adamW 1,796 Report post Posted November 3 Mirra ma wspolne nuty z Tom Ford Noir EDP; pachnie dosc podobnie. Bardzo ladny zapach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanin 107 Report post Posted November 4 Do Ouda sam się przymierzałem, nawet prawie kupiłem od Tanatosa Niestety u mnie również zapach dość szybko znika, widać nie z każdą skórą się lubi. Więc w sumie z perspektywy dłuższych testów dobrze, że go nie kupiłem. Za to jak zacząłem testować, to podeszła mi Quercia, i jak tylko skończę obecnie użytkowany flakon czegoś innego, to napoczynam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
123 188 Report post Posted Tuesday at 12:57 PM Mam ADP Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, chciałbym coś jeszcze z ADP na lato. Co byście polecili ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,552 Report post Posted Tuesday at 02:09 PM Godzinę temu, 123 napisał: Mam ADP Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, chciałbym coś jeszcze z ADP na lato. Co byście polecili ? Ja mam Ginepro di Sardegna i Cedro di Taormina - oba bardzo lubię i polecam. Do koszuli i marynarki super mi pasuje Colonia Intensa. Nie polecam Bergamotto, Arancia i Fico, bo wg mnie są zbyt damskie. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
eduardo 13 Report post Posted Tuesday at 07:16 PM Fico do tego trochę przesłodzony. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,251 Report post Posted Tuesday at 08:51 PM Mirto di Panarea. Rewelacja. Na mnie o dziwo bardziej trwały niż Oud colonia intensa. Da się kupić tester 150 ml za stosunkowo niewielkie pieniądze. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,251 Report post Posted Wednesday at 11:48 PM Taki "tikejowy" zakup w ciemno. Tytoń, goździki, jakieś zielsko + apteczny zapach z dzieciństwa- syrop na kaszel lub płyn do płukania paszczy. Początkowo rozczarowanie, ale z czasem polubiliśmy się. Ciekawie się na mnie układa: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,552 Report post Posted Thursday at 10:03 AM Czy miał ktoś okazję przetestować i porównać ręka w rękę Aventusa i Mancera Cedrat Boise? Wiem jak pachnie Aventus, ale nie spotkałem nigdzie na żywo Mancery. Słyszałem opinie, że Mancera jest nawet dla niektórych lepsza, no i różnica w cenie jest czterokrotna... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Machiavelli 503 Report post Posted Friday at 04:56 AM Jeśli szukasz czegoś, co będzie ręka w rękę podobne do Aventusa, to raczej nie będzie to Cedrat Boise. Określiłbym to tak - zapachy są z tej samej kategorii, ale już zarówno owocowe otwarcie (w Cedrat bardziej cytrusowo-słodkie, dla mnie mocno chemiczne w odbiorze) jak i rozwój zapachu (idzie w kierunku dość ciężkiej, zbitej bazy) mocno odróżniają te dwa zapachy. O wiele lepiej charakter Aventusa oddaje takie L'Aventure (nawiasem, cena jeszcze lepsza niż na Mancerę), jeśli jednak szukasz czegoś co przy porównaniu ręka w rękę będzie bardzo podobne do Aventusa, to zdecydowanie Pineapple Vintage Intense. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,251 Report post Posted Friday at 07:15 PM Wygładzona wersja LaYyqawam, Tuscan Leather. Więcej maliny, mniej spalonego asfaltu. Noszalne i znośne dla otoczenia 🙂. Ostatnimi czasy mój nr 1. Rewelacyjny stosunek ceny do jakości: 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xune 693 Report post Posted Friday at 07:35 PM Również lubię, bardzo przyjemny zapach. Może nie trzyma tyle, ile La Yuqawam, ale na mnie trwałość jest nadal bardzo dobra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Holllys 0 Report post Posted 9 hours ago W dniu 5.12.2019 o 00:48, Tanatos70 napisał: Taki "tikejowy" zakup w ciemno. Tytoń, goździki, jakieś zielsko + apteczny zapach z dzieciństwa- syrop na kaszel lub płyn do płukania paszczy. Początkowo rozczarowanie, ale z czasem polubiliśmy się. Ciekawie się na mnie układa: Kupiłem 3 dni temu i zastanawiam się czy otworzyć 😉 jak z trwałością i z projekcją? Unisex w którym kierunku? 😉 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,251 Report post Posted 7 hours ago @Holllys Projekcja i trwałość przyzwoita. Raczej męski, ale kobieta też się w nim odnajdzie jeżeli zaakceptuje to kontrowersyjne połączenie kompotu z gruszek i starej fajki. Zapach nie należy do łatwych, ale jak już kupiłeś i powiedziałeś "A" to... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanin 107 Report post Posted 7 hours ago Mam ADP Blu Mediterraneo Chinotto di Liguria, chciałbym coś jeszcze z ADP na lato. Co byście polecili ?Ja się nie zgodzę z @Żorż Ponimirski i pochwalę Arancię. Od jej w sumie dość przypadkowego zakupu zaczęła się moja znajomość z AdP. Chłodna, wytrawna pomarańcz, idealna na temperatury 20+. W zimniejsze dni nie testowałem, ale podejrzewam, że zniknie. Poza Quercią zainteresowałem się dość niedawno Colonią, aż dziw, że tyle czasu ją omijałem... wizyta na lotnisku i „małpka” w zestawie już jest, większe siostry w drodze 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,552 Report post Posted 7 hours ago Perfumy (zapach, trwałość, projekcja) to jedne z najbardziej subiektywnych odczuć z jakimi się spotkałem. Potwór (AdP Oud), który na mnie siedzi 12+ h na innych znika w 2-3. Arancia dla mnie przyznam bez bicia pachniała unisex w stronę bardziej kobiecą i chętniej bym je kupił żonie. Co nie znaczy, że nie są ładne na swój sposób. W liniach niebieskiej i złotej trzeba uważać na trwałość - zwykle bardzo nikłą. Colonia Intensa jest całkiem niezła do biura, pod krawat i siedzi z 5h co jak na AdP jest niezłym wynikiem. Ginepro znika szybciej, ale w sumie sama nuta jałowca i liścia laurowego jest dość rzadko spotykana i zwraca uwagę przez pierwsze 3-4h. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Holllys 0 Report post Posted 6 hours ago 1 godzinę temu, Tanatos70 napisał: @Holllys Projekcja i trwałość przyzwoita. Raczej męski, ale kobieta też się w nim odnajdzie jeżeli zaakceptuje to kontrowersyjne połączenie kompotu z gruszek i starej fajki. Zapach nie należy do łatwych, ale jak już kupiłeś i powiedziałeś "A" to... Dziękuję 😉kompotem z gruszek i fajką przekonałeś mnie, żeby zostawić🤣 lubią mnie takie zapachy (mam też, podobnie jak Ty widzę La Yuqawam). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafa 258 Report post Posted 2 hours ago 6 godzin temu, Holllys napisał: Unisex w którym kierunku? 😉 5 godzin temu, Tanatos70 napisał: Raczej męski, ale kobieta też się w nim odnajdzie jeżeli zaakceptuje to kontrowersyjne połączenie kompotu z gruszek i starej fajki. Czyli bardziej uni niż sex... Quote Share this post Link to post Share on other sites