Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Buty fajne, ale faktycznie - trudno o jakiś dobry pomysł na ten tweed. Planowałem ostatnio zakup trzewików Avon w tweedzie, bardzo podobają mi się same w sobie, ale nie widzę ich w "akcji". Pewnie do dżinsów, ale tych nie noszę.

Opublikowano

Buty fajne, ale faktycznie - trudno o jakiś dobry pomysł na ten tweed. Planowałem ostatnio zakup trzewików Avon w tweedzie, bardzo podobają mi się same w sobie, ale nie widzę ich w "akcji". Pewnie do dżinsów, ale tych nie noszę.

fan_dobrego_buta

Napisano dziś, 19:05

Tanatos70 - świetne buty. Do dziś nie mogę się zdecydować na łączenie skóry z tweedem.

Gratuluję zakupu

Dziękuję chłopaki :-P

Buty są naprawdę fajne i godne polecenia- bardzo ładne, solidne i świetnie wykonane. Poza tym przyciągają uwagę (w pozytywnym znaczeniu),

takie "soft- spectatory" :-D. Niestety są dość "trudne" do zestawienia z czymś innym niż jeansy.

Ze względu na pracę jaką wykonuję i styl życia jaki uprawiam, "drelichowe" spodnie i "olejak" to moja

druga skóra, więc takie zestawienie mi absolutnie nie przeszkadza. No, ale łatwo się nie poddam i jeszcze pokombinuję z czymś odmiennym. Dla zasady, by w życiu nie iść tylko na łatwiznę ;-)

Opublikowano

Do chinosów też powinny pasować np. żółtych, czerwonych albo granatowych. Ja bym się spróbował ubrać tak "pstro" inny kolor spodni, koszuli, kamizelki, marynarki itp. krawat, poszetka, kaszkiet w kratkę itd.

Opublikowano

Umyć dokładnie, wysuszyć w temperaturze pokojowej, zetrzeć szczotką resztki błota i kremować. Brawa za poświęcenie

Poświęcenie? Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś miał żałować butów gdy czworonóg (i nie tylko) znajduje się w niebezpieczeństwie. Miejmy nadzieję, że takich sytuacji nie ma i nigdy nie będzie ;)
Opublikowano

Czołem,

Dzisiaj niedawno zakupione Cheaney'e. Na początku spaceru:

I czterdzieści minut później, po wyciąganiu psa z torfowiska... Wciągnęło mnie prawie po ramiona, dobrze że byłem z kolegą :/

Umyłem je pod szlauchem, ale to jakaś tłusta maź czarna... Powkładałem gazety i postawiłem z dala od ciepła. Co radzicie z nimi dalej robić? Mydło do skór? Czy na straty zapisać?

aż strach zapytać gdzie na ten spacer się wybrałeś ;) Brawa za ofiarność.

Opublikowano

@Tanatos70 - widzisz, dobrze że to jednak ty kupiłeś te cheaney'e tweedowe :)

Dzięki Panowie za słowa uznania, ale to moja głupota bo podprowadziłem zwierzaka na trzęsawiska. Ważne, że wszystko dobrze się skończyło...

Buty schną, całe wnętrze pofarbowane, ale może coś z tego będzie. Najgorsze, że śmierdzą szlamem. Wrzucę je do wątku o renowacji, zobaczymy czy uda się wyprowadzić na prostą. Nie wiem tylko czym potraktować cholewę przy kostce, jest z olejowanego zamszu, ale widzę już przebarwienia i plamy. Może koledzy z Saphira coś doradzą?