Wuj Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 14 minut temu, Kuba_P napisał: Dzięki wielkie za opinie Chodzę w tych spodniach do pracy, używam paska i nie wydaję mi się, żeby opadały, nie wiem może jestem przewrażliwiony od patrzenia się na długość nogawki wszędzie gdzie tylko się odbijam. Jeśli chodzi o skos to wolałbym go uniknąć - nie podoba mi się, aczkolwiek materiału do "korekt" jest wystarczająco (2cm), bo nie mówimy tu o dużym odwinięciu. A jakby pójść na kompromis, żeby nie słyszeć, że mam za krótkie spodnie i wydłużyć je o ok. 1 cm ? Tylko faktycznie może zostać ślad po zaprasowaniu. Mówicie, że są w granicach, po takim zabiegu też by chyba w nich pozostały ? Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę. Ja zostawiłbym tak, jak jest- pod warunkiem, że na zdjęciach są w najniższej pozycji. Jeśli ktoś zwraca Ci uwagę, że są strasznie krótkie, to pamiętaj, że w naszym kraju (takim pięknym) 90% ludzi nie ma pojęcia, co to jest odpowiednia długość spodni, kolejne 9,99% słyszało coś tam coś tam, że mają być do obcasa, no i jest forum, gdzie poznaliśmy super tajną wiedzę ze średniowiecznych inkunabułów, że długość zależy od szerokości nogawki. Można sie przyzwyczaić - po miesiącu chodzenia w takiej długości nie będziesz mógł patrzeć na harmonijki nogawkowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 1 godzinę temu, Kuba_P napisał: Jeśli chodzi o skos to wolałbym go uniknąć - nie podoba mi się [...] Nogawka tak czy siak układa się na bucie pod skosem, poza tym jest to z reguły tak subtelnie wykonane, że praktycznie nie da się tego zobaczyć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba_P Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 1 godzinę temu, Wuj napisał: Ja zostawiłbym tak, jak jest- pod warunkiem, że na zdjęciach są w najniższej pozycji. Jeśli ktoś zwraca Ci uwagę, że są strasznie krótkie, to pamiętaj, że w naszym kraju (takim pięknym) 90% ludzi nie ma pojęcia, co to jest odpowiednia długość spodni, kolejne 9,99% słyszało coś tam coś tam, że mają być do obcasa, no i jest forum, gdzie poznaliśmy super tajną wiedzę ze średniowiecznych inkunabułów, że długość zależy od szerokości nogawki. Można sie przyzwyczaić - po miesiącu chodzenia w takiej długości nie będziesz mógł patrzeć na harmonijki nogawkowe. Są w najniższej dopuszczalnej dla mnie pozycji - tak, żeby krok był w korku a nie w kolanach Na harmonijki nie mogę już patrzeć - racja, aczkolwiek nie wiedziałem czy nie przegiąłem w drugą stronę teraz, i zastanawiam się czy przy delikatnym ich wydłużeniu ja sam nie będę się czuł lepiej. Podejście ludzi do długości męskich spodni znam z autopsji gdy w kilku salonach ślubnych musiałem się wręcz wykłócać by tacie dopasowali spodnie tak jak mówię ja a nie jak chcą Panie sprzedające. 36 minut temu, Wodzu napisał: Nogawka tak czy siak układa się na bucie pod skosem, poza tym jest to z reguły tak subtelnie wykonane, że praktycznie nie da się tego zobaczyć. Fakt, nogawki układają się pod delikatnym skosem, ale robiąc nogawkę po skosie to efekt jest bardziej spotęgowany, a nogawka z innym skosem niż naturalny, wynikający z ułożenia się prostej nogawki na cholewce buta zwyczajnie mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristof46 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Panowie która z par będzie wyglądać lepiej do niebieskiego, a dokładniej mówiąc atramentowego garnituru? Wiem że bezpieczniej byłoby założyć czarne ale czasem warto zaszaleć. W dodatku wielkiego wyboru niestety nie mam ze względu na małą stopę. P.S. Dodam tylko że te ciemniejsze widziałem na żywo i mogę stwierdzić że wyglądają tak samo jak na zdjęciu. Natomiast czekam jeszcze na dostawę tych jaśniejszych bo ze zdjęć ciężko mi jednoznacznie rozsądzić czy są bardziej brązowe czy też burgundowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Zależy od okazji na jaką ma być ten strój. Abstrahując od okazji, obydwa kolory butów będą pasowały do takiego garnituru, chyba nie da się jednoznacznie powiedzieć, który bardziej. Według mnie ciemniejsze będą bardziej uniwersalne niż mahoniowe/burgundowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristof46 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Teoretycznie na ślub i wesele znajomych. Niemniej skorzystam z nich także przy okazji innych wydarzeń Tak czy inaczej dziękuję za odpowiedź. Odnośnie jeszcze tych burgundowych to muszę zobaczyć je na żywo. Na zdjęciach kiedy leżą na konkretnej nawierzchni ich kolor wydaje się być bardziej brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Jeżeli na ślub i wesele, to chyba jednak czarne powinny być. Jednak, to oczywiście Twój wolny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristof46 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Oczywiście masz rację. Stopień formalności wydarzenia, pora dnia itp. To wszystko przemawia za czarnymi ale powiem szczerze, że jakoś nie przemawiają one do mnie. Brąz fajnie wygląda z granatem. Gdybym był panem młodym oczywiście niczego poza czarnymi nie brał bym pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Nie próbuj wymyślać ponownie koła. Okazje formalne to nie miejsce na eksperymenty - czarne buty są jedyne właściwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Miało iść do tikejowego tematu, ale w zasadzie potrzebuję porady, więc może jednak tutaj. Ktoś wspomniał o niebanalnych płaszczach Tagliatore, które pojawiły się w "maltańskiej" galerii w Poznaniu. Dzisiaj dopadłem jedną sztukę w swoim rozmiarze, która piszczała do mnie z wieszaka: "weź mnie, weź mnie" . Obiektywnie bardzo fajny krój i materiał (coś a'la casentino, ale to nie to). Skład zaszyfrowany, ale per analogiam http://www.yoox.com/pt/41656128IV/item#dept=men&sts=sr_men80&cod10=41656128IV&sizeId=5 odcyfrowałem- 70 % wełna, 10 % moher, 10 % alpaka i 10 % poliamid. Cena wyjściowa- coś pod 3 k PLN. W zasadzie nie noszę (nie nosiłem) dotąd płaszczy, choć ten taki fajny i nieformalny jest raczej . Czy to udźwignę stylistycznie (kolejna trudna krata na moich barkach ) to jedna sprawa. No sam nie wiem, czego od Was oczekuję. Jakiejś zachęty może. Wiem, wiem: masz wątpliwości- oddaj. Sam już nie wiem . Co myślicie, da się "to-to" z czymś sensownie zestawić, czy to raczej nie jest moja (szarego człowieka, posiadacza szarego kota) liga, a bardziej taka "blogerska" się 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Miałem kiedyś płaszcz Tagliatore z TK, całkiem banalny, za 180 zł. Ten na zdjęciach leży dobrze, ale masz w nim szerokie biodra, a o ile pamiętam Twoje inne zdjęcia "w naturze" tak nie jest. Długość "modna". Co do walorów estetycznych, hmmm... Moim zdaniem płaszcz ten wymaga w każdym wypadku bardzo dobrego zestawienia (ale nie wiem jakiego), bo źle dobrany wygląda jak... eee... wygrzebany... z TKMaxx może:-) Ale jak wiadomo butami można uratować każdy strój, a z tym u Ciebie nie ma problemu, więc... Chyba nie ma problemu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Kroje marynarek i płaszczy Tagliatore zazwyczaj nie mieszczą się w ortodoksyjnie pojmowanej klasyce:) . Wielką zaletą tego płaszcza jest jego mało formalny charaker a Ty przeciez lubisz sie tak ubierać więc na pewno będzie Ci dobrze służył. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 @Tanatos70 Ja bym na Twoim miejscu oddał ten płaszcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Wygląda spoko, ja bym nosił. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Godzinę temu, lubo69 napisał: 53 minuty temu, Parmigiano napisał: . 44 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: @Tanatos70 Ja bym na Twoim miejscu oddał ten płaszcz 42 minuty temu, eye_lip napisał: Wygląda spoko, ja bym nosił. Dziękuję Panowie, sam się prosiłem, więc teraz...zapytam żonę i podejmę decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Lepiej się nie przyznawaj, ostatnio jednego kolegę prawie tu zjedli jak napisał że bierze pod uwagę zdanie żony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kristof46 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 2 godziny temu, Servetch napisał: Nie próbuj wymyślać ponownie koła. Okazje formalne to nie miejsce na eksperymenty - czarne buty są jedyne właściwe. Zadałem pytanie i chciałem uzyskać na nie odpowiedź/poradę. No ale przecież trzeba pokazać swoją rację. A tak w ogóle to rozumiem, że nie posiadając czarnych butów nie mogę iść na ślub. Jakie to szczęście. Nie będę musiał słuchać disco polo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 35 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Lepiej się nie przyznawaj, ostatnio jednego kolegę prawie tu zjedli jak napisał że bierze pod uwagę zdanie żony Ha, zapytać żonę i brać jej zdanie pod uwagę to są dwie różne sprawy i tego nie wolno mieszać 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banitta Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Jeśli nie zdecydujesz się go zostawić,a okaże się w moim rozmiarze to go wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Stawiam, że się kotu nie spodoba, a jego opinia chyba chyba ważniejsza niż żony;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 1 godzinę temu, flozbi napisał: Stawiam, że się kotu nie spodoba, a jego opinia chyba chyba ważniejsza niż żony;) Kot ma kojec wymoszczony kocem o podobnej fakturze i wzorze, więc o jego opinię jestem spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Jak chcesz kupić ten płaszcz jako zapasowy koc dla kota, to cofam swoją opinię. Nie oddawaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 4 godziny temu, kristof46 napisał: Zadałem pytanie i chciałem uzyskać na nie odpowiedź/poradę. No ale przecież trzeba pokazać swoją rację. A tak w ogóle to rozumiem, że nie posiadając czarnych butów nie mogę iść na ślub. Jakie to szczęście. Nie będę musiał słuchać disco polo. Powiem Ci coś w tajemnicy, na prawie dwadzieścia par,żadna z nich nie jest czarna i nie zamierzam tego stanu rzeczy zmienić.Prawie osiemdziesiąt procent z nich to buty zamszowe a na wesele lub pogrzeb zakładam ciemnobrązowe i w tym czuję sie najlepiej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 O, fajny płaszcz W Warszawie takich chyba nie było, tylko jednolite brązowe. Rzecz z gatunku "rzadko będzie okazja założyć, ale jak już będzie " więc jeśli jest miejsce w garderobie to bym zostawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2016 Ciekawy materiał. Wrzucisz jakieś zbliżenie na fakturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi