Jump to content

Ciekawe i nietuzinkowe nabytki

Pan Janusz
 Share

Recommended Posts

Temat powstał jako porządek ze starego tematu o nowych nabytkach. W tym proszę umieszczać jedynie nabytki wysokiej klasy lub nietuzinkowe. Wszystkie skarpety albo krawaty z SH będą natychmiast usuwane! To miejsce na podzielenie się radością z posiadania czegoś unikalnego lub zachwytu nad kunsztem producenta. 

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Nowa aktówka, którą wykonał dla mnie Skalpel. Mam ją od dwóch tygodni i używam bardzo często. Korzystam z niej, gdy muszę wziąć ze sobą kila rzeczy, a nie chce mi się taszczyć całej teczki. Polecam kontakt ze Skalpelem w przypadku projektów, które znaleźliśmy na przykład w sieci, a nie chcemy wydawać majątku na prestiżową markę. Można wybrać sobie kolor nici, mizdry itp. :)

No i duzy plus za mały prezent jaki dostałem wraz z aktowką-skórzany wizytownik.

post-3327-0-49284300-1380199638_thumb.jp

post-3327-0-06061200-1380199690_thumb.jp

post-3327-0-48049300-1380199723_thumb.jp

• Upvote 4

Parę dni temu odebrałem przesyłkę a w niej dwa zamówione modele Barboura: Bedale w kolorze sage i Bristol w odcieniu oliwki. W związku z tym, że wcześniej nie miałem w ręku żadnego modelu kurtki tego producenta zastanawiałem się jak w rzeczywistości wyglądają kolory, którymi byłem zainteresowany. Dlatego też poniżej przesyłam real photo obu modeli. Mam nadzieję, że to niektórym osobom pomoże w podjęciu decyzji. Samych zdjęć modeli nie prezentuję z racji tego, że w sieci jest ich duża ilość.

post-3837-0-13585000-1381336779_thumb.jp

post-3837-0-76442500-1381336848_thumb.jp

post-3837-0-10894300-1381336902_thumb.jp

• 2 weeks later...

Buty z Majorki z postu powyżej - kupione "przypadkiem".

Ależ piękne te buty!

Mam nadzieję, że się tutaj nada:

Garnitur Lantiera. Szary w drobną krateczkę z czerwonymi wstawkami. Jestem zachwycony stosunkiem ceny do jakości.

W zasadzie pojechałem do outletu celem zakupu granatowego (bo jeszcze nie mam takiego, a co do zasady jest bardziej uniwersalny) - niemniej ten również bardzo mi się spodobał i myślę, że długo posłuży. Oprócz powyższego zakupiłem jeszcze 2 krawaty, ale te są mniej kunsztowne... :-)

20131020_163936.jpg

20131020_163954.jpg

20131020_164028.jpg

A gdy wróciłem do domu zorientowałem się, że moja historia jest dosyć podobna do tej garniturowej nieadwno opisanej przez mr vintage. :-)

Co sprawiło, że akurat padło na tę markę?

Poszukiwania butów w Palmie - salonik/pracownia znaleziona przypadkiem - świetne wrażenie co do jakości, przyzwoita cena (290eur) - wygoda, dopasowanie do stopy.

Skórka miękka, dobrze dopasowująca się, o pięknej mikro-fakturce na licu.

Niezwykła dbałość o dokładność i detal.

Jako że marka nowa, nieznana i nietuzinkowa, zaryzykowałem.

Poszukiwania butów w Palmie - salonik/pracownia znaleziona przypadkiem - świetne wrażenie co do jakości, przyzwoita cena (290eur) - wygoda, dopasowanie do stopy.

Skórka miękka, dobrze dopasowująca się, o pięknej mikro-fakturce na licu.

Niezwykła dbałość o dokładność i detal.

Jako że marka nowa, nieznana i nietuzinkowa, zaryzykowałem.

Czyli zamawiałeś na miejscu, robione były w danym kolorze/wersji na zamówienie?

• 2 weeks later...