Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, 123 napisał:

Mam ADP Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, chciałbym coś jeszcze z ADP na lato. Co byście polecili ?

Ja mam Ginepro di Sardegna i Cedro di Taormina - oba bardzo lubię i polecam. Do koszuli i marynarki super mi pasuje Colonia Intensa.

Nie polecam Bergamotto, Arancia i Fico, bo wg mnie są zbyt damskie. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Taki "tikejowy" zakup w ciemno. Tytoń, goździki, jakieś zielsko + apteczny zapach z dzieciństwa- syrop na kaszel lub płyn do płukania paszczy. Początkowo rozczarowanie, ale z czasem polubiliśmy się. Ciekawie się na mnie układa: 

B7B6D2E6-91C8-4621-A3FA-719E83C405E5.thumb.jpeg.d5a8adfc1933ee81bef59232946f6c26.jpeg

Opublikowano

Czy miał ktoś okazję przetestować i porównać ręka w rękę Aventusa i Mancera Cedrat Boise? Wiem jak pachnie Aventus, ale nie spotkałem nigdzie na żywo Mancery. Słyszałem opinie, że Mancera jest nawet dla niektórych lepsza, no i różnica w cenie jest czterokrotna...

Opublikowano

Jeśli szukasz czegoś, co będzie ręka w rękę podobne do Aventusa, to raczej nie będzie to Cedrat Boise. Określiłbym to tak - zapachy są z tej samej kategorii, ale już zarówno owocowe otwarcie (w Cedrat bardziej cytrusowo-słodkie, dla mnie mocno chemiczne w odbiorze) jak i rozwój zapachu (idzie w kierunku dość ciężkiej, zbitej bazy) mocno odróżniają te dwa zapachy. O wiele lepiej charakter Aventusa oddaje takie L'Aventure (nawiasem, cena jeszcze lepsza niż na Mancerę), jeśli jednak szukasz czegoś co przy porównaniu ręka w rękę będzie bardzo podobne do Aventusa, to zdecydowanie Pineapple Vintage Intense. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
W dniu 5.12.2019 o 00:48, Tanatos70 napisał:

Taki "tikejowy" zakup w ciemno. Tytoń, goździki, jakieś zielsko + apteczny zapach z dzieciństwa- syrop na kaszel lub płyn do płukania paszczy. Początkowo rozczarowanie, ale z czasem polubiliśmy się. Ciekawie się na mnie układa: 

B7B6D2E6-91C8-4621-A3FA-719E83C405E5.thumb.jpeg.d5a8adfc1933ee81bef59232946f6c26.jpeg

Kupiłem 3 dni temu i zastanawiam się czy otworzyć ? jak z trwałością i z projekcją? Unisex w którym kierunku? ?

Opublikowano

@Holllys Projekcja i trwałość przyzwoita. Raczej męski, ale kobieta też się w nim odnajdzie jeżeli zaakceptuje to kontrowersyjne połączenie kompotu z gruszek i starej fajki. Zapach nie należy do łatwych, ale jak już kupiłeś i powiedziałeś "A" to...

Opublikowano
Mam ADP Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, chciałbym coś jeszcze z ADP na lato. Co byście polecili ?

Ja się nie zgodzę z @Żorż Ponimirski i pochwalę Arancię. Od jej w sumie dość przypadkowego zakupu zaczęła się moja znajomość z AdP. Chłodna, wytrawna pomarańcz, idealna na temperatury 20+. W zimniejsze dni nie testowałem, ale podejrzewam, że zniknie.
Poza Quercią zainteresowałem się dość niedawno Colonią, aż dziw, że tyle czasu ją omijałem... wizyta na lotnisku i „małpka” w zestawie już jest, większe siostry w drodze :)
d53eef577b5a26235603904f1068e524.jpg
  • Like 1
Opublikowano

Perfumy (zapach, trwałość, projekcja) to jedne z najbardziej subiektywnych odczuć z jakimi się spotkałem. Potwór (AdP Oud), który na mnie siedzi 12+ h na innych znika w 2-3. Arancia dla mnie przyznam bez bicia pachniała unisex w stronę bardziej kobiecą i chętniej bym je kupił żonie. Co nie znaczy, że nie są ładne na swój sposób. W liniach niebieskiej i złotej trzeba uważać na trwałość - zwykle bardzo nikłą. Colonia Intensa jest całkiem niezła do biura, pod krawat i siedzi z 5h co jak na AdP jest niezłym wynikiem. Ginepro znika szybciej, ale w sumie sama nuta jałowca i liścia laurowego jest dość rzadko spotykana i zwraca uwagę przez pierwsze 3-4h.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tanatos70 napisał:

@Holllys Projekcja i trwałość przyzwoita. Raczej męski, ale kobieta też się w nim odnajdzie jeżeli zaakceptuje to kontrowersyjne połączenie kompotu z gruszek i starej fajki. Zapach nie należy do łatwych, ale jak już kupiłeś i powiedziałeś "A" to...

Dziękuję ?kompotem z gruszek i fajką przekonałeś mnie, żeby zostawić? lubią mnie takie zapachy (mam też, podobnie jak Ty widzę La Yuqawam). 

Opublikowano
6 godzin temu, Holllys napisał:

Unisex w którym kierunku? ?

5 godzin temu, Tanatos70 napisał:

Raczej męski, ale kobieta też się w nim odnajdzie jeżeli zaakceptuje to kontrowersyjne połączenie kompotu z gruszek i starej fajki.

Czyli bardziej uni niż sex...

Opublikowano

Przypadkowo, przechodząc wpadłem w niszę nisz wypełnioną earl grey z czarnym pieprzem, a według znawców... 

W skład zapachu wchodzą takie nuty jak, cynamon, goździk (przyprawa), imbir, kardamon, pieprz, czarna herbata, mleko, kakao, róża, wanilia, piżmo i skóra”

Strasznie dziwny i złożony zapach, który bardzo mi przypasował.

Baruti Chai

402D99CA-9290-4DAA-B280-E03B1B242F89.jpeg.680693c5384ec7a927cc3525aa505609.jpeg

4353C112-3878-4045-979A-5638735438FF.jpeg.b8adc553e4c850a705435689d2331554.jpeg

Opublikowano

Nie miałem okazji porównać z TF Tuscan Leather ale Rasasi strasznie słodki mi się wydał, mało za to w nim było skóry. Bardziej mi się podoba Montale Aoud Cuir d'Arabie.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Opublikowano

Wreszcie udało mi się osiągnąć stan pożądany z AdP. Poza większą Colonią szukałem czegoś mocniejszego. @Żorż Ponimirski wspominało Intensie, mnie bardziej przypasowała Assoluta - mocna, ale równocześnie bardzo świeża, cytrusowa. Szkoda, że relatywnie ciężka do kupienia. Niewiele brakowało, a zrezygnowałbym z zakupu stacjonarnego, gdyż wyszło, że promocja online nie obowiązuje stacjonarnie, gdzie jest inna itd, na szczęście sprzedawca hojną torbą próbek AdP przekonał mnie, że nie warto rozdzierać szat o jakieś 30 zł
b1f1468eacb356b9cb10fee398353d18.jpg
Natomiast od momentu pierwszego zainteresowania Colonią już wiedziałem, że muszę upolować zestaw „maksymalnie tradycyjny”, szalenie nieporęczny w podróży i stwarzający ryzyko konfiskaty na lotnisku jako „piekielnej machiny miotającej”. Udało się, paczka z odległego kraju doszła i oto jest. Duży szacunek dla AdP, że oferują coś takiego:
c6fd474bfb150c4aadc255457de0373c.jpgbbcb07b94ca9c1a1740a1facbb3f44b6.jpg

Opublikowano
Pewnie cenne zakupy ale podkreśleniem zrobiłeś mój dzień

Powiem szczerze, że z moich „doświadczeń zakupowych” zjawisko, gdy marka w bardzo krótkiej promocji różnicuje ją pomiędzy kanały sprzedażowe jest bardziej, niż rzadka. Ale każda marka ma swoje techniki ;-)
Opublikowano
57 minut temu, Tanin napisał:

Powiem szczerze, że z moich „doświadczeń zakupowych” zjawisko, gdy marka w bardzo krótkiej promocji różnicuje ją pomiędzy kanały sprzedażowe jest bardziej, niż rzadka. Ale każda marka ma swoje techniki

Zamawiając w SMYK-u online z odbiorem w sklepie fizycznym SMYK, produkt może być znacznie tańszy niż ten sam towar w tym samym sklepie fizycznym kupiony "od ręki". Po prostu wychodząc na zakupy trzeba dzień wcześniej poklikać w telefonie.