Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, mosze napisał:

Ja do Madisona zakładam poszetkę wsuwaną środkiem (jaka to będzie fachowa nazwa?), co powoduje, że wystają rogi na bok. Są akurat w kolorystyce garnituru i wg mnie dobrze to wygląda. Zdjęcia w tym momencie nie mam.

Odwrócony moutain-fold lub odwrócony puff, w zależności od tego jak się przykładasz do układania ;)

Opublikowano

@Marcelli Dzięki. Na żywo jest nieco ciemniejsza - kwestia kiepskiego zdjęcia/mocnego i zimnego światła. Tkanina to VBC wełna 80% i 20% kaszmiru 320 gr. 140's. Bałem się, że będzie się nieco "pilingować/mechacić" na spodniach, ale nic takiego póki co nie miało miejsca i mam nadzieję, że tak pozostanie :) 

Opublikowano

@Ataman - ostatnio odkryłem remedium na zaginające się rogi w moich koszulach CT. Po prostu wyjąłem "collar stiffeners" (wstyd się przyznać, zapomniałem jak to się nazywa po polsku) i razu kołnierzyk przestał się tak brzydko łamać na rogach i o wiele ładniej się układa. Kołnierzyki same w sobie są na tyle sztywne, że i bez dodatkowego usztywnienia wyglądają OK. Polecam Ci spróbować tej samej metody w Twoich koszulach, bo te zginające się rogi nie są zbyt piękne (a przynajmniej mnie doprowadzają do szału). Tak poza tym - fajny zestaw :) 

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
[mention=7177]Ataman[/mention] - ostatnio odkryłem remedium na zaginające się rogi w moich koszulach CT. Po prostu wyjąłem "collar stiffeners" (wstyd się przyznać, zapomniałem jak to się nazywa po polsku) i razu kołnierzyk przestał się tak brzydko łamać na rogach i o wiele ładniej się układa. Kołnierzyki same w sobie są na tyle sztywne, że i bez dodatkowego usztywnienia wyglądają OK. Polecam Ci spróbować tej samej metody w Twoich koszulach, bo te zginające się rogi nie są zbyt piękne (a przynajmniej mnie doprowadzają do szału). Tak poza tym - fajny zestaw  

Chodzi o fiszbiny, mnie też te końce zagięte denerwują. Dzięki wypróbuję.
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
17 godzin temu, Ataman napisał:

Chodzi o fiszbiny, mnie też te końce zagięte denerwują. Dzięki wypróbuję.

Miałem ten sam problem i u mnie pomogło delikatne wygięcie końcówek kołnierzyka 'od koszuli' przy prasowaniu, gdy koszula jest delikatnie wilgotna od pary.

Opublikowano
Dnia 20.04.2017 o 16:01, Tomasz Fedak napisał:

@Marcelli Dzięki. Na żywo jest nieco ciemniejsza - kwestia kiepskiego zdjęcia/mocnego i zimnego światła. Tkanina to VBC wełna 80% i 20% kaszmiru 320 gr. 140's. Bałem się, że będzie się nieco "pilingować/mechacić" na spodniach, ale nic takiego póki co nie miało miejsca i mam nadzieję, że tak pozostanie :) 

Domieszka kaszmiru "robi dużą robotę". Jest to raczej garnitur na chłodne dni.

Opublikowano
Dnia 21.04.2017 o 20:33, blekit napisał:

Raczej formalny piątek.

Pokaż ukrytą zawartość

* Krupa & Rzeszutko

* Macaroni Tomato

* 2x Poszetka

* Cheaney

PicsArt_04-21-08_21_55.thumb.jpg.4b16edbe5b82832ac47e6b6b27803e5a.jpgPicsArt_04-21-08_20_18.thumb.jpg.cb81e81e8c092e99576c68bb8c93c124.jpg

Tak formalnie, że prawie weselnie :)

Ładne klapy w marynarce, bardzo proporcjonalna szerokość (a ostatnimi czasy widuje się ekstremalnie szerokie).