Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lauren podrośnie, nabierze doświadczenia i ogłady i będzie inaczej "sprzedawać".

Ale Lauren wcale mi butów EB nie wciskała. Rozmawiałem z nią przez półtorej godziny o pielęgnacji obuwia, o rożnych kopytach jakie EG ma na stanie, o procesie powstawania tych butów oraz kontroli jakości jakie przechodzą. Po niej widać było że to jej żywioł bo opowiadała z pasją. Na takie zagrywki jestem wyczulony przez branżę w której pracuję i widziałem już najlepszych i najgorszych salesmanów w akcji. Lauren jest bardzo autentyczna i nieczego nie próbowała mi ”opchnąć”.

Porównywaliśmy różne modele. Przed sobą miałem do porównania buty Edward Green, John Lobb, Crockett & Jones, plus Gaziano & Girling, Corthay, Saint Crispins i Bestetti. W rozmowie uczestniczył także Steven, właściciel Leffot’a, najlepszego sklepu z butami męskimi w NYC. On jeździ po całym świecie wyszukując butów do swojego sklepu i zna się na obuwnictwie jak mało kto. Tak jak Lauren mówił że główny wpływ na jakość ma ilość wyprodukowanych butów i stwierdził że JL i CJ to masówka w porównaniu z EG. On tez jest moim zdaniem wiarygodny bo sam sprzedaje buty tych marek a roznica w cenie rzedu $200-$500 dla jego klientów nie ma znaczenia. Zresztą dla firm tego typu najbardziej liczą się klienci na całe życie a nie tzw. one-offs. Im nie zależy na sprzedaniu jednej pary klientowi z ulicy tylko na zafascynowaniu klienta na całe życie bo ludzie potrafią kupować od nich buty seriami, czego przykladem jest żona Stevena bo ma 5 par EG chelsea boots które były na wystawie.

Także nie ma co tak krytycznie oceniać Lauren bo zna się na męskim obuwiu i nigdzie nie widziałem kogoś kto tak profesjonalnie pastuje buty. Mimo młodego wieku ma wprawę której możemy jej pozazdrościć. Do tego zna proces powstawania butów od podszewki i potrafi opowiadać o tym z pasją aż miło się słucha.

Opublikowano

Wczoraj wieczorem miałem okazje brać udział w warsztatach pielęgnacji obuwia prowadzonych przez Lauren która jest szefowa quality control fabryki Edward Green'a w Northampton 

Zazdroszczę ci takich wycieczek! Lubię zarówno JL, EG jak i C&J - robią piękne buty! Chciałbym kiedyś znaleźć je w Polsce na jednej półce.

Nie da się jednak zaprzeczyć, że w porównaniu do wymienionych marek, wielką zaletą C&J jest przystępność cenowa.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Widziałem sporo par obu marek w sklepie Berga w Złotych Tarasach (W-wa) i muszę powiedzieć, że moje wrażenia były diametralnie różne - CJ prezentowały się o niebo lepiej niż EG. 

Dla porządku dodam, że EG nie mam, a Crocketów posiadam jedną parę, za którą zresztą nie przepadam i rzadko ją noszę.

Nie wiem jak EG ma się do JL, ale w porównaniu do CJ są to buty staranniej wykonane. Mam jedną parę EG i są to zdecydowanie najlepsze jakościowo buty jakie posiadam.

Opublikowano

Widziałem sporo par obu marek w sklepie Berga w Złotych Tarasach (W-wa) i muszę powiedzieć, że moje wrażenia były diametralnie różne - CJ prezentowały się o niebo lepiej niż EG. 

Dla porządku dodam, że EG nie mam, a Crocketów posiadam jedną parę, za którą zresztą nie przepadam i rzadko ją noszę.

Kamil... ale (o ile się tam nic nie zmieniło), oni mają tylko niższą linię krokietów, benczgrejdy.

Opublikowano

Z tymi akurat dawno nic nie robiłem, przyznaję się. Aczkolwiek nie sądziłem, że na zdjęciu tak to widać.

Najlepiej w ogóle nie wklejać zdjęć "tych, z którymi dawno się nic nie robiło". Pomijam marne wrażenia estetyczne, to jeszcze źle świadczą o naturze właściciela.

Jasne, że czasem nie ma się "dnia" i wtedy rozsądnie jest stosować się do reguły "less is more".