Skocz do zawartości

Gdzie można kupić - szukam, poszukuję

mosze

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Bacio napisał:

Ja mam skórzaną Schotta na futerku (taką: https://www.zalando.pl/schott-nyc-kurtka-skorzana-cordovan-sc922d00m-o11.html?wmc=CRM48_TMS_PL.ONL_MIX_NMT_TM009_009.&cd084=img_item&cd085=&wt_cd=a9554d04e4e0e1d0213bd33530227b9e&wt_t=1540587030&tm_hem=477f523a63b6be65bf853e9f3255f828&tm_label=sub-uuid%3Deb238dc7-2808-477f-ba80-e8ae144ee476%26t-uuid%3Ded5b8029-3041-4e0e-b488-4f51841229ad&cd099=complete_the_look_order_confirmation_jffv&cd100=no_link) i wszystko z nią OK, ale jest znacznie mniejsza niż by się wydawało. 

Kiedy sweter mam L to ta kurtka XL jest bardzo mocno na styk. Wolałbym teraz o stopień większą. Zalando ostrzega, że rozmiarówka jest zaniżona, ale ona jest bardzo zaniżona.

No i krótka jest, ale to chyba niemal wszystkie tak mają.

dzięki, dokładnie tą chcę zamówić. tylko rozmiarówka mi nie daje spokoju, normalnie noszę S, mam 180cm. model ma 186 i nosi M, więc jak wezmę M to może być worek na mnie :) no nic, spróbuję M, najwyżej oddam.

7 minut temu, Krzysiek_W napisał:

dzięki, dokładnie tą chcę zamówić

Trochę na nią polowałem i wreszcie kupiłem w październiku 2018 z jakimiś dodatkowymi rabatami (jakieś przeprosiny z Zalando, itp.) za 3079 zł. Ale tak niskiej ceny jak jest teraz - to nie udało mi się upolować przez cały czas obserwacji. Jeszcze mi się przypomniało - ona ma jeszcze dosyć wąskie rękawy (a może to kwestia futerka). 

Ona jest tak zapakowana przez Zalando, że po otwarciu dosyć trudno odesłać "nietkniętą". Każda klamerka ma własne opakowanie piankowe z gumkami, które trzeba zdjąć do przymiarki, a założenie ich byłoby - jak dla mnie - mocno irytujące. (Chyba, że takich rzeczy się nie zakłada z powrotem odsyłając do Zalando?)

Jest tak ładna jak na zdjęciach Zalando :-)

Jak chcesz obejrzeć "na żywo" rozmiar XL - zapraszam (Warszawa).

P.S. Namierzyłem jeszcze polskiego producenta podobnych kurtek z Rzeszowa (firma Elegancja), ale zupełnie nie znam jakości / opinii / itp.

1 minutę temu, Bacio napisał:

Trochę na nią polowałem i wreszcie kupiłem w październiku 2018 z jakimiś dodatkowymi rabatami (jakieś przeprosiny z Zalando, itp.) za 3079 zł. Ale tak niskiej ceny jak jest teraz - to nie udało mi się upolować przez cały czas obserwacji. Jeszcze mi się przypomniało - ona ma jeszcze dosyć wąskie rękawy (a może to kwestia futerka). 

Ona jest tak zapakowana przez Zalando, że po otwarciu dosyć trudno odesłać "nietkniętą". Każda klamerka ma własne opakowanie piankowe z gumkami, które trzeba zdjąć do przymiarki, a założenie ich byłoby - jak dla mnie - mocno irytujące. (Chyba, że takich rzeczy się nie zakłada z powrotem odsyłając do Zalando?)

Jest tak ładna jak na zdjęciach Zalando :-)

Jak chcesz obejrzeć "na żywo" rozmiar XL - zapraszam (Warszawa).

P.S. Namierzyłem jeszcze polskiego producenta podobnych kurtek z Rzeszowa (firma Elegancja), ale zupełnie nie znam jakości / opinii / itp.

no mi doszedł jeszcze kod za rejestrację, czyli cena jeszcze spadła. zobaczymy we wtorek jak przyjdzie :)

21 hours ago, Bacio said:

jestem z Rzeszowa i mogę polecić tą firmę. Jest to firma lokalna - a szkoda, bo mają bardzo dobre produkty, a ich sklep internetowy jest co by tu nie mówić słaby - tak samo jak niektóre ich modele na sprzedaż (w sensie nie podobają mi się ich produkty niektóre). Mają rzeczy skórzane w dobrych cenach. Moi znajomi mają portfele, listonoszki od nich już X lat. Znajoma też parasol u nich kupowała jeszcze w latach 90' to ma do tej pory :)

2 minuty temu, Zajac Poziomka napisał:

genialna, ale waluty chyba pomylili ;) od dawna podoba mi się ich jedna torba, a teraz jeszcze kurtka, niestety poza budżetem ...

Hej!

Znalazłem ostatnio fajny szalik w sklepie Zack Roman, jednak niestety nie jest już dostępny. Stąd pytanie o polecenie internetowych, najlepiej polskich stron, gdzie znajdę ciekawe propozycje. Samemu nie mam jeszcze takiego rozeznania. Podobnie ma się sprawa ze skarpetkami, więc tu też bardzo proszę o polecenie stron godnych zaufania.

7 godzin temu, flozbi napisał:

150 zł za szalik Vistuli to słaby interes. Czasem można na Zalando Lounge szalik marki Barbour kupić za 100 zł. Szukaj na Allegro. Dałem 75 zł za kaszmirowy, nówkę Charles Tyrwhitt.

Czy Barbour robi szaliki jedwabno-wełniane? Ja takich nie widziałem. Jedwabno-wełniany szalik kojarzy mi się z wzorem paisley a Barbour to tylko nudne kraty. Zgadzam się z @alabuz- jak się podoba to kupować. Do tego jeśli szalik wykonany jest z naturalnych tkanin to jest szansa że długo posłuży. Mi jeszcze nie zdarzyło się zajechać jakikolwiek szalik- prędzej wygląd się znudzi niż szalik się zużyje.

W dniu 9.12.2019 o 10:27, Kowolinho napisał:

Hej!

Znalazłem ostatnio fajny szalik w sklepie Zack Roman, jednak niestety nie jest już dostępny. Stąd pytanie o polecenie internetowych, najlepiej polskich stron, gdzie znajdę ciekawe propozycje. Samemu nie mam jeszcze takiego rozeznania. Podobnie ma się sprawa ze skarpetkami, więc tu też bardzo proszę o polecenie stron godnych zaufania.

Kupiłem tacie na prezent z BF szalik 95% welna 5% kaszmir za 99zł i pierwsze wrażenia bardzo dobre. Myślę, że wytrwa pare sezonów a sam chwyt bardzo przyjemny.

Edit, żeby nie pisać posta pod postem: Gdzie dostanę jakieś grube golfy, gładkie, w spoty warkoczykowe, ganz egal, byle były cięższe niż to co jest w HMie i z wełny a nie mieszanek albo w ogóle z samych sztucznych materiałów? 
Znalazłem taką stronę, ale w zasadzie nic o niej nie znalazłem, a i też nie przekonuje mnie sprzedawanie produktów bez ich zdjęć tym bardziej jeżeli dostępnych jest X kolorów a osadzone fotki przedstawiają może ze 2 lub 3.
 https://frosheep.pl/kategoria-produktu/mezczyzni/swetry-meskie/

Nie mniej sam golf trafia w moje gusta. Może macie jakieś źródła? 
hig-res-2017-24.jpg

7 godzin temu, papiez_ napisał:

Kupiłem tacie na prezent z BF szalik 95% welna 5% kaszmir za 99zł i pierwsze wrażenia bardzo dobre. Myślę, że wytrwa pare sezonów a sam chwyt bardzo przyjemny.

Edit, żeby nie pisać posta pod postem: Gdzie dostanę jakieś grube golfy, gładkie, w spoty warkoczykowe, ganz egal, byle były cięższe niż to co jest w HMie i z wełny a nie mieszanek albo w ogóle z samych sztucznych materiałów? 
Znalazłem taką stronę, ale w zasadzie nic o niej nie znalazłem, a i też nie przekonuje mnie sprzedawanie produktów bez ich zdjęć tym bardziej jeżeli dostępnych jest X kolorów a osadzone fotki przedstawiają może ze 2 lub 3.
 https://frosheep.pl/kategoria-produktu/mezczyzni/swetry-meskie/

Nie mniej sam golf trafia w moje gusta. Może macie jakieś źródła? 

https://www.aransweatermarket.com

Sprawdzony dostawca.

A653leadoatmeal__94303.1497608490.1280.1

• Like 1

Dobra marka, w weekend byłem w Dubline, pomacałem i nabyłem ich swetry - czuć, że robią to od dawna :) Mięsisty, przyjemny w dotyku materiał, a przed zimnem chronią tak, że przy obecnych -3 stopniach żona pierwszy raz w życiu powiedziała "ciepło mi" gdy wyszliśmy na dwór. Zwykle mając na sobie 4-5 warstw marzła, a teraz w swetrze i kurtce było jej dobrze.

• Like 2

Godzinę temu, xkoziol napisał:

... zajebisty damski portfel (duży, musi się zmieścić i lewarek i zapasowa sukienka) taki jak kiedyś oferował @damiance z jego nieodżałowanym exoxe?

https://www.vitkac.com/pl/p/portfel-z-paskiem-do-reki-coach-akcesoria-liblk-172555

https://www.peek-cloppenburg.pl/coach/portfel-ze-skory-z-klapka-czarny-9748940_10/?size=2235%2C0