Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, mosze napisał:

Ciekawe, że czerwoni mieli słabość do dwurzedówek.

Za młody jestem, więc nie wiem, ale nie był to po prostu znak czasów? :D Chyba, że to im zawdzięcza się ówczesną modę ;)

Opublikowano
20 godzin temu, Pepo napisał:

Za młody jestem, więc nie wiem, ale nie był to po prostu znak czasów? :D Chyba, że to im zawdzięcza się ówczesną modę ;)

Nie wydaje mi się ,żeby świat zawdzięczał ówczesna mode tym czterem panom.Moim zdaniem ta moda to zasługa jednej pani i trzech panów:Ellen Mirojnick(zaprojektowała),Alan Flusser(uszył),Gordon Gekko(nosił) i Michael Douglas(zagrał).Te marynarki to mniej lub bardziej udane kopie tego co nosił Gordon Gekko w filmie Olivera Stone Wall Street z 1987 roku.Sam posiadam taki egzemplarz, tylko o wiele lepsza jakość wykonania,materiał i dopasowanie.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
5 minut temu, xkoziol napisał:

Inny ale też reklamowany na FB BwB ;-)

W średniowieczu była profesja/zawód trubadur.,Zawodowi trubadurzy zarabiali na życie objeżdżając dwory i domostwa arystokratów ,szlachty i zamożnych mieszczan gdzie w zamian za wikt,opierunek i sakiewkę z wynagrodzeniem wykonywali ballady i inne utwory muzyczne sławiące urodę ,miękkość jedwabiu w sukniach i talent małżonek/córek magnata, który ich sponsorował (bez względu na to czy fakty te miały pokrycie w rzeczywistości).Dzisiaj mamy zawodowych blogerów,vlogerów,i youtuberów modowych 

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Z wielu rzeczy, ta akurat wygląda sensownie - lekki strój na dzień i opcja delikatnego dogrzania, jeśli nie mamy możliwości całościowej zmiany garderoby, a np. nadszedł wieczór albo wsiadamy na rower. Ale tekstu nie czytałem, więc nie wiem, czy zamieścił takie sensowne wyjaśnienie, czy coś zabawniejszego. To, że rozchełstanie paskudne i rękawiczki niezbyt urodziwe, to już inna sprawa