Żorż Ponimirski Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 Ostatnie znalezisko. Czy ktoś się orientuje co to za producent rękawiczek? Wiem tylko, że skóra to pekari, a Czechosłowacja rozpadła się 27 lat temu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 Nie wygląda to na Pekari. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 6 minut temu, eye_lip napisał: Nie wygląda to na Pekari. Czy jakaś skóra ma jeszcze potrójne mieszki włosowe w rządkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 Dents (nie Dent’s) to stary, dobry,brytyjski producent rękawiczek.Może to łysiejąca kapibara? Normalna ma 5-6 włosków punktowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 Czy jakaś skóra ma jeszcze potrójne mieszki włosowe w rządkach ?Nie wiem, może jakaś inna świnka, na telefonie po powiększeniu nie widać żadnych mieszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2019 @eye_lip @lubo69, dopiero wziąłem swoje pekari do ręki i zauważyłem, że to ja jestem ślepy. Oczywiście nie jest to pekari: Te rude mają rzeczywiście 5-6 mieszków w rzędzie i to bardzo drobnych: Co to może być ? Kapibara ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 19 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2019 Szukałem jakiejś oldschoolowej marynarki Safari i na Yooxie upolowałem coś takiego, tkanina to taki luźny żakard len-bawełna. Żona mówi, że trochę za bardzo oldschoolowa, żywcem wzięta z lat 1970-tych, ale dla mnie OK. Poza tym skrywa pewien sekret... Jak się bliżej przyjrzeć klapie... To marynarka okazuje się Transformersem. Jeśli ktoś wybiera się do Bawarii, albo do Indii, albo chce cosplayować Blofelda czy innego villaina, to marynarka umożliwia takąż transformację w coś a la Nehru jacket 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 19 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2019 4 minuty temu, dziko napisał: Poza tym skrywa pewien ... Czyli dziurki służące próżności można wypełnić, Bardzo mi się podoba, ale w Bawarii nikt nie nosi się na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 19 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2019 16 minut temu, Midlife-Crisis napisał: Czyli dziurki służące próżności można wypełnić, Bardzo mi się podoba, ale w Bawarii nikt nie nosi się na biało. Można spróbować pofarbować, instrukcja na metce dopuszcza pranie w wodzie. Jakby coś został jeden egzemplarz w śmiesznej cenie (r. 48, raczej coś a la 46-48): https://www.yoox.com/pl/49454383BK/item#dept=men&sts=sr_men80 Swoją drogą na Yooxie trafią się też czasem klasyczne "bawarskie" marynarki Schneider'sa, a także bardziej ekstrawaganckie (i dość drogie) od włoskiego producent Massimo Alba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2019 Safari ms być w kolorze piasku, bez jaj z tym farbowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 20 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2019 Ja bym tego tak konserwatywnie nie widział, ale paćkać z farbą by mi się nie chciało. Całkiem fajne ubrania tam na yoox, kuszą jednak ceną na zakup rzeczy, które się rzadko nosi. Można je nosić, ale nie nie każdemu dobrze służą. W powyższej marynarce dobrze wygląda np. pisarz czy dziennikarz w wolnym zawodzie, ale już nie pracownik banku nawet jak instytut ma dress code casualowy (jestem klientem takiego). W wolnym czasie też to nie zawsze się wpisuje w otoczenie, jeżeli nie jest się akurat w Mediolanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 Zawsze chciałem taki mieć, teraz się trafił w berg&berg. Klasyczny sweter do gry w krykieta, chociaż nie wiem jeszcze, jak, gdzie i z kim w to grać. I chyba na tym się skończy. Nabytek o tyle nietuzinkowy, że w trakcie wysyłki zdołał zmienić skład 😯: Ale jednak zostaje, bo dobrze leży. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diGriz Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 Pan na zdjęciu też chyba za składu niezbyt zadowolony 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 17 minut temu, diGriz napisał: Pan na zdjęciu też chyba za składu niezbyt zadowolony 😂 Skład jest ok, bo takiej faktury się z czystej wełny raczej nie robi, Ralph Lauren używa głównie do podobnego swetra głównie bawełny. Pan na zdjęciu może jest na prochach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 3 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: Skład jest ok, bo takiej faktury się z czystej wełny raczej nie robi, Ralph Lauren używa głównie do podobnego swetra głównie bawełny. Pan na zdjęciu może jest na prochach. Ew. cały czas się dąsa, że rozwiązano Hitlerjugend (większość męskich modeli wygląda jak naziści z filmów hollywoodzkich, co ciekawe, dotyczy to też Murzynów i Azjatów). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 28 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2019 4 godziny temu, Velahrn napisał: Ew. cały czas się dąsa, że rozwiązano Hitlerjugend (większość męskich modeli wygląda jak naziści z filmów hollywoodzkich, co ciekawe, dotyczy to też Murzynów i Azjatów). Joseph Aloisius Ratzinger lubi to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 29 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2019 18 godzin temu, Velahrn napisał: Ew. cały czas się dąsa, że rozwiązano Hitlerjugend (większość męskich modeli wygląda jak naziści z filmów hollywoodzkich, co ciekawe, dotyczy to też Murzynów i Azjatów). Takie skojarzenia można mieć, ale pogłębienie tego i tak prowadzi niepotrzebnie do tematu repatriacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Update Skład zmienili na stronie (nie w swetrze), ale modela nie. Dalej będzie prowokował i dzielił. 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Nie bedzię to bardzo intymne pytanie: dałeś za ten sweter kwotę widniejącą na zdjęciu 220€ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 W dniu 28.09.2019 o 19:11, Velahrn napisał: Ew. cały czas się dąsa, że rozwiązano Hitlerjugend (większość męskich modeli wygląda jak naziści z filmów hollywoodzkich, co ciekawe, dotyczy to też Murzynów i Azjatów). Moderator pisze takie rzeczy??? Wstyd. @Midlife-Crisis bardzo fajny sweter, tylko na zdjęciu wydaje się trochę krótki. Taki krój, czy po prostu model jest bardzo wysoki? 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Godzinę temu, flozbi napisał: Nie bedzię to bardzo intymne pytanie: dałeś za ten sweter kwotę widniejącą na zdjęciu 220€ ? Dobre swetry potrafią kosztować i wiele więcej, chociaż tu coś się podziało ze składem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Godzinę temu, flozbi napisał: Nie bedzię to bardzo intymne pytanie: dałeś za ten sweter kwotę widniejącą na zdjęciu 220€ ? Tak, zrobiłem to z pełną premedytacją. Też bym wolał z outletu, ale nie mam na niego ochoty w marcu i w rozmiarze XL zamiast S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 Godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Moderator pisze takie rzeczy??? Wstyd. @Midlife-Crisis bardzo fajny sweter, tylko na zdjęciu wydaje się trochę krótki. Taki krój, czy po prostu model jest bardzo wysoki? Dzięki, właśnie dla.mnie długość odpowiednia. Model ma 185 i nosi M! Rękawy chyba bardzo naciągnął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 W dniu 28.09.2019 o 16:09, Midlife-Crisis napisał: Skład jest ok, bo takiej faktury się z czystej wełny raczej nie robi, Ralph Lauren używa głównie do podobnego swetra głównie bawełny. Pan na zdjęciu może jest na prochach. William Lockie dla Frans Boone, 100% Geelong Wool: https://www.fransboonestore.com/products/william-lockie-x-frans-boone-garfield-cricket-cable-undeyed-white Co nie zmienia faktu, że Twój sweter jest bardzo fajny, nosiłbym. Jeszcze raz gratuluję fajnego zakupu! A cena jak cena. Wysoka ale tyle, a często nawet więcej, kosztują swetry jakości premium (np. Druhmor, John Laing, Alan Paine, William Lockie, Ballantyne). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 30 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2019 @Zajac Poziomka chyba bym się wstrzymał z zamówieniem, jeżeli skład byłby fair opisany na stronie. Mógłbym się obrazić na sklep i odesłać. Przeważyło tutaj, że spodobała mi się jego haptyka, jak się na mnie układa i jak wchodzi pod marynatkę tweedową. Faktycznie WL w „zbliżonym” przedziale cenowym jest bardziej szlachetny. Faktura mojego jest jednak trochę inna niż w przypadku wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi