maciato Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 9 minut temu, Markus napisał: @Pan Garnitur fajna kolekcja zegarków. Co to za model z ostatniego zdjęcia? Wygląda na Atlantica. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Garnitur Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 11 minut temu, Markus napisał: @Pan Garnitur fajna kolekcja zegarków. Co to za model z ostatniego zdjęcia? Dziekuję, drugie hobby zaraz po garniturach. Zegarek to Atlantic Worldmaster z niebieskim "ringiem". Poluję na Atlantica Milano, ale narazie nie mogę trafić w okazyjne cenie. 3 minuty temu, maciato napisał: Wygląda na Atlantica. W punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 16 minut temu, Aron napisał: Dlaczego nietypowy? Tak wyszło, brak specjalnej okazji i brak zmiany stylu. Mam na myśli to co na tym wątku. Nie widzę na co dzień. Ten zestaw cechuje pewna ... powściągliwość w doborze kolorów i faktur. Jak zawsze 1a! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Niedługo koniecznym będzie połączenie tego wątku, z bliźniaczym każualowym ... ewentualnie krótki FAQ co tu, a co tam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 16 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Dziś szósta rocznica na forum, dobry moment na... debiut Ograniczę się jednak tylko do dwóch zajawek; więcej może za kolejne sześć lat... Layering: (od lewej Suit Supply, Cadini, Exoxe, Eton, J.F. Szymaniak) Da waistline shot: (2 x Niestroj leatherworks, Hiltl, Poszetka) 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 12 godzin temu, Hargin napisał: Niedługo koniecznym będzie połączenie tego wątku, z bliźniaczym każualowym ... ewentualnie krótki FAQ co tu, a co tam @xkoziol powrócił sytuacja się normalizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 16 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Dzisiaj. * Suitsupply * Tyrwhitt * krawat i poszetka od Poszetki * Massimo Dutti * Yanko 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 16 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Garnitur: Suitsupply Koszula: Charles Tyrwhitt Krawat i poszetka: Poszetka.com Buty: Shoepassion 1 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 2 minuty temu, Aron napisał: Garnitur: Suitsupply Koszula: Charles Tyrwhitt Krawat i poszetka: Poszetka.com Buty: Shoepassion Tak stalowo 🙂 ja bym założył czarne buty ale gajer na pierwszy zdjęciu wydaje sie bardziej stalowy, grafitowy a na drugim poprostu szary wiec nie wiem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Pierwsze zdjęcie dobrze oddaje kolor garnituru. Masz rację, czarne by chyba lepiej pasowały. Planowałem czarne buty, ale wczoraj miałem czarne, a wiadomo rotacja . Następnym razem będą czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Łukasz, ale stębnowanie w spodniach to masz barokowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Sam robiłem na ZPT;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 13 godzin temu, Hargin napisał: Niedługo koniecznym będzie połączenie tego wątku, z bliźniaczym każualowym ... ewentualnie krótki FAQ co tu, a co tam Robię co mogę, ale czasami ręce opadają a czasami coś przeoczę. Z drugiej strony obserwuję na forum spadek poziomu formalności prezentowanych strojów. Mój post z dżinsami w CMDCNS spotkał się z komentarzem typu co tak formalnie. Może powoli zmienia się postrzeganie/rozumienie słowa formalny. W każdym razie przeniosłem dyskusyjne posty i zachęcam do donoszenia na kolegów, znacznie nam to ułatwia pracę 1 godzinę temu, Hargin napisał: @xkoziol powrócił sytuacja się normalizuje A drugi obóz napisze, że ma dość jego chamstwa i tolerowania takiego zachowania przez moderację. Może przestańmy robić z Michała forumową maskotkę! W końcu @xkoziol to nie napis na dropsie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Hargin Napisano 16 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Jeśli już do tablicy zostałem wywołany, ad vocem: Zdecydowanie "osobowość" niż "maskotkę", a w dodatku "niepokorną". Wartość każdego forum mierzone jest zawsze miarą osobowości jego użytkowników. W innym przypadku stanie się wyłącznie słupem reklamowym dla firm współpracujących. Oczywiście reprezentuję tu wyłącznie swoje zdanie, a wszelkie podobieństwo do zdania innych użytkowników jest całkowicie ... przypadkowe 1 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Podzielam pogląd @Hargin w temacie kolegi "dropsa" vel @xkoziol; Bez ludzi tego rodzaju (niech każdy zrozumiem jak mu wygodnie) i ich komentarzy to forum byłoby .... słupem ogłoszeniowym (i to jest komplement). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 16 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 41 minut temu, waski napisał: A drugi obóz napisze, że ma dość jego chamstwa i tolerowania takiego zachowania przez moderację. Może przestańmy robić z Michała forumową maskotkę! W końcu @xkoziol to nie napis na dropsie. Na ponad 5 tysięcy postów, które napisał kolega @xkoziol na palcach jednej ręki mógłbym policzyć takie które może określiłbym jako chamskie. Kolega Michał pisał często dosadnie, ale za to przynajmniej pisał co myśli i celnie punktował różne absurdy a jego posty były dobrą odtrutką na pretensjonalność aż bijącą z niektórych postów na forum (niestety czasem również i moich). Do tego naprawdę często pisał naprawdę merytorycznie... w odróżnieniu od niektórych forumowych kolegów których aktywność na forum polega głównie na wklejaniu zdjęć kolorowych damskich szpilek, brzydkich gadżetów i chłopców w za ciasnych skórzanych kurteczkach... a którzy przez moderację są jak najbardziej tolerowani. Mnie postów Michała będzie brakować. 1 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 14 godzin temu, Hargin napisał: Niedługo koniecznym będzie połączenie tego wątku, z bliźniaczym każualowym ... ewentualnie krótki FAQ co tu, a co tam Nie wiem, czy istnieją jakieś zatwierdzone reguły. Jeśli nie, proponuję następujące reguły eksperckie: - garnitur lub coś wyżej (smoking, frak) -> tutaj; - marynarka i (krawat lub mucha) -> tutaj; - reszta -> casual. Uzasadnienie: reguły są proste i biorą pod uwagę rzeczy potocznie uważane za eleganckie, rzadko spotykane u współczesnych Polaków. Wątpliwości zawsze będą (garnitur z rozpiętą koszulą a'la latino lover i trampki, albo - każualowa kurtka do eleganckiego zestawu), w razie czego trzeba zdać się na wyczucie autora albo moderator przeniesie . W każdym razie ostatni post kolegi @Kyle niewątpliwie pasuje tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Nie prościej zlikwidować ten podział na 2 wątki? Dla butów jest jeden wątek i pojawiają się buty na narty, buty sportowe, buty żeglarskie itp. oczywiście pomiędzy wszelkiego rodzaju butami eleganckimi. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Teraz, Zajac Poziomka napisał: Na ponad 5 tysięcy postów, które napisał kolega @xkoziol na palcach jednej ręki mógłbym policzyć takie które może określiłbym jako chamskie. Kolega Michał pisał często dosadnie, ale za to przynajmniej pisał co myśli i celnie punktował różne absurdy a jego posty były dobrą odtrutką na pretensjonalność aż bijącą z niektórych postów na forum (niestety czasem również i moich). Do tego naprawdę często pisał naprawdę merytorycznie... w odróżnieniu od niektórych forumowych kolegów których aktywność na forum polega głównie na wklejaniu zdjęć kolorowych damskich szpilek, brzydkich gadżetów i chłopców w za ciasnych skórzanych kurteczkach... a którzy przez moderację są jak najbardziej tolerowani. Mnie postów Michała będzie brakować. Tak, (piszę jako użytkownik) też jestem takiego zdania. I mam nadzieję, że Michał nie obraził się na forum i będzie nas dalej wspierał. Tylko szczerze (teraz jako moderator) mówiąc mam po dziurki robienia z Michała napisu na dropsie typu dajesz kozioł; no kozioł, gdzie jesteś, dowal nowemu w leginsach. Jeśli co niektórzy czują potrzebę wyrażenia krytyki, walki ze szpilkami, leginsami czy innymi takimi akcesoriami (sam to robię jako moderator i czasami nawet tego nie zdążycie zauważyć) proszę bardzo. Naprawdę nie trzeba wzywać do tego Michała. Więcej odwagi! I tego dotyczył mój wpis. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 40 minut temu, Aron napisał: Nie prościej zlikwidować ten podział na 2 wątki? Dla butów jest jeden wątek i pojawiają się buty na narty, buty sportowe, buty żeglarskie itp. oczywiście pomiędzy wszelkiego rodzaju butami eleganckimi. Ja jestem za. To sztuczne rozdzielenie. Każdy rozumie inaczej casual. Wiele jest wątków w tym temacie, które według mnie bardziej by się nadawały do casualu i vice versa sporo jest w casualu które mogłyby pojawić się tutaj. To ułatwiłoby sprawę, zarówno dla przeglądających i moderatorów. Poziom w temacie casualowym jest dość wysoki; nikt tam nie rozumie casualu jako jeans z bluzą dresową. Ponadto, w CMDNS jest średnio ok. 5 wpisów dziennie, w CMDCNS jest średnio ok. 2, więc wrzucanie casuali tutaj nie odformalizowałoby nadto tego tematu. A w końcu, w tych obu tematach chodzi o jedno i to samo - oglądanie ciuszków 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Tak, tylko mimo wszystko sporo jest okazów nieprzystających do tematyki forum. TAmten wątek jak rozumiem w tym celu powstał, a przekształcił się w smart-casual. Dlatego może smart-casual + wszelkie odcienie formalności w CMDNS, a radosna twórczość tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2017 Pisałem o formalności pod postem@waski w wątku "casual" ale tak z przymrużeniem oka Kilka zdjęć w tamtym wątku prezentowało w moim odczuciu dość wysoki poziom formalności. Ok, garniturów nie było, ale spojrzałem na swój zestaw z kardiganem i zastanawiałem się mocno czy wypada mi wstawić fotkę w wątku "casual" Tak jak koledzy powyżej jestem za jednym wątkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pan Garnitur Napisano 17 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Midlife-Crisis Napisano 17 Marzec 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi