Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 @blekit pisałem już to kilka razy, ale się powtórzę po raz kolejny: moim zdaniem do tego garnituru poszetka po prostu nie pasuje. Klapy są na tyle szerokie, że wystaje tylko skrawek poszetki, który (przynajmniej na zdjęciach, może w rzeczywistości lepiej) wygląda nieestetycznie. A tak poza tym zestaw bardzo mi się podoba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 6 minutes ago, Zajac Poziomka said: @blekit pisałem już to kilka razy, ale się powtórzę po raz kolejny: moim zdaniem do tego garnituru poszetka po prostu nie pasuje. Klapy są na tyle szerokie, że wystaje tylko skrawek poszetki, który (przynajmniej na zdjęciach, może w rzeczywistości lepiej) wygląda nieestetycznie. A tak poza tym zestaw bardzo mi się podoba Let's agree to disagree Ja nie lubię, kiedy ktoś w Madisonach próbuje za bardzo wyeksponować poszetkę (wtedy wygląda to moim zdaniem sztucznie i mało estetycznie), ale jeżeli jest ona ułożona dyskretnie, to według mnie daje fajny efekt i wygląda dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 Ja do Madisona zakładam poszetkę wsuwaną środkiem (jaka to będzie fachowa nazwa?), co powoduje, że wystają rogi na bok. Są akurat w kolorystyce garnituru i wg mnie dobrze to wygląda. Zdjęcia w tym momencie nie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 Madison ma po prostu absurdalnie wielkie klapy, co szczególnie widać przy mniejszym rozmiarze marynarek i tutaj faktycznie ciężko coś wykombinować z poszetką (podobny problem na mniejszą skalę ma Hudson). Ja ze względu na anatomię muszę zwężać marynarki w ramionach, to przy Madisonie miałbym chyba dosłownie krawędź klapy na rękawie, co by nawet komicznie wyglądało Swoją drogą, jak kiedyś byłem w pracowni Pana Mazura z jakaś dwurzędówką do przeróbek, to właśnie wisiał tam czyjś lniany Madison i Pan Mazur przyznał "u pana to te klapy zgrabne, nie takie wielgachne jak w tej" :-) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wodzu Napisano 19 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 19 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 7 godzin temu, mosze napisał: Ja do Madisona zakładam poszetkę wsuwaną środkiem (jaka to będzie fachowa nazwa?), co powoduje, że wystają rogi na bok. Są akurat w kolorystyce garnituru i wg mnie dobrze to wygląda. Zdjęcia w tym momencie nie mam. Odwrócony moutain-fold lub odwrócony puff, w zależności od tego jak się przykładasz do układania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 19 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2017 Zimno jak cholera, więc przyoblekłem się w taki tam ocieplacz . Na stopach końska skórka, a w kłębie kaszmir ze szczurka (skandalicznie niska cena tego Tallindera nie sugeruje koziej proweniencji ) 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Dnia 18.04.2017 o 11:16, Tomasz Fedak napisał: Dziś denim, kaszmir i gruba wełna... Ładnie, ładnie... Tkanina na garniturze wygląda na prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Fedak Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 @Marcelli Dzięki. Na żywo jest nieco ciemniejsza - kwestia kiepskiego zdjęcia/mocnego i zimnego światła. Tkanina to VBC wełna 80% i 20% kaszmiru 320 gr. 140's. Bałem się, że będzie się nieco "pilingować/mechacić" na spodniach, ale nic takiego póki co nie miało miejsca i mam nadzieję, że tak pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ataman Napisano 20 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 @Ataman jaki to zegarek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 @Ataman - ostatnio odkryłem remedium na zaginające się rogi w moich koszulach CT. Po prostu wyjąłem "collar stiffeners" (wstyd się przyznać, zapomniałem jak to się nazywa po polsku) i razu kołnierzyk przestał się tak brzydko łamać na rogach i o wiele ładniej się układa. Kołnierzyki same w sobie są na tyle sztywne, że i bez dodatkowego usztywnienia wyglądają OK. Polecam Ci spróbować tej samej metody w Twoich koszulach, bo te zginające się rogi nie są zbyt piękne (a przynajmniej mnie doprowadzają do szału). Tak poza tym - fajny zestaw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 [mention=7177]Ataman[/mention] jaki to zegarek? Taki budżetowy bazarowiec Grandeux czy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 [mention=7177]Ataman[/mention] - ostatnio odkryłem remedium na zaginające się rogi w moich koszulach CT. Po prostu wyjąłem "collar stiffeners" (wstyd się przyznać, zapomniałem jak to się nazywa po polsku) i razu kołnierzyk przestał się tak brzydko łamać na rogach i o wiele ładniej się układa. Kołnierzyki same w sobie są na tyle sztywne, że i bez dodatkowego usztywnienia wyglądają OK. Polecam Ci spróbować tej samej metody w Twoich koszulach, bo te zginające się rogi nie są zbyt piękne (a przynajmniej mnie doprowadzają do szału). Tak poza tym - fajny zestaw Chodzi o fiszbiny, mnie też te końce zagięte denerwują. Dzięki wypróbuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Fiszbiny! Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Friq Napisano 20 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2017 Let's tweed again! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 17 godzin temu, Ataman napisał: Chodzi o fiszbiny, mnie też te końce zagięte denerwują. Dzięki wypróbuję. Miałem ten sam problem i u mnie pomogło delikatne wygięcie końcówek kołnierzyka 'od koszuli' przy prasowaniu, gdy koszula jest delikatnie wilgotna od pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Dnia 18.04.2017 o 11:16, Tomasz Fedak napisał: Dziś denim, kaszmir i gruba wełna... Szyliśmy dokładnie z tego samego materiału muchy. Zamawiane u włoskiego producenta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 21 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Kwietniowy Kaszkiet 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friq Napisano 21 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Blondas Napisano 21 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Jeszcze i u mnie flanelaVan GilsCTposzetka.comKrawat BlickBerwick 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 21 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2017 Raczej formalny piątek. * Krupa & Rzeszutko * Macaroni Tomato * 2x Poszetka * Cheaney 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 22 Kwiecień 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2017 Z Simonem Cromptonem który właśnie wydał świetny album "The Style Guide" 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi