Tanatos70 Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 33 minuty temu, FONos napisał: @Tanatos70 a do kompletu Wolałbym raczej coś w tym guście : 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 24 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2018 Oryginalne oprawki P3 armii amerykańskiej marki Shuron z lat 40. z wymienionymi noskami na współczesne silikonowe (oryginalnie były bakelitowe lub z masy perłowej). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 24 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2018 14 minut temu, MWojtylak napisał: Oryginalne oprawki P3 armii amerykańskiej marki Shuron z lat 40. z wymienionymi noskami na współczesne silikonowe (oryginalnie były bakelitowe lub z masy perłowej). Fajne do dostania gdzieś w demobilu, czy tylko ebay/allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 24 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2018 Godzinę temu, Bażant napisał: Fajne do dostania gdzieś w demobilu, czy tylko ebay/allegro? Niestety tylko zagraniczne źródełka i to też bardzo sporadycznie. Na ebayu zwykle wyskakują w wersji złotej (czyli cywilnej) a do tego w malutkich rozmiarach, co jest podyktowane tym, że kiedyś i ludzie byli mniejsi, i okulary były mniejsze bo szklane soczewki swoje ważyły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2018 Teaser: Full disclosure: 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2018 W dniu 25.05.2018 o 13:21, lubo69 napisał: Teaser: Full disclosure: Taki duży wizytownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 29 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2018 Typowy dla mnie uwzględniając kolor, nietypowy dla większości - dzisiaj odebrana paczka, w zestawie z torbą Tanatosa , czyli Trickers Heniek na dainte. To pierwsza para butów ponad kostkę od 10 lat dodatek na zdjęciu nabyty dzięki uprzejmości @roter6 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2018 Gdybyś nosił buty w woreczkach, pasowałyby do torby;-)Ładne i odważne; bardziej odważne niż ładne:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 29 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2018 25 minut temu, lubo69 napisał: Gdybyś nosił buty w woreczkach, pasowałyby do torby;-) Ładne i odważne; bardziej odważne niż ładne:-) No, ale torba fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2018 A moim zdaniem są świetne! (I wcale nie mówię tak dlatego, że na mnie były za duże ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 9 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2018 Nie samymi "łachami" człowiek żyje : Jednak trochę z nimi związany jest mój niedoszły nabytek- Akcja Kompanii Manufaktur Wełnianych o nominale 360 czerwonych złotych, wydana w Warszawie w 1768 roku w liczbie 120 egzemplarzy. Uważana za pierwszą polską akcję. "Uciekł" mi ten walor, ponieważ cena osiągnęła pułap samochodu klasy premium (miałem nadzieję, że będzie cena auta kompaktowego ). Akurat nie działo się to na dzisiejszej warszawskiej aukcji, której byłem gościem (z tej okazji założyłem nawet swoje nowe płócienno- skórzane butki: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/510-jakie-buty-mam-dziś-na-sobie/?do=findComment&comment=282971 , ale... bardzo niedawno. Tak mi się nasunęło. Moje drugie życie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 15 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2018 Oryginalna Baracuta G9, sama kurtka nie jest taki zaskoczeniem jak cena... niebanalna... 84 zł z TkMaxx 😉 a do tego wintydżowy krawat Polo RL za jakieś 6 dych 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 15 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2018 @DolceGusto super kurtka, mam identyczną. Jedna z lepszych rzeczy w TK ostatnio dostępnych. Z ciekawości, jaki rozmiar i miasto? W Krakowie rozeszły się bardzo szybko a widziałem ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 16 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2018 @pakistanek XL w Toruniu 😉 ale to chyba włoska rozmiarowka bo nie jest bardzo duża... W dodatku kojarzyłem, że Baracuta ma rozmiary podane w liczbach a tutaj literowe wiec nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2018 Jak to mówią trafiło się jak ślepemu psu galaretka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2018 taka tam Barenia czy cuś:-) dzięki @Pepo i dzięki @Skalpel 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2018 cienkie, wełniane szaliki męskie Made in Russia: więcej o zakupie tutaj: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 31 Sierpień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 Niektórzy może pamiętają moją przygodę z wymianą podszewki w kurtce skórzanej. Trochę tej pięknej, włoskiej wełny zostało... i tak sobie pomyślałem... że w sumie czemu nie... Ostatnie zdjęcie chyba najlepiej oddaje kolor. Węzeł jak u początkującego, ale rozumiecie, drżące ręce - i to nie ze starości ani nadużycia... Jakość wykonania standardowa, czyli najwyższa. 9 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Mam szczęście do NOSów Johnston & Murphy Dudley Wing Tip dzięki poszukiwaniom @Bażant na olxie już od dawna są moje. Dałem 200 zł + ship, buty wyprodukowane między 1992 a 2002 r. w USA, coś pięknego. Dziś wieczorem nieco więcej na ich temat "w internetach". 5 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Świetne buty. Prawdopodobnie model 15-1135(powinny mieć taki numer wewnątrz cholewki) na kopycie Stockton z kolekcji Heritage 1850.,Buty te występowały w katalogach J&M 1992/93.,Ja mam z tego katalogu loafersy Crown Aristocraft Westchester model 24-1159 na kopycie Crescent z koniakowego Cordovanu.Buty te kosztowały w 1992 $165 czyli według indeksów siły nabywczej ok 290 dzisiejszych dolarów.,Kolekcja Crown Aristocraft była niemal 2 razy droższa np. moje kordowany kosztowały wtedy $325, a najdroższa była kolekcja Handmade wiedenki Ambassador z cielęcej skory kosztowały $1000 .,To dosyć poważna suma ekwiwalent dzisiejszych $1750 ,gdyż za takie pieniądze można obecnie kupić 3 pary najlepszych amerykańskich butów produkcji Aldena. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 23 godziny temu, KIERMAN napisał: Mam szczęście do NOSów Johnston & Murphy Dudley Wing Tip dzięki poszukiwaniom @Bażant na olxie już od dawna są moje. Dałem 200 zł + ship, buty wyprodukowane między 1992 a 2002 r. w USA, coś pięknego. Dziś wieczorem nieco więcej na ich temat "w internetach". W takim razie już wiem kto mnie wyprzedził Ale udało mi się nabyć u tej sprzedającej Allen Edmonds. Chyba nawet w podobnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 10 godzin temu, mayor napisał: Świetne buty. Prawdopodobnie model 15-1135(powinny mieć taki numer wewnątrz cholewki) na kopycie Stockton z kolekcji Heritage 1850.,Buty te występowały w katalogach J&M 1992/93.,Ja mam z tego katalogu loafersy Crown Aristocraft Westchester model 24-1159 na kopycie Crescent z koniakowego Cordovanu.Buty te kosztowały w 1992 $165 czyli według indeksów siły nabywczej ok 290 dzisiejszych dolarów.,Kolekcja Crown Aristocraft była niemal 2 razy droższa np. moje kordowany kosztowały wtedy $325, a najdroższa była kolekcja Handmade wiedenki Ambassador z cielęcej skory kosztowały $1000 .,To dosyć poważna suma ekwiwalent dzisiejszych $1750 ,gdyż za takie pieniądze można obecnie kupić 3 pary najlepszych amerykańskich butów produkcji Aldena. Wszystko się zgadza co napisałeś Jednak to z pewnością nie są buty z 1992/1993 r., musiały zostać wyprodukowane nieco później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 W dniu 9.09.2018 o 05:58, KIERMAN napisał: Wszystko się zgadza co napisałeś Jednak to z pewnością nie są buty z 1992/1993 r., musiały zostać wyprodukowane nieco później. Prawdopodobnie zostały wyprodukowane później, gdyż buty w katalogu 92/93 mają pełne skórzane obcasy z wstawką dovetail,a w Twoich obcas jest gumowy.,Jeżeli chodzi o tęgość to D/B zapisane w postaci ułamka zwykłego oznacza Combo last , czyli kopyto stworzone z dwóch kopyt o różnej tęgości.,Licznik w tym ułamku "D" oznacza ,że przednia część buta jest w szerokości D, a mianownik/denominator "B" oznacza ,że tył buta jest w szerokości B.,Przy kopytach Combination Last zawsze pięta rożni się o dwie szerokości od przedniej części buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 3 minuty temu, mayor napisał: Prawdopodobnie zostały wyprodukowane później, gdyż buty w katalogu 92/93 mają pełne skórzane obcasy z wstawką dovetail,a w Twoich obcas jest gumowy.,Jeżeli chodzi o tęgość to D/B zapisane w postaci ułamka zwykłego oznacza Combo last , czyli kopyto stworzone z dwóch kopyt o różnej tęgości.,Licznik w tym ułamku "D" oznacza ,że przednia część buta jest w szerokości D, a mianownik/denominator "B" oznacza ,że tył buta jest w szerokości B.,Przy kopytach Combination Last zawsze pięta rożni się o dwie szerokości od przedniej części buta. Ogólnie wiem chyba wszystko na temat tej konkretnej pary butów, sporo szukałem i sporo się naczytałem, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Solecalupo Napisano 13 Wrzesień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2018 Udało mi się upolować piękny Kanotier wykonany przez legendarną nowojorską firmę Cavanagh Hats w latach 30′. Więcej o nim we wpisie kolegi @LONG STORY SHORT tutaj https://longstoryshort.pl/kanotier/. Na przesyłkę z USA czekałem chyba z dwa tygodnie i w końcu przyszedł. Nie widać na nim żadnych śladów użytkowania. Rozmiar to 7 i 1/4 czyli 58 i faktycznie tyle ma po obwodzie. Czekałem na niego z nadzieją, że jeszcze tego lata uda się go założyć. Niestety mimo, że noszę 57-58 ten jest zdecydowanie za mały. Po prostu te kapelusze nie są okrągłe a owalne przez co na okrągłą głowę musiałby to być pewnie rozmiar co najmniej 60 Rozciągnąć niestety nie widzę szansy więc pewnie z wielkim żalem za chwile wyląduje na sprzedaż Poniżej kilka zdjęć. 6 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi