Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tak, Tetbury. Wczorajszy promocyjny zakup z okazji "black friday" :) Jeszcze do niedawna byłem przekonany, że Loake Pimlico to bardzo smukłe chukka :)

Przymierzałem je jakiś czas temu; rewelacyjna skóra, bardzo wygodne. Gratuluję udanego zakupu.

Opublikowano

sam początek :) pierwszy zakup. dzisiaj je założyłem z sentymentu - sam siedzę cały dzień w biurze, więc nawet żadna nie zajrzy pod biurko

Najważniejsze, że czyste. Lepsze to, niż sytuacja odwrotna;)

Opublikowano

Przed chwilą przyszły - Cordo Chukka Yanko.

post-7517-0-03997000-1448977533_thumb.jp

zdjąłem z nóg 525O. Na pierwszy rzut oka - kopyto ciut węższe niż 525 (w obu modelach mam rozmiar 44, w 525 mam przyjemny luz, w tych na razie czuję opór po bokach butów:))

Jak nie byłem przekonany do cordovanu (purchle, problemy z utrzymaniem itp.), tak zmieniłem zdanie o 180st! 

Na zdjęciu słabo to widać, ale 525 w porównaniu do chukka dużo bardziej się błyszczą. Noszę je intensywnie od 2 tygodni (praktycznie codziennie:)) - na początku potraktowałem je zapobiegawczo pastą, nawet nie robiłem lustra. Po powrocie do domu wystarczy dosłownie 2-3 minuty ze szczotką, żeby zniknęły przejaśnienia i zagniecenia, a skóra nabrała błysku. Niesamowite.

Ta skóra jest po prostu genialna. Dokładnie taka jak lubię - widać różnorodność faktury, spracowanie materiału, nawet te purchle, ale jak to wygląda! Jak się błyszczy! Szaleństwo!

Kupiłem krem do cordovanu, myślałem o kości, ale na razie nie ma potrzeby:)

Postaram się dziś zrobić krótki materiał o defloracji chukka cordo z wodą i krótkim polerowankiem. 

• Oceniam pozytywnie 9