Solecalupo Napisano 14 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2018 Zmień podeszwę na Rendenbach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 15 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2018 Mają tylko 2 modele na Rendenbachu, te wskazane w tym wątku. Za to poklikałem i okazuje się, że sporo modeli jest po prostu w promocji - coś czego do tej pory nie robili. Najczęściej są to bardziej egzotyczne modele lub kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 18 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2018 Kupiłem w ostatniej promocji te czarne Oxfordy na Rendebachu. I chociaż mam kilka par SP na klasycznym kopycie i są dobre to te okazały się za wąskie . I to są kolejne czarne oksfordy , które okazują się mniejsze niż inne buty tej samej firmy w tym samym rozmiarze. Meermin na Hiro, Loake na Capital, teraz SP. Klątwa czarnych oksfordów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 18 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2018 Żadna klątwa, po prostu CZARNY KOLOR WYSZCZUPLA 😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 Buty Shoepassion są dostępne na niemieckim Zalando https://www.zalando.de/shoepassion/ Czemu nie ma ich u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 Dzisiaj dotarł do mnie model 543 na Rendenbachu z wyprzedaży. Buty całkiem fajne ale nie wiem czy nie za szerokie na moją stopę (29cm/10,5cm), mam rozmiar UK 8,5. Prawy but jako tako się trzyma natomiast lewy jest trochę luźny, przydałoby się mocniej związać, niestety już się nie da, nie wiem też na ile się rozejdą... Para, która do mnie trafiła ma kilka mankamentów... m.in. prawy but ma trochę popękaną skórę na nosku, ale bardziej przeszkadza mi dziwny ślad na lewym bucie, nie wiem czy da się tego jakoś pozbyć? Poniżej kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 Może to tylko złudzenie, ale wydaje mi się, że mają różne rozmiary. Poza tym jakieś takie zmemłane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 @tol zobacz na moje buty z tej samej promocji na poprzedniej stronie. Buty bez skazy, bez najmniejszej ryski i bez odbarwień. Ja bym na Twoim miejscu poprosił o wymianę na inna parę (możesz wkleić zdjęcie mojej pary jeśli to pomoże) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 też mi się wydają jakieś "zmęczone", ale niestety ostatnia para w tym rozmiarze i cenie... @Żorż Ponimirski widziałem te Twoje i po cichu liczyłem na podobne, a tu masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 1 minutę temu, tol napisał: też mi się wydają jakieś "zmęczone", ale niestety ostatnia para w tym rozmiarze i cenie... @Żorż Ponimirski widziałem te Twoje i po cichu liczyłem na podobne, a tu masz. Napisz do obsługi klienta, oni naprawdę są bardzo w porządku. Założę się, że nie kupiłeś ostatniej pary w globalnym magazynie Shoepassion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 spróbuje... tylko się jeszcze zastanawiam czy to do końca mój rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 Jeśli oba buty są luźne, to bym odpuścił. Nie jest to nie wiadomo jaka promocja. Ja zresztą zeluję buty i dla mnie jakość podeszwy ma w ogóle drugorzędne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 przymierzyłem jeszcze raz, nie są całkiem luźne, po prostu prawy mogę mocniej dociągnąć lewy już nie. Mogłyby być ciut dłuższe, ale wtedy to już będą pewnie całkiem luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat2807 Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 Mnie za tak połamane czubki po kilku tygodniach noszenia wymienili bez problemu na nowe (kontakt z BOK przez FB). Była to ewidentna wada konkretnej pary butów gdyż po wymianie wszystko jest ok. Opis zdjęcia znajdziesz kilka(dziesiąt) postów wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 2018-08-31 Tegoż dnia został odebrany zwrot butów. Dzisiaj w końcu dostałem pieniądze. Krótko mówiąc masakra !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 który to model i czy jeszcze dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tol Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 @Żorż Ponimirski napisałem do obsługi i buty zostaną wymienione na nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merrill Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Panowie (i Panie) od długiego czasu intensywnie czytam forum, ale nie udzielam się zbyt mocno, więc pierwszy mój post będzie od razu prośbą o pomoc i opinie. Skuszony promocją kupiłem buty na shoepassion i po dwóch miesiącach oczekiwania (bo musiałem wymienić rozmiar na mniejszy) otrzymałem moje wymarzone brązowe oxfordy. Niestety, po jednym dniu w pracy (osiem godzin spędzonych głównie w pozycji siedzącej przed komputerem) moje buty wyglądają gorzej niż dwuletnie, intensywnie użytkowane buty Ryłko. Teraz oxfordy leżakują grzecznie na prawidłach, ale czy to jest normalne, że połamały się aż tak brzydko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Nie masz ich przypadkiem za luźnych? Nie powinny się tak złamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Nie ma reguły na łamanie się buta. Zakładając, że dobrze dobrałeś rozmiar, sposób łamania i tak zależy od właściwości skóry oraz pracy stopy w bucie. Widziałem robione na miarę buty z topowej pracowni, które połamały się bardzo "grubo" i brzydko, a także buty RTW, w których zgięć prawie nie było. Zasada jest tylko taka, że czubek powinien być sztywny (zachowanie kształtu - estetyka - i powierzchnia pod ewentualne lustro) i tam nic nie powinno się łamać (ale tutaj czubek wygląda ok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merrill Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 25 minut temu, JakubAnderwald napisał: Nie masz ich przypadkiem za luźnych? Nie powinny się tak złamać Jest to model 573 czyli o dosyć wydłużonym kształcie, więc duży palec ma więcej luzu niż pozostałe, ale rozmiar jest dobrze dobrany. Zastanawiam się czy nie popełniłem jakiegoś błędu i może przed pierwszym użyciem powinienem zmiękczyć skórę jakimś preparatem aby ładniej się połamały? I w jaki sposób mogę je teraz uratować, abym też mógł się pochwalić zdjęciem w dziale "Jakie buty mam dziś na sobie" Czy ktoś z kolegów też kupił ten model i może pokazać zdjęcia swojego egzemplarza dla porównania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 @Merrill http://www.theshoesnobblog.com/2017/07/mythbuster-part-1-leather-creasing-means-something-is-wrong.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 9 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2018 Nie jest bardzo źle, jest tak sobie moim zdaniem (zdjęcia z bliska zapewne wyolbrzymiają problem). Po kilku doświadczeniach z butami plain toe uznałem, że jeżeli brać takowe, to tylko z wyższej półki (przy czym Shoepassion zaliczyłbym co najwyżej do średniej). Jak pisał @mosze nie ma tu bezwzględnej reguły, ale wyższa półka daje większe szanse na skórę, która będzie się zachowywać się ładnie przy zginaniu, choć i tu gwarancji nie mamy, bo może wpływać anatomia stopy, sposób chodzenia. W tego rodzaju butach załamania na skórze po prostu bardziej zwracają uwagę. Co robić? Lepiej nie będzie zapewne, żeby nie było gorzej trzymać na dobrze dopasowanych prawidłach. Jeżeli bardzo Ci przeszkadza, zrób ciemniejszą patynę na czubkach, będzie odwracać uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 Brak przeszycia noska pogłębia problem - zapewne but ma usztywnioniony sam czubek i reszta cholewki będzie się łamać, co samo w sobie nie jest jakimkolwiek problemem. Jak zauważyli koledzy, problemem jest, gdy buty łamią się już na nosku. Czy dużym? Kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 10 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2018 A jaki to rozmiar? Bo wygląda na dość duży, co przy wydłużonym kopycie pogłębia problem opisany wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi