmiarze 43.5 przykładając podeszwy są krótsze niż AS109 w rozmiarze 9UK, które już i tak mam na styk. Pomyślałem - wtopa. Po założeniu, but sznuruje się idealnie, bez najmniejszego V. Mięciutka skóra łapie estetyczne załamanie dokładnie przed noskiem. Co jeszcze ciekawsze, wyścigowo wyglądające kopyto (przynajmniej w przedniej części) daje bardzo duży komfort w okolicy podbicia, kostek i pięty. Jedynym minusem jak dla mnie jest zbyt małe wycięcie cholewki pod zewnętrznymi kostkami, ale czuję to niemal u każdego producenta. Tak prezentują się z jasnoszarymi spodniami. Przy tym kolorze butów będzie odrobinę mniej możliwości doboru kolorów spodni, ale przyszły one na otarcie łez po nieudanych eksperymentach z loaferami i będą zakładane raczej w ciepłe miesiące z jasnymi kombinacjami. Dodatkowe plusy, które zauważyłem przy swoim pierwszym spotkaniu z butami Vass: - Piękny glaçage na noskach - Idealnie pasujące prawidła - Może głupota, ale bardzo estetyczne opakowanie, worki, pergaminy - Jedna ciekawostka. Może w związku z tym, że jest to sampel to wewnątrz buta jest kombinacja liczb 00/904/2 i imię rzemieślnika (Misi), ale nie ma namalowanego rozmiaru buta. Nie wiem w sumie dlaczego. Dla uściślenia, prawdopodobnie gdybym miał nieograniczony wybór to wolałbym buty o pół numeru dłuższe, ale wątpię, że pasowałyby wtedy tak dobrze w podbiciu i pięcie. Gdybym z kolei chciał trzewiki na tak wąskim kopycie to raczej bez wahania brałbym 44. Sam się teraz waham przy następnym zamówieniu jakie rozmiary brać przy innych kopytach, czy na przykład U jest takie samo długosciowo jak K, czy F jest dłuższe czy ma tylko więcej miejsca wokół palców itd. Każdy nowy producent czymś zaskakuje. 18 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 Piękne. I nie ma tego złego, bo szystkie te loafersy mogą się schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMes Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 Żorż nie masz wrażenia, że są trochę zbyt obszerne w podbiciu. Jeżeli w nowych nie tworzy się minimalna V-ka, to po kilkunastu włożeniach będą za luźne. Skóra sama w sobie i na łączeniach się trochę rozejdzie. W lewym bucie pod kostką wewnętrzną już są luzy, po niedługim czasie jeszcze się powiększą. Nie przeszkadza Ci to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 W końcu dotarły. Nie wątpiłem w pomyślne zakończenie, choć niewątpliwie irytowało mnie milczenie Vassa, podczas gdy inne zamówienia były realizowane na bieżąco. Koniec końców mam nowe buty. To moja druga para, obie kupione w bardzo zbliżonych cenach. W tych pieniądzach moich zdaniem to rewelacyjny stosunek jakości do ceny. 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 12 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2020 Dzięki za cynk o wyprzedaży u Vassa! Dzięki Wam kupiłem 5 par Vassów i zapłaciłem średnio tylko $400 za parę. Podzielę się zdjęciami jak tylko dotrą do NYC. A Vass bedzie tylko podnosił ceny tak jak mój przyjaciel Karl z Ascot Shoes który reprezentuje Vassa w UK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 @Beny23 - szczęściarzu bez VAT!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 I ja postanowiłem kupić pierwszą parę od Węgrów rozmiaru 41,5. Buty robią naprawdę dobre wrażenie. Mają trochę małą powierzchnię usztywnienia w nosku i lekko cisną, ale sugerując się tym, że rozbite kopyto 961 Yanko rozmiaru 41,5 na mnie pasowało, mam nadzieję że tutaj również da radę. W innym wypadku będą musiały pójść dalej w świat 😕. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 @Żorż Ponimirski, bardzo ładne te Alty... prawie tak ładne jak AS Moore😉 - choć mnie wydają się strasznie długie (może wina zdjęć?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 13 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2020 Godzinę temu, musa19 napisał: @Żorż Ponimirski, bardzo ładne te Alty... prawie tak ładne jak AS Moore😉 - choć mnie wydają się strasznie długie (może wina zdjęć?). Widzę podobieństwo w przedniej części, choć w kategorii Adelaide Oxfords Moore są u mnie nr 1 oprócz marek ultra-luksusowych jak GG. Długość jest chyba jakimś artefaktem zdjęcia, bo jak już pisałem po podeszwie one są o milimetry krótsze od AS109 w rozmiarze 9UK, więc jak dla mnie to dość krótkie kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 14 Sierpień 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 Ja zamówiłem dwie pary. Pierwsza z nich ma w przyszłości zastąpić w rotacji moje split-toe derby od Herringa. Norwegery na kopycie P wykonane ze skóry groszkowej na podeszwie Vibram. Mogę potwierdzić słowa Kolegów @musa19 i @Tanatos70 (udało mi się także dostać podobną rekomendację od Vassa i Ascot shoes) - na tym kopycie trzeba iść pół rozmiaru w górę względem kopyta F. Nawet wtedy na długość są na styk, pod względem szerokości moim zdaniem jest dość podobnie - prawdę mówiąc spodziewałem się że kopyto P będzie oferowało więcej miejsca. Buty są wykonane bardzo dobrze - skóra sprawia świetne wrażenie, nie zauważyłem żadnych niedoróbek i wad. Są również zaskakująco ładne - spodziewałem się konkretnych czołgów, a moim zdaniem na stopach prezentują się całkiem zgrabnie Drugą parę przysłali mi w złym rozmiarze Na szczęście udało się w miarę bezproblemowo skontaktować z obsługą klienta i dogadać. Buty odesłałem i czekam na właściwe - wykonane specjalnie dla mnie, bo okazało się że nie mają ich na stanie (mają przyjść we wrześniu, bo wtedy szewcy wracają z urlopów). Z ciekawostek dowiedziałem się, że Vass czasem używa cholewek o pół rozmiaru mniejszych. Dlatego rozmiar podany wewnątrz buta może się rozjeżdżać z rozmiarem na podeszwie - i to ten drugi jest prawdziwy. 12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 2 godziny temu, blekit napisał: Z ciekawostek dowiedziałem się, że Vass czasem używa cholewek o pół rozmiaru mniejszych. Dlatego rozmiar podany wewnątrz buta może się rozjeżdżać z rozmiarem na podeszwie - i to ten drugi jest prawdziwy. Nie mogę znaleźć teraz tego info, ale już gdzieś o tym czytałem (może SF), że cholewkę 43 da się naciągnąć na kopyto 43 i 43.5. Mnie zaciekawiło to, że podeszwę mam oznaczoną 43- (czyli 43.5), ale prawidła są 43 czy też tak macie przy połówkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 U mnie też o połowę w dół w dwóch parach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 6 godzin temu, blekit napisał: Pokaż z boczku buciki? Co oznacza bezproblemowy kontakt? Mógłbyś zdradzić jak się z nimi kontaktujesz bo maila nie da się wysłać przychodzi błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 Ja nie mam problemów ze skrzynką, wysyłam maile na sales@vass-shoes.com i przechodzą. Trzeba poczekać czasem do paru dni, ale póki co w końcu odpisują. Czasem piszę do nich wiadomości na Instagramie, tam kontakt jest relatywnie szybszy i bardziej bezpośredni. Buty są w tym momencie schowane, jak założę je następnym razem to postaram się wrzucić zdjęcie z profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Castorp Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 Panowie czy kopyto BP faktycznie jest krótkie i zaokrąglone, stąd rozsądniej brac 0,5 numeru wieksze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 Jakie kopyto Vassa oferuje najwięcej miejsca na szerokość w palcach? Jeżeli Shoepassion klasyczne kopyta rozmiar UK 10,5 to w Vassie jaki rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 14 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2020 45 w P2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 Orientuje się może ktoś czy zamówienie wygenerowane przez vass mailowo nie na stronie ma jakiś termin ważności co do płatności? .Mam link do płacenia ale nie chciałbym zamrażać gotówki do 20.09 gdyż tak się zdeklarowali zrealizować zamówienie. Mowa o rozmiarze którego nie ma aktualnie na stanie. Jak przewidujecie ceny zostaną takie same jak uzupełnią rozmiarówki czy raczej nie ma co liczyć? Mam jeszcze kupon rabatowy i się zastanawiam czy nie zaryzykować i poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
innocent Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 Czy u Was jedyną akceptowalną formą płatności u Vassa była karta kredytowa? Mój MasterCard ma bandyckie przeliczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baw Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 Niestety tak, byli nieugięci. Nie wiem w czym tkwi problem żeby podać nr konta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 13 minut temu, innocent napisał: Czy u Was jedyną akceptowalną formą płatności u Vassa była karta kredytowa? Mój MasterCard ma bandyckie przeliczniki Nie masz karty wielowalutowej? To czas włączyć taką opcję. Ewentualnie użyć Revoluta. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2020 W dniu 14.08.2020 o 19:34, Castorp napisał: Panowie czy kopyto BP faktycznie jest krótkie i zaokrąglone, stąd rozsądniej brac 0,5 numeru wieksze? Jeśli masz na myśli kopyto Budapester, to faktycznie przeważnie poleca się wybranie o pół rozmiaru większych butów. W moim przypadku było tak samo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 22 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2020 Ciekawostka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi