Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja może też się "podłączę" o ile uda mi się z "nimi" ustalić, czemu ciągle szyją mi za ciasne koszule (w klatce), choć proszę ich o szersze...

Czy ktoś z Was może zarekomendować jakiś materiał w wyraziste pasy (granatowe lub brązowe)? Nie chodzi mi o drobne mikro-paski, tylko o coś takiego:
https://a.suitsupplycdn.com/image/upload/b_rgb:efefef,bo_500px_solid_rgb:efefef,c_pad,w_2600/b_rgb:efefef,c_pad,dpr_1,w_1690,h_2338,f_auto,q_auto,fl_progressive/products/Shirts/default/SH130-J_25.jpg

Opublikowano

Pogadałem z nimi :-) Koszule możecie już zamawiać, wybierzcie tylko "pick up in store" zamiast wysyłki i wpiszcie "BwB forum group order" jako komentarz do zamówienia. Wysyłka kosztować będzie ok 20 euro i podzielimy się nią po zamówieniu gdy będzie już wiadoma ilość. Oczywiście każda osoba która zamawia niech napisze do mnie w wiadomości prywatnej co zamówiła i jak chciałaby mieć wysyłkę zorganizowaną (najlepiej aby był to InPost lub odbiór osobisty w Krakowie).

Obowiązuje oczywiście -10% na koszule a inne bonusy niestety nie były możliwe.

Złóżcie zamówienia do końca tygodnia i w poniedziałek zamkniemy group order :) 

Wołam chętnych:
@kormox @rav3nlord @Henzir @me.spoke @blekit @JakubAnderwald @m_wujek @Kanter @dida1007 @Jakub.B @Velahrn @Aras

Opublikowano
W dniu 15.11.2017 o 10:02, Wodzu napisał:

@kzmo, mam koszulę z tkaniny A-0012. Materiał po paru praniach przyjemny w noszeniu, dość miękki, na początku trudno się prasuje, potem jest wyraźnie lepiej. Po paru praniach skurczyły/skróciły mi się rękawy (więcej niż przewiduje "średnia"), dlatego weź to pod uwagę. Zdjęcia już się przewijały w tym wątku, wklejam ponownie:

IMG_20170326_115720.jpg.3ec02be14aab111c8e0ef1e984fb8db8.jpgIMG_20170301_092318.thumb.jpg.a386a20e31daade1a4c84f1657664241.jpg

Zdjęcia dość dobrze odwzorowują kolor tkaniny. Dla mnie zaletą jest jej matowa faktura, choć po zdjęciach na stronie CO spodziewałem się, że będzie ciemniejsza.

PS. No i na początku, zanim materiał zmięknie, gniecie się od samego patrzenia.

W dniu 18.12.2017 o 10:45, Zajac Poziomka napisał:

WP_20171218_016.thumb.jpg.153a228cce1c007ef1ddcceafc9d403f.jpg

Przyszły do mnie ostatnio dwie koszule, które zamawiałem kilka tygodni temu. Tak prezentuje się u mnie model kołnierzyka "Wodzu". Bardzo ładny kołnierzyk, długie wyłogi z ładnym "rollem" ale bez efektu karykatury. Jedyne co przydałoby się zmienić, to położenie drugiego guzika - należałoby go przesunąć o jakieś 0,5 cm w dół żeby kołnierzyk ładnie wyglądał bez krawata (widać to na zdjęciu @Wodzu kilka postów wyżej, drugi guzik jest trochę za wysoko). Kamilu, jeszcze raz dziękuję za pomoc! Materiał tej koszuli to błękitny oksford za 55 EUR i mam o nim lepsze zdanie niż wynikałoby z poprzednich postów - po pierwszym praniu materiał stał się miły w dotyku, nie skurczył mi się też za bardzo. Nie mam też problemów z prasowaniem. Być może od czasu poprzednich zamówień zmieniono dostawcę tkaniny... Drugą koszulę zamówiłem z białego royal oxfordu, za 75 eur, pod wpływem recenzji @Haz i ten materiał również bardzo polecam, jest nawet lepszy. Model kołnierzyka również "Wodzu", wygląda równie dobrze :) 

PS. Przepraszam za jakość zdjęć, mój telefon jest w naprawie i zdjęcie robiłem jakimś starym kalkulatorem. 

W dniu 8.01.2018 o 10:23, Zajac Poziomka napisał:

B9B0BF46-ED9F-4F83-8650-2DBBB62A1513.thumb.jpeg.91a4b99ae0ce78b09f86745e55106e0d.jpeg

8EB68D6F-326B-4577-AEC6-E21ED34DC205.thumb.jpeg.c85b843d53888a14fcd5d4a68ea5cafb.jpeg

B5533C56-A6A3-4A1E-9D6C-0DAF040AA6A6.thumb.jpeg.0b1c188838fab9ade277ef1fadfca744.jpeg

Biała koszula z royal oxfordu za 75 EUR. To moje drugie zamówienie z CO (koszula zamówiona razem z błękitną koszulą prezentowaną kilka postów wyżej). W porównaniu z pierwszym zamówieniem które prezentowałem na jednej z początkowych stron tego wątku:

- zwiększyłem szerokość w klatce o 3cm

- skróciłem rękawy o 0,5 cm, zwęziłem mankiety o 0,5 cm

- zwiększyłem obwód w bicepsie o 1cm.

Według mnie wszystkie zmiany wpłynęły pozytywnie na dopasowanie, zniknęło "rozchodzenie się" materiału na 3 guziku, mogę też w końcu zgiąć rękę po treningu na siłowni (chociaż i tak rękawy są wg. mnie nadal nieco zbyt wąskie, chyba jeszcze o 1 cm zwiększę obwód bicepsa w kolejnym zamówieniu). Kołnierzyk to model "Wodzu", jak widać bardzo fajnie wygląda z krawatem i tak sobie bez krawata (przez zbyt wysoko położony 2 guzik koszuli, kolejna rzecz do poprawy w następnym zamówieniu). Materiał jest po 4-5 praniach i oceniam go bardzo dobrze. Chyba zamówię jeszcze kilka koszul z tego materiału, jest naprawdę miły w dotyku, wygląda bardzo dobrze i pasuje zarówno do biznesowego garnituru jak i do bardziej casualowych ubrań typu v-neck czy kardigan - może stanowić podstawę każdej garderoby. 

W dniu 6.05.2020 o 21:31, Wodzu napisał:

@Żorż Ponimirski, powołaj się na mój numer zamówienia - 8863.

8 godzin temu, michau napisał:

Dzięki. Też się przyłącze.

PS. Gdzieś tu się pojawiał temat fajnego customowego kołnierzyka BD.
Ma ktoś z Was jego fotkę? Czy ma on już u Olgi jakąś nazwę?

Fotki kołnierzyka i sposób na jego zamówienie powyżej.

• Like 1