Aras Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Ten skinhead to miał przynajmniej spodnie w jednolitym kolorze a kancik był niewidoczny:) Wytarte dżinsy i kant to nawet nie koszmarek... to po prostu koszmar:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Dżinsy w kant, a dla równowagi trampki do garnituru i bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Mówisz i masz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 35 minut temu, Aras napisał: Ten skinhead to miał przynajmniej spodnie w jednolitym kolorze a kancik był niewidoczny:) Wytarte dżinsy i kant to nawet nie koszmarek... to po prostu koszmar:) Nie tylko w jednolitym ... 😉 Btw jeansy z kantem dla mnie spoko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Zarówno@Szydlowsky i@Kyle nie zawiedli na polu archiwistyczno-detektywistycznym. Ciekawe czy MT broniłby dziś przecieranych dżinów? Mnie dalej to nie przekonuje, choć widać, że dżinsy u MT to klasa wyżej - jeśli chodzi o przetarcia Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mah Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Mogłem podrzucić zdjęcie nieprzetartych jeansów, może temat wtedy nie odpłynął z "jeansy w kant" do "przetarte jeansy w kant": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Dla podkręcania dyskusji, zapytam z przekorą, może chino z denimu? Zdjęcie za: Alexanders of LondonWysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dblmonk Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 9 godzin temu, marcinh napisał: Co sądzicie o zaprasowaniu spodni jeansowych w kant ? Czy ktoś może już przerabiał temat ? Do tej pory spotykałem się z tym tylko i wyłącznie w ramach ciekawostki (Levis Sta-Prest) i kojarzyło mi się z cowboyami albo skinheadami. Ostatnio trafiłem na takiego instagramera modowego: https://www.instagram.com/masahiro.t1988/ i ma tam sporo luźnych stylizacji z jeansami zaprasowanymi w kant, które przykuły moją uwagę. Np taka: Z góry dzięki za poradę Ja się wyłamię i jestem na tak. Sam osobiście nie zaprasowuję, ale "gdy takie już są", np. często Borrelli zaprasowuje jeansy w kant, to nie mam oporów żeby w ten sposób je nosić. W Polsce nie widziałem żeby ktoś zaprasowywał, ale we Włoszech już tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Dosyć komicznie to wygląda. Następne będą dresy z kantem? Ja we Włoszech nie widziałem jeansów zaprasowanych w kant, ale może po prostu bywałem w innych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Gadacie jak stare baby Gość ewidentnie woli luźniejsze połączenia, może mniej oczywiste czy spotykane. W jego przypadku to wyglada okej i [IMO] mu pasuje, potrafi z prostych rzeczy zrobić fajne połączenie. Czy ja tak bym chodził? Raczej nie. Czy mi się podoba? Też nie, wolę inne połączenia. Mimo to mogę stwierdzić, że tutaj wszytko "gra" i jak najbardziej wszystko się zgrywa. I chyba o to chodzi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Gadamy o dżinsach i kantach. Nie mam nic przeciwko połączeniu dżinsów z marynarkami, kamizelkami a nawet krawatami. Ale zaprasowywanie wytartych dżinsów w kant jest jak założenie krawata na prawe kolano. Można, tylko po co? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Tak samo jak po co używać krawat zamiast paska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Gadamy o dżinsach i kantach. Nie mam nic przeciwko połączeniu dżinsów z marynarkami, kamizelkami... Aczkowiek razi mnie wystająca spod kamizelki klamra paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Można użyć krawatu i problem z głowy;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 No tak, racja, albo wypuścić koszulę ze spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dblmonk Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Dosyć komicznie to wygląda. Następne będą dresy z kantem? Ja we Włoszech nie widziałem jeansów zaprasowanych w kant, ale może po prostu bywałem w innych miejscach. Luigi Borrelli, Kiton, Richard J Brown - w ich jeansach masz często zaprasowanie w kant. Borrelli wychodzi chyba tylko z kantem, więc nie jest to jakaś nowa instagramowo-japońska moda. Kanty w Kitonie pamiętam jeszcze sprzed x lat. Reszta to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 11 minut temu, dblmonk napisał: Luigi Borrelli, Kiton, Richard J Brown - w ich jeansach masz często zaprasowanie w kant. Borrelli wychodzi chyba tylko z kantem, więc nie jest to jakaś nowa instagramowo-japońska moda. Kanty w Kitonie pamiętam jeszcze sprzed x lat. Reszta to kwestia gustu. Źle zrozumiałem posta, myślałem że chodziło Ci o to że widziałeś ludzi ubranych w takie jeansy na włoskich ulicach (ja nie widziałem choć jak mówię, być może to kwestia tego że nie bywałem w odpowiednich miejsach), tymczasem Tobie chodziło o kolekcje włoskich projektantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Zależy co określamy mianem dżinsu. Spodnie z denimu ? Mam dwie pary zaprasowane w kant i sobie chwalę. Takich zwykłych "levisów" bym nie prasował, choć kto wie. Kolega w liceum pewexowe wranglery nie dość że prasował, to jeszcze do czyszczenia oddawał. Twierdził, że kosztowały więcej niż spodnie od krawca, więc należy do nich z większą estymą podchodzić 🙂 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/4-co-mam-dziś-na-sobie/?do=findComment&comment=326419 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 26 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2020 Macaroni rzadko zagląda na forum, ale mogę Wam Panowie podrzucić, że w przetartych jeansach można go zobaczyć regularnie. Ba, powiedziałbym, że często i to jeden z jego ulubionych wyborów na spodnie w sezonie jesień/zima. Z tym kantem to chyba chwilowy eksperyment był, bo tyle lat razem pracujemy, a ja nigdy go nie widziałem w takim wydaniu Sam mam jedną parę zaprasowaną w kant (nieprzecieraną), ale po kilku wizytach w pralni i zabawie z utrzymaniem tego kantu oraz wyraźnym spadkiem uniwersalności - odpuściłem sobie. Eksperyment ciekawy do spróbowania, nie koniecznie do użytkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 Dżinsów nie powinno się chyba prać w pralni, bo szybciej się przecierają. Jeśli dobrze pamiętam czasy, kiedy jeszcze wychodziłem z domu w innych celach niż na rower i ubierałem się jak człowiek, to tak mówią znawcy. I ja to ze swojego doświadczenia potwierdzam - oddawałem i przecierały się jak cholera. Ogólnie denim i pranie nie bardzo idą w parze. Np. pan z warszawskiego Faster Doga proponuje japońskich dżinsów przez pierwszy rok nie prać w ogóle i chyba nie robi sobie przy tym żartów z klienta, ale kto wie. Swoją drogą, jeśli kupię jakieś ubrania w nadchodzącym roku, to jakieś fajne dżinsy, których nie będzie mi szkoda zedrzeć na rowerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 7 godzin temu, Stormont napisał: Dżinsów nie powinno się chyba prać w pralni, bo szybciej się przecierają. Jeśli dobrze pamiętam czasy, kiedy jeszcze wychodziłem z domu w innych celach niż na rower i ubierałem się jak człowiek, to tak mówią znawcy. I ja to ze swojego doświadczenia potwierdzam - oddawałem i przecierały się jak cholera. Ogólnie denim i pranie nie bardzo idą w parze. Np. pan z warszawskiego Faster Doga proponuje japońskich dżinsów przez pierwszy rok nie prać w ogóle i chyba nie robi sobie przy tym żartów z klienta, ale kto wie. Swoją drogą, jeśli kupię jakieś ubrania w nadchodzącym roku, to jakieś fajne dżinsy, których nie będzie mi szkoda zedrzeć na rowerze. Tylko gdzie takie znaleźć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 35 minut temu, Pawcio napisał: Tylko gdzie takie znaleźć ? https://momotarojeans.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mah Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 Dzięki wielkie za wszystkie opinie @Meander zaprasowałeś jeansy w kant, aby of przodu była widoczna charakterystyczna linia (na niej mi nie zależy) czy zauważyłeś, że spodnie się wtedy lepiej układają (na tym mi zależy) ? Interesuje mnie czy przy takim materiale jakim jest jeans to zaprasowanie widocznie wpływa na sposób układania się spodni, czy one i tak układają się jak chcą i zaprasowanie widoczne jest tylko od frontu. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 2 godziny temu, Krzysiek_W napisał: https://momotarojeans.net/ Mam jedną parę na jakieś luźniejsze, młodzieżowe okazje. Są bardzo spoko. Do zdzierania na rower poszukam jednak czegoś tańszego : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 27 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2020 @Meander hmm, okej, ale jak to jest uzupełnione? Ja myślę, że @Tanatos70 pozamiatał i zamknął temat To są five-pocket czy spodnie szyte z denimu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi