Wodzu Napisano 16 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 2 godziny temu, djmakus napisał: PS: Szalik nie jest w kratkę. Zdjęcie trochę zbyt wyostrzone. Nie "szalik nie jest w kratkę" tylko "szalik nie jest widoczny". 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 16 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2019 Nie ma czasu z tymi dzieciami na porządne zdjęcia, więc tylko takie (marynarka nie jest z pikseli): 14 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. phantom Napisano 17 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 Dziś też klubowo: 4 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. roter6 Napisano 17 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 SuSu, Zegna, Shibumi 12 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 @Roter6, o Jezu, ale pięknie leży ta marynarka, weźże pokaż całą!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 @pablocito https://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-jacket/C4760M.html Jeszcze powiedzą, że za krótka i czar pryśnie;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 17 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2019 @pablocitohttps://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-navy-jacket/C4760M.html Jeszcze powiedzą, że za krótka i czar pryśnie;)Sam chadzam często w przykrótkich, jak na standardy forumowe marynarkach. Dla mnie kluczowe jest rozmieszczenie guzików.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 Nie wiem jak Wy robicie te proste i niepomięte selfie... Zestaw z dedykacją dla @Midlife-Crisis 6 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 Standardy forumowe dawno wyewoluowały w kierunku "sartorialno" blogerskich, jest OK Ta na modelu z SuSu jest faktycznie kusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 Nie wiem jak Wy robicie te proste i niepomięte selfie... Zestaw z dedykacją dla @Midlife-CrisisTrzeba chyba do tego opanować sztukę robienia selfie jedną ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 2 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: Zestaw 👌👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DolceGusto Napisano 18 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 Szare flanele od VBC i Geoffreya Beenea 😉 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 W dniu 9.12.2019 o 14:15, pablocito napisał: #pantsdownmonday Co to za laczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 18 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2019 Chyba MeerminSent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 Dziś taka flanela, też VBC, kolor wyszedł trochę popielaty ale w rzeczywistości taki jak na ostatnim zdjęciu 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 Garnitur super, ale buty jakby z innej bajki. Ja do power suit zawsze stosuję czarne oksfordy. Nie upieram się, że to jedyny wybór, ale zamszowe derby lepiej pasują do dżinsów. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 @mosze Dzięki za Twoją opinię 😉 mi zamszowe derby szczególnie z nieco dłuższym noskiem pasują do flaneli nawet jeśli to dwa rzędy i prążek a buty na zdjęciu trochę przebielone wyszły, w naturze są czekoladowe 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 28 minut temu, mosze napisał: Garnitur super, ale buty jakby z innej bajki. Ja do power suit zawsze stosuję czarne oksfordy. Nie upieram się, że to jedyny wybór, ale zamszowe derby lepiej pasują do dżinsów. Ja ostatnio najbardziej lubię do power suit penny loafers, shell cordovan w kolorze no8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 @Zajac Poziomka ja też różne loafersy do p-s przerobiłem, nawet z frędzlami 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domixon Napisano 20 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2019 Marynarka za krótka ale już muszę z tym żyć. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 20 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2019 Z tej perspektywy nie wygląda na za krótką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mayor Napisano 21 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2019 W dniu 19.12.2019 o 14:33, Zajac Poziomka napisał: Ja ostatnio najbardziej lubię do power suit penny loafers, shell cordovan w kolorze no8. W Stanach penny loafers mają status butów bardzo formalnych.Co ciekawe formalności nie determinuje styl : full strap, beef roll,leisure hand sewn,split toe apron ,tylko kształt kopyta im bardziej smukłe typu pointed toe tym bardziej formalne a z kolei kopyta "biszkoptowe" typu round toe są nieformalne.Nawet grupy etniczne gdzie dress code jest bardzo ściśle przestrzegany i uregulowany jak np. Hasydzi dopuszczają zakładanie penny loafers do tradycyjnego ubioru odświętnego w Szabas czy Yom Kipur (oczywiście tylko czarnych).Dodatkowo buty nie mogą być droższe niż Shtreimel, który jako nakrycie głowy musi być najdroższym/najważniejszym elementem odświętnego stroju Hasyda, ale ten warunek łatwo spełnić gdyż Shtreimel uszyty z syberyjskich soboli kosztuje od $6000 w porywach do ośmiu, a najdroższe penny loafers jak John Lobb "Lopez" czy Berlutti "Andy" to wydatek ok $2000 4 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 27 Grudzień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Coś się nie mogę zabrać do regularnego postowania. Sprzed paru tygodni. * Suitsupply * Tyrwhitt * 2x Poszetka * Benevento * Alfred Sargent 6 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 @blekit, czy nie zastanawiałeś się nad zastąpieniem kaszkietu kapeluszem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 28 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2019 @blekit, czy nie zastanawiałeś się nad zastąpieniem kaszkietu kapeluszem?Czasem noszę beżową fedorę (i przymierzam się do granatowej) z zamówienia forumowego. Mam też homburg, ale do niego w ogóle nie mogę się przekonać. Ogólnie to kaszkiet są dla mnie preferowanym nakryciem głowy - łatwiej mi się nosi i są praktyczniejsze (cieplejsze, zwłaszcza wersje z nausznikami). Natomiast latem noszę głównie panamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi