Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Pan Garnitur napisał:

8 godzin temu, blekit napisał:

Ukryj zawartość

Szeroki klapy Panowie :) Intryguje mnie pytanie: jak się spisują, jak wyglądają w realu i dlaczego się na takie zdecydowaliście ? 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

`

19 godzin temu, -Bay- napisał:

W moim ulubionym okresie męskiej elegancji większość marynarek miało takie klapy. Tak mi się spodobały, że praktycznie większość mojej szafy to takie dwurzędowce.
W rzeczywistości według mnie wyglądają jeszcze lepiej. Zdecydowanie poszerzają optycznie klatkę piersiową.

Opublikowano
3 godziny temu, poszetka.com napisał:

Dżins / Alpaka (sportowa marynarka) / Len (poszetka + krawat)

IMG_5397.JPG

IMG_5398.JPG

IMG_5412.JPG

Fajny zestaw. Może wrzucałbyś linki do strony? Czasami trudno znaleźć dany model ze względu na różnice kolorów:)

Opublikowano

@poszetka.com, świetnie ten krawat lniany wygląda. Zastanawiałem się, czy go (w tym lub innym kolorze) u was nie zamówić w bespoke, ale trochę się bałem, czy nie będzie sztywny/gniotliwy. Po zdjęciach sądzę, że chyba moje obawy były bezzasadne. Jak jest ze sztywnością/gniotliwością tego lnianego w porównaniu do np. surówki jedwabnej?

Opublikowano
Dnia 10.03.2017 o 14:15, Aron napisał:

@poszetka.com, uważam, że lepiej wychodzą Wam zdjęcia zrobione telefonem niż profesjonalne zdjęcia studyjne. Przede wszystkim chodzi mi o kolory. :)

@poszetka.com, no właśnie, też to zauważyłem, że często kolory na stronie są przekłamane i na żywo częściej wyglądają lepiej.

Np. ten krawat lniany z ostatniej stylizacji ma tutaj jeden pas wpadający w brąz, a na stronie w preorderze zdawał się tylko niebieski i w dwóch odcieniach szarości - no i dlatego nie zdecydowałem się na zamówienie :(

Opublikowano
Dnia 10 marca 2017 o 15:15, Aron napisał:

@poszetka.com, uważam, że lepiej wychodzą Wam zdjęcia zrobione telefonem niż profesjonalne zdjęcia studyjne. Przede wszystkim chodzi mi o kolory. :)

ciągle nad tym pracujemy (zdjęcia produktowy w większości sami robimy)

myślę że przy tej kolekcji w końcu jest ok > http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_LEN-301.html

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
3 minuty temu, poszetka.com napisał:

golf: Bershka
marynarka: Cerna

Dziękuje. Tak myślałem, że to Cerna, ale na ich stronie wyglada gorzej. Zamówiłem ją, mam nadzieję, że będzie tak dobrze leżała na mnie, jak na Tobie.

Opublikowano
4 godziny temu, poszetka.com napisał:

ciągle nad tym pracujemy (zdjęcia produktowy w większości sami robimy)

myślę że przy tej kolekcji w końcu jest ok > http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_LEN-301.html

Rzecz w tym, że dużo lepiej prezentuje się produkt w towarzystwie innych elementów ubrania. Nawet te zdjęcia krawatów na krześle są lepsze niż białe tła. O to mi głównie chodziło. Dużo bardzie do zakupu przekonują mnie zdjęcia całych zestawów. Czasami omijam produkt oglądając go na stronie, a kupuję, gdy zobaczę zdjęcie tutaj lub na Instagramie.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
5 godzin temu, Zajac Poziomka napisał:

@Zajac Poziomka, mam bardzo podobny płaszcz. Teraz go też często noszę bez szalika i kombinuję z różnymi swetrami. W Twoim połączeniu jest naturalnie wszystko w porządku. Czerwony sweter pod nim powoduje jednak w moim odczuciu pewną agresywność tego skądinąd pięknego "kamelowego" koloru.  Kolory z zimnej części palety lub odcienie szarego nadają mu natomiast spokojniejszego charakteru.  Zgaduję, że spodnie szare.:)

Opublikowano

@Midlife-Crisis dobrze zgadłeś - spodnie to była szara flanela :) Do tego ciemnobrązowe Loake Taunton. Sweter w rzeczywistości jest trochę (ale tylko trochę, kolory są w miarę dobrze oddane) ciemniejszy, nieco bardziej wpada w burgund, niż czerwony. Zgadzam się, że z granatem/szarością płaszcz wygląda o wiele "dostojniej". No ale że byłem tylko na niedzielnym wypadzie do Muzeum Narodowego, a nie w drodze na ważną uroczystość - moim zdaniem sweter pasował i dodawał weekendowego "luzu" ;) 

Edycja: swoją drogą, Warszawiakom/odwiedzającym Warszawę polecam czasową, trwającą do 7 maja, wystawę japońskich drzeworytów "Podróż do Edo" w Muzeum Narodowym. Robi wrażenie.

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
20 godzin temu, Midlife-Crisis napisał:

Kolory z zimnej części palety lub odcienie szarego nadają mu natomiast spokojniejszego charakteru.  Zgaduję, że spodnie szare.:)

Dodam tylko, ze szarość może byc zarówno ciepła jak i zimna. Z łatwością mogę sobię wyobrazić szarość, która niepasowałaby do tego zestawu, np. jasny szary wpadający w nuty niebieskiego (w odróżnieniu od cieplej szarości, np. z nutami brązu). Ton koloru to jedno, a jego temperatura to druga sprawa. 

Najbardziej lubię kontrasty, które stoją po tej samej stronie temperaturowej. Obojętne pod tym względem jest jedynie połączenie bieli z czernią. W innym przypadku, kierując sie jedynie paletą kolorów, łatwo o brak dopasowania. 

Szarość jest podstępna i wbrew mądrości ludowej, niekoniecznie każda pasuje do wszystkiego :)

• Oceniam pozytywnie 4