Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kontaktował się ktoś ostatnio z BOK u Vass? Przysłali mi inny model butów niż zamawiałem i od środy próbuję się skontaktować mailowo i przez messenger i wyjaśnić sprawę ale bezskutecznie. 

Opublikowano
Godzinę temu, preux napisał:

Spróbuj na Instagramie napisać do nich lub skomentować ostatni ich post. Generalnie kontakt z nimi jest tragiczny. A pochwal się jaki model dostałeś. Ja w tamtym tygodniu(niedziela) zamawiałem i w czwartek już były. 

Opublikowano

Do mnie tez szybko przyszły. Zamawiałem w zeszły czwartek. A w środę doszły mimo jednodniowego opóźnienia Fedex. Zamówiłem Alt Englsh II *K w kolorze Gold museum i w sumie dostałem model o tej samej nazwie, tylko ten który wybrałem miał ażurowanie, a otrzymałem klasyczne Oxfordy.

BFEAF15E-8D1A-4328-8176-672EB69CE323.png

D66F4C79-3986-4906-BF24-BF7363E2183A.jpeg

4F8036C0-3FAE-4574-B56C-7D7DB5AB73B8.jpeg

0AFF3D7F-1E6D-4B2B-88C0-641E2EEF659C.jpeg

6F60E80F-61C1-4B39-96CB-955500288838.jpeg

• Like 5
Opublikowano

@YoJoe To pierwsze buty od Vass'a jakie kupiłem, ale kopyto jest całkiem fajne wręcz agresywne, buty są bardzo wygodne. Zamówiłem rozmiar 43.5 i taki sam mam np. w Crockett'ach na kopycie 348.

Udało mi się skontaktować z Junior Sales Manager od Vass'a (w razie problemów z zamówieniami korzystajcie z tego maila info@vass-shoes.com bądź kontakt przez instagram) i czekam na wymianę butów na prawidłowe.

W międzyczasie zamówiłem kolejną parę, tym razem Italian Oxford na kopycie F również rozmiar 43.5 i moim zdaniem jest zdecydowanie węższe i myślę że lepszy byłby rozmiar 44. Zrobię fotki przy lepszym świetle w najbliższym czasie.

Opublikowano

@Krzysiek_W, uważam, że kopyto F jest zauważalnie pojemniejsze, szczególnie jeśli chodzi o podbicie w stosunku do kopyta 915F w Yanko (innych kopyt Yanko niestety nie znam). Moim zdaniem buty Vassa góra w takim samym rozmiarze jak Yanko na 915F (pomimo tego, że za pierwszym razem support Vassa polecał mi buty średnio o półtora, dwa rozmiary większe niż zazwyczaj noszę ?).

• Like 1
Opublikowano

@preuxale zostawiłeś je, czy zwróciłeś? Bo rozumiem, że dostałeś zupełnie inne buty? Pytam, bo zastanawiałem się nad zakupem koniakowych norwegów, ale po Twoim poście, to nie wiem co o tym myśleć. Zamawiasz konkretne buty za ca.470 € i dostajesz... inne. Jak dla mnie, to barejowski Miś i scena z szatni.

EDIT: nie przeczytałem Twojego kolejnego posta. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Gocławianin napisał:

@preuxale zostawiłeś je, czy zwróciłeś? Bo rozumiem, że dostałeś zupełnie inne buty? Pytam, bo zastanawiałem się nad zakupem koniakowych norwegów, ale po Twoim poście, to nie wiem co o tym myśleć. Zamawiasz konkretne buty za ca.470 € i dostajesz... inne. Jak dla mnie, to barejowski Miś i scena z szatni.

EDIT: nie przeczytałem Twojego kolejnego posta. 

Stary nie zastanawiaj się nad nimi. Koniakowe Norwegi to po prostu poezja. Co do rozmiaru jak nosisz np w yanko 42 to w Norwegach bierz 42,5  

Opublikowano

Na razie pytam tylko informacyjnie - stopa 28cm, ale wąska. Wchodzę w buty w 8UK u większości hiszpańskich marek - Yanko, TLB, Carlos Santos (tak, Portugalia), lecz na Hiro idę w 8.5UK ze względu na tęgość. 
Zastanawiam się nad rozmiarem Norwegerów - 8UK będzie na pewno za krótkie, ale nie wiem, czy 8.5UK wystarczy, czy jednak iść w 9UK? Widziałem, ze 8.5UK ma wkładkę 282mm, co by było mocno na styk. Ktoś ma może 9UK i mógłby zmierzyć wkładkę?

Opublikowano
12 minut temu, Nawrot napisał:

Ktoś ma może 9UK i mógłby zmierzyć wkładkę?

Nie ufam pomiarom wkładki, bo but ma więcej istotnych dla wygody wymiarów niż długość. Obmierz porządnie stopę i napisz do Vass'a, niech sami dobiorą odpowiedni rozmiar. Zawsze tak robiłem przy zakupie butów na nowym kopycie i zawsze trafiali. Nawet kiedy bardzo dziwiło mnie to co proponują.

Opublikowano
Godzinę temu, Nawrot napisał:

Zastanawiam się nad rozmiarem Norwegerów - 8UK będzie na pewno za krótkie, ale nie wiem, czy 8.5UK

Masz "tylko" 2 mm dłuższą stopę od mojej. Ja mam raczej szerszą niż węższą i z wysokim podbiciem. 42,5 w norwegach (Peter) jest dla mnie o.k. i w Twoim przypadku również skłaniałbym się do tego rozmiaru (biorę poprawkę na te 2 mm). Pozostałe buty Vassa noszę w rozm. 42, a Hiro 9 UK (tęgość)

• Like 1
Opublikowano
W dniu 14.03.2019 o 00:11, Tanatos70 napisał:

2.thumb.jpg.d9620f181244c98b5d1b24cb7c0466e5.jpg

wymyśliłem sobie zamówić buty jakie ma @Tanatos70, ale z tego co doczytałem to nie był katalog, wiec z zamiarem kupna postanowiłem napisać do VAS'a na IG. pisząc zauważyłem że z 6m temu już ich pytałem o inny model który mieli w sklepie, ale odpuściłem wtedy bo mi nie odpisali. Teraz obstawiam to samo.... czy ktoś może widział innego producenta który takie cudeńka robi?