Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Aron napisał:

Garnitur: Suitsupply
Koszula: Charles Tyrwhitt
Krawat i poszetka: Poszetka.com
Buty: Shoepassion

20170316_094225.jpg.c40d76dddb27bd282dc3b7933f695549.jpg20170316_094501.jpg.bc29f51da04af063e81b0e41570b414b.jpg

Tak stalowo ? ja bym założył czarne buty ale gajer na pierwszy zdjęciu wydaje sie bardziej stalowy, grafitowy a na drugim poprostu szary wiec nie wiem

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Pierwsze zdjęcie dobrze oddaje kolor garnituru. Masz rację, czarne by chyba lepiej pasowały. Planowałem czarne buty, ale wczoraj miałem czarne, a wiadomo rotacja ;) . Następnym razem będą czarne.

Opublikowano
13 godzin temu, Hargin napisał:

Niedługo koniecznym będzie połączenie tego wątku, z bliźniaczym każualowym ... ewentualnie krótki FAQ co tu, a co tam :-) 

Robię co mogę, ale czasami ręce opadają a czasami coś przeoczę. Z drugiej strony obserwuję na forum spadek poziomu formalności prezentowanych strojów. Mój post z dżinsami w CMDCNS spotkał się z komentarzem typu co tak formalnie. Może powoli zmienia się postrzeganie/rozumienie słowa formalny. W każdym razie przeniosłem dyskusyjne posty i zachęcam do donoszenia na kolegów, znacznie nam to ułatwia pracę :D 

1 godzinę temu, Hargin napisał:

@xkoziol powrócił :D sytuacja się normalizuje 

A drugi obóz napisze, że ma dość jego chamstwa i tolerowania takiego zachowania przez moderację.

Może przestańmy robić z Michała forumową maskotkę!  W końcu @xkoziol to nie napis na dropsie.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
14 godzin temu, Hargin napisał:

Niedługo koniecznym będzie połączenie tego wątku, z bliźniaczym każualowym ... ewentualnie krótki FAQ co tu, a co tam :-) 

Nie wiem, czy istnieją jakieś zatwierdzone reguły. Jeśli nie, proponuję następujące reguły eksperckie:

- garnitur lub coś wyżej (smoking, frak) -> tutaj;

- marynarka i (krawat lub mucha) -> tutaj;

- reszta -> casual.

Uzasadnienie: reguły są proste i biorą pod uwagę rzeczy potocznie uważane za eleganckie, rzadko spotykane u współczesnych Polaków. Wątpliwości zawsze będą (garnitur z rozpiętą koszulą a'la latino lover i trampki, albo - każualowa kurtka do eleganckiego zestawu), w razie czego trzeba zdać się na wyczucie autora albo moderator przeniesie :). W każdym razie ostatni post kolegi @Kyle niewątpliwie pasuje tutaj.

Opublikowano

Nie prościej zlikwidować ten podział na 2 wątki? Dla butów jest jeden wątek i pojawiają się buty na narty, buty sportowe, buty żeglarskie itp. oczywiście pomiędzy wszelkiego rodzaju butami eleganckimi.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
Teraz, Zajac Poziomka napisał:

Na ponad 5 tysięcy postów, które napisał kolega @xkoziol na palcach jednej ręki mógłbym policzyć takie które może określiłbym jako chamskie. Kolega Michał pisał często dosadnie, ale za to przynajmniej pisał co myśli i celnie punktował różne absurdy a jego posty były dobrą odtrutką na pretensjonalność aż bijącą z niektórych postów na forum (niestety czasem również i moich). Do tego naprawdę często pisał naprawdę merytorycznie... w odróżnieniu od niektórych forumowych kolegów których aktywność na forum polega głównie na wklejaniu zdjęć kolorowych damskich szpilek, brzydkich gadżetów i chłopców w za ciasnych skórzanych kurteczkach... a którzy przez moderację są jak najbardziej tolerowani. Mnie postów Michała będzie brakować.

Tak, (piszę jako użytkownik) też jestem takiego zdania. I mam nadzieję, że Michał nie obraził się na forum i będzie nas dalej wspierał.

Tylko szczerze (teraz jako moderator) mówiąc mam po dziurki robienia z Michała napisu na dropsie typu dajesz kozioł; no kozioł, gdzie jesteś, dowal nowemu w leginsach. Jeśli co niektórzy czują potrzebę wyrażenia krytyki, walki ze szpilkami, leginsami czy innymi takimi akcesoriami (sam to robię jako moderator i czasami nawet tego nie zdążycie zauważyć) proszę bardzo. Naprawdę nie trzeba wzywać do tego Michała. Więcej odwagi! I tego dotyczył mój wpis.  

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
40 minut temu, Aron napisał:

Nie prościej zlikwidować ten podział na 2 wątki? Dla butów jest jeden wątek i pojawiają się buty na narty, buty sportowe, buty żeglarskie itp. oczywiście pomiędzy wszelkiego rodzaju butami eleganckimi.

Ja jestem za. To sztuczne rozdzielenie. Każdy rozumie inaczej casual. Wiele jest wątków w tym temacie, które według mnie bardziej by się nadawały do casualu i vice versa sporo jest w casualu które mogłyby pojawić się tutaj. To ułatwiłoby sprawę, zarówno dla przeglądających i moderatorów. Poziom w temacie casualowym jest dość wysoki; nikt tam nie rozumie casualu jako jeans z bluzą dresową. Ponadto, w CMDNS jest średnio ok. 5 wpisów dziennie, w CMDCNS jest średnio ok. 2, więc wrzucanie casuali tutaj nie odformalizowałoby nadto tego tematu.

A w końcu, w tych obu tematach chodzi o jedno i to samo - oglądanie ciuszków :) 

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Tak, tylko mimo wszystko sporo jest okazów nieprzystających do tematyki forum. TAmten wątek jak rozumiem w tym celu powstał, a przekształcił się w smart-casual. Dlatego może smart-casual + wszelkie odcienie formalności w CMDNS, a radosna twórczość tam...

Opublikowano

Pisałem o formalności pod postem@waski w wątku "casual" ale tak z przymrużeniem oka ;)
Kilka zdjęć w tamtym wątku prezentowało w moim odczuciu dość wysoki poziom formalności. Ok, garniturów nie było, ale spojrzałem na swój zestaw z kardiganem i zastanawiałem się mocno czy wypada mi wstawić fotkę w wątku "casual" ;)
Tak jak koledzy powyżej jestem za jednym wątkiem :)