Diminished Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 Tabele rozmiarów CT już dokładnie przeglądałem, ale zawsze mam problem z dobraniem odpowiedniego rozmiaru na siebie, mógłby ktoś porównać te same rozmiary w Lambercie i CT? Szczególnie gdyby ktoś miał 37/38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xif Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 Z mojej strony dość spory minus dla CT. Zakupiłem 4 koszule w promocji 1+1. Jedna okazała się nietrafiona, więc odesłałem z prośbą o wymianę na inny model. Po długim okresie bez jakiejkolwiek odpowiedzi, po moim zapytaniu otrzymałem informację, że odesłana koszula stanowiła w pakiecie "1+1" akurat tę darmową, dlatego nie podlega ona wymianie na inną, a już tym bardziej nie otrzymam zwrotu jakichkolwiek środków pieniężnych. Na skutek mojego działania pozostałem więc z 3 koszulami, gdyż tej 4 mi najprawdopodobniej nawet nie zwrócą, bo przesłali już dalej do magazynu... Mały niesmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2018 Nie taki mały ten niesmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal3434 Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Panowie imoze również Panie, A jak porównalibyście jakość koszul CT vs Osovski vs EBerg? Mam 3szt. Berga i 7 szt.Osovskiego i jestem zadowolony. Teraz przymierzam się do pierwszego zamówienia z CT. Z CT dobrałem sobie rozmiar slim 42 z rękawem 86 cm. W Osovskim mam slim 43, a w EB modern fit 42. Ma ktoś porównanie w realu jak się mają rozmiarówki tych marek bo cyferki znam z ich stron www? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 4 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2018 Z koszulowych ciekawostek, wpadła mi w ręce ostatnio koszula z linii Brooks Brother "Own Make". O ile zwykłe koszule BB, produkowane w Malezji, mają bardzo przeciętne materiały ("sztuczne" w dotyku non-iron) i wykończenie, o tyle linia "Own Make" sprzed paru lat to miał być powrót do tradycji w najlepszym stylu - made in USA, dobre tkaniny, perfekcyjne wykonanie (pociągało to też za sobą ceny sugerowane 200-220 USD). Faktycznie, koszula robi bardzo dobre wrażenie, materiał to ciężki oxford (tak na oko rzędu 190-200 gsm, nawet ciut cięższy niż flagowe oksfordy Luxire), łatwy w prasowaniu. Z tyłu wszystko co możliwe w OCBD: back button, split yoke, box pleat, locker loop Dół koszuli ma bardzo charakterystyczne wykończenie, spotykane też w ekskluzywnej linii Black Fleece. Nie wiem do końca, czemu to ma służyć, choć pewnie jakieś frywolne wytłumaczenie się znajdzie Materiał, jak wspomniałem, to klasyczny oksford old-school, próżno takiego szukać w próbnikach MTM. Grube guziki z masy perłowej (jedne z najlepszych, jakie widziałem). Linia "Own Make", podobnie jak Black Fleece, nie jest już produkowana, ale można te koszule jeszcze gdzieniegdzie upolować. Poniżej $100 to bardzo dobry stosunek jakości do ceny, dopasowanie jest bardzo podobne do najpopularniejszego chyba kroju Regent. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xif Napisano 5 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2018 18 godzin temu, michal3434 napisał: Panowie imoze również Panie, A jak porównalibyście jakość koszul CT vs Osovski vs EBerg? Mam 3szt. Berga i 7 szt.Osovskiego i jestem zadowolony. Teraz przymierzam się do pierwszego zamówienia z CT. Z CT dobrałem sobie rozmiar slim 42 z rękawem 86 cm. W Osovskim mam slim 43, a w EB modern fit 42. Ma ktoś porównanie w realu jak się mają rozmiarówki tych marek bo cyferki znam z ich stron www? Z góry dziękuję za odpowiedź Mogę porównać ze sobą koszule CT i Osovskiego. Te drugie wykonane są - w mojej ocenie - odrobinę lepiej i dokładniej. Trwałość, podatność na gniecenie - zależności od konkretnej tkaniny. Jeśli chodzi o samą rozmiarówkę - oczywiście jest to kwestia osobistych preferencji, wymiarów i proporcji sylwetki. W moim przypadku - koszule marki Osovski (w kroju slim) były odrobinę zbyt obszerne w talii, przy odpowiednich wymiarach w klatce piersiowej. Analogiczny rozmiar w CT, w kroju extra slim fit - koszule leżą na mnie lepiej, bez poprawek i przeróbek krawieckich. Stąd też aktualnie raczej sięgam po CT, pomimo że zaczynałem swoją "koszulową przygodę" właśnie od Osovskiego. Powyżej opisywałem też praktykę CT odnośnie wymiany koszul przy promocji 1+1. Śpieszę ze sprostowaniem - po wymianie dalszych wiadomości z pracownikami działu obsługi klienta oraz przekazaniu przez nich sprawy do konsultacji komuś "wyżej", sprawa zakończyła się pozytywnie, ostatecznie nadano do mnie przesyłkę z nową koszulą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 Takie coś miałem w makulaturze przy koszuli. Nie wiem czy to dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowiczok Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 Witam, Jak oceniacie jakość dzisiejszych koszul Wólczanki z tego wyższego zakresu cenowego (180-200 zł)? Warte swojej ceny? Jeśli nie, to jakich producentów z tej półki cenowej wyżej cenicie? Załóżmy, że chodzi tylko o ceny regularne, a nie wyprzedażowe czy promocyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 Jeżeli jednak weźmiesz pod uwagę ceny promocyjne to polecam Osovski. Ostatnio kupiłem 4 koszule łącznie za niespełna 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowiczok Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 No, to fajnie zaoszczędziłeś, skoro cena regularna za sztukę to 350+ zł. Ale nie widzę by podobna promocja była teraz aktualna, więc nadal jest to dwa razy drożej niż Wólczanka, która z kolei ma teraz wyprzedaże i jest cała masa koszul w cenie 50 zł za sztukę czyli nawet 1/4 ceny regularnej. Taka cena jest dla mnie kusząca, ale że mam mgliste pojęcie o modzie, to najpierw chciałem się dowiedzieć jak dzisiaj stoją "akcje" Wólczanki. Także dobre są te modele z półki za 200 zł czy nieszczególnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 Wólczanka ma kilka fajnych modeli, nie zdecydowałbym się jednak na zakup bez obejrzenia tych koszul na żywo w sklepie. Większość niestety słabo. Lambert oczywiście jakościowo lepiej, ale nie sądzę żeby ceny zeszły do poziomu 50pln za koszulę. Poza tym warto wyłapywać promocje na CTshirts. Świetny stosunek jakość/cena wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 We wrześniu kupiłem 2 koszule z tej praceny. Każda jakoś 70-80 zł. Jedna napewno to Lambert. Jestem jak najbardziej zadowolony za tą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 W jakim okresie pojawiają się te najkorzystniejsze promocje w CTshirts? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2018 Jeśli ktoś szuka flanelowej koszuli na zimne dni, to ostatnio przymierzałem dwie: lancerto od Mr. Vintage i @poszetka.com Lancerto fajnie leży, niby slim, ale nie worek. Materiał bardzo przyjemny. Poszetka wyraźniej dopasowana - to mi pasuje. Poza tym rowniez bardzo dobrze leży, chyba nawet lepiej niż lancerto. Mam jedną od poszetka w granatowo-niebieską kratkę która jest super wygodna (pomimo dopasowania). Koszula bardziej pasuje mi do jeansów. Nie pozostaje nic innego jak zamówić obie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2018 Czy ktoś może polecić jakieś ciekawe koszulę flanelowe? Kupiłem te powyższe, ale jeszcze kilka bym wziął (ale już nie lancerto, ani susu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.Pawel Napisano 11 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2018 Ja również jestem właścicielem niebiesko granatowej kraty od Poszetki i również mogę zdecydowanie polecić. Bez żadnych poprawek leży świetnie. Ostatnio Bytom zapowiadał koszule z flaneli w nowej kolekcji, ale nie wiem czy już się pojawiły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 6 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2018 Brakuje mi w szafie białej OCBD. Co jest godne polecenia w cenie nie rujnującej kieszeni (~300 PLN)? Lancerto & MrV? Poszetka? Miler? Osovski? Na coś jeszcze zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 9 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Brakuje mi w szafie białej OCBD. Co jest godne polecenia w cenie nie rujnującej kieszeni (~300 PLN)? Lancerto & MrV? Poszetka? Miler? Osovski? Na coś jeszcze zwrócić uwagę? charles tyrwhitt, thin red line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 3 hours ago, Marcous said: charles tyrwhitt, thin red line Link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 7 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2018 Camiceria Olga?Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 23 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2018 Kołnierzyk i guziki w koszuli od Cordone 1956. Dla mnie rewelacja, sam materiał to popelina, nie sądziłem jednak, że jest aż taka różnica między popeliną a "popeliną". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 24 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2018 On 12/6/2018 at 10:50 PM, ciasteczkowy said: Brakuje mi w szafie białej OCBD. Co jest godne polecenia w cenie nie rujnującej kieszeni (~300 PLN)? Lancerto & MrV? Poszetka? Miler? Osovski? Na coś jeszcze zwrócić uwagę? Panowie, zaspałem gruszki w popiele, obudziłem się z ręką w nocniku - inymi słowy wszystkie moje pomysły się wyprzedały:/ Gdzie jeszcze można znaleźć przyzmoite białe OCBD? On 12/7/2018 at 5:23 PM, JakubAnderwald said: Camiceria Olga? Koszt wysyłki 25 EUR trochę studzi mój entuzjazm, poza tym wolałbym coś dostępnego "od ręki". Choć, nie przeczę, wygląda to interesująco, może się załapię na następne zamówienie grupowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ifawn Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 W dniu 30.08.2018 o 14:19, Diminished napisał: Tabele rozmiarów CT już dokładnie przeglądałem, ale zawsze mam problem z dobraniem odpowiedniego rozmiaru na siebie, mógłby ktoś porównać te same rozmiary w Lambercie i CT? Szczególnie gdyby ktoś miał 37/38. Też byłbym wdzięczny, jeżeli ktoś mógłby porównać do Wólczanki czy Vistuli. Z samej tabeli rozmiarów CT wynika, że rozmiar classic fit 38 (S) ma 111 cm w klatce i 109 w pasie (Wólczanka rozmiar 39 ma 114/108), czysto teoretycznie bardzo porównywalne, ale cz faktycznie? Czy aktualne ceny w CT są atrakcyjne, czy promocje tam bywają lepsze? Chciałbym tam zamówić pierwszy raz i się zastanawiam czy jeszcze poczekać. Aktualnie -40% i kolejne -20% przy zakupie 4 szt., w sumie jeszcze idzie coś wybrać za 100-120 zł od sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 @ifawn nie przypominam sobie, żebym zapłacił kiedyś mniej niż 120 zł za koszulę w CT (a zamawiałem stamtąd już ładnych parę razy). Uważam że przy takiej cenie to jest bardzo dobry zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyro52 Napisano 1 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2019 Chętnie się dorzucę z jedną koszula do zamówienia 2 godziny temu, ifawn napisał: Też byłbym wdzięczny, jeżeli ktoś mógłby porównać do Wólczanki czy Vistuli. Z samej tabeli rozmiarów CT wynika, że rozmiar classic fit 38 (S) ma 111 cm w klatce i 109 w pasie (Wólczanka rozmiar 39 ma 114/108), czysto teoretycznie bardzo porównywalne, ale cz faktycznie? Czy aktualne ceny w CT są atrakcyjne, czy promocje tam bywają lepsze? Chciałbym tam zamówić pierwszy raz i się zastanawiam czy jeszcze poczekać. Aktualnie -40% i kolejne -20% przy zakupie 4 szt., w sumie jeszcze idzie coś wybrać za 100-120 zł od sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi