TomiW01 Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 @Hargin. rozmiar 38 ramiona 44 rękaw od wszycia 61 długość od kołnierza 78 klatka 56 talia 52 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2017 Cholera. To jakbym poszerzył u krawcowej, to pewnie bym się dopiął (choć to 3-4 mniej niż noszę zazwyczaj) specyficzny krój, ale z ramionami mogę mieć ciężko. Muszę podumać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Dostarczono, wiecej zdjec wkrotce (kolory oczywiscie wygladaja nie do konca realistycznie, na stronie Stoffy ten kolor jest oddany najlepiej na produktowych zdjeciach np tutaj) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Nie wiem czy to kwestia zdjęcia, ale dolne kieszenie wydają się mocno wypychać, trochę burząc proporcje kurtki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 11 minut temu, Hargin napisał: Nie wiem czy to kwestia zdjęcia, ale dolne kieszenie wydają się mocno wypychać, trochę burząc proporcje kurtki. Obie byly wypelnione. W jednej (prawa) telefon, w drugiej portfel. Lubie trzymac rece w kieszeniach, zobaczymy wiec jak zamsz sie bedzie zachowywal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 No tak myślałem, że nie ma tam zakupów z Tesco Powinni zrobić mniejsze, aby się nic nie mieściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 20 minut temu, Hargin napisał: Nie wiem czy to kwestia zdjęcia, ale dolne kieszenie wydają się mocno wypychać, trochę burząc proporcje kurtki. Dla mnie to wypchanie kieszeni jest fajne. Daje taki wojskowy look jak z "Szeregowca Ryana" czy "Kompanii Braci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 Rzecz gustu rzecz jasna Kieszenie niech sobie będą wypchane w M65, nawet granatami Odnosiłem się do proporcji - wąska góra, szeroki dół. W M43/M65 góra nie była wąska. Ja bym w takiej kurtce wyglądał jak z zaawansowaną przepukliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 5 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2017 8 minut temu, Hargin napisał: Rzecz gustu rzecz jasna Kieszenie niech sobie będą wypchane w M65, nawet granatami Odnosiłem się do proporcji - wąska góra, szeroki dół. W M43/M65 góra nie była wąska. Ja bym w takiej kurtce wyglądał jak z zaawansowaną przepukliną Gustu troche pewnie tez, ale bardziej wymiarow (btw mialem na sobie wtedy tylko bawelniana koszule polo). Chyba nikogo nie bede oszukiwal jaka to mam duza rame. W ramionach nie jestem szeroki tak wiec i kurtka nie jest szeroka. Wolalbym zeby sie kieszenie nie wypchaly jednak. W bawelnianej M65 to jest co innego. Poza tym tutaj nie ma zatrzaskow pod patkami, ktore przytrzymaly by kieszen i nie pozwalaly jej wypychac sie zjezdzac na dol. Jesli sie to poglebi to zaproponuje takie usprawnienie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. swordfishtrombone Napisano 10 Maj 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2017 Takie pióro do mnie jedzie, zainspirowane @Whitesnakeowym. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 11 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2017 8 godzin temu, swordfishtrombone napisał: Takie pióro do mnie jedzie, zainspirowane @Whitesnakeowym. Piękne! Pozwól, ze teraz ja się zainspiruję Twoim :). Swietnie wyglada ten materiał! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 11 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2017 Godzinę temu, Whitesnake napisał: Piękne! Pozwól, ze teraz ja się zainspiruję Twoim :). Swietnie wyglada ten materiał! nazywa się (tak mi powiedział Mistrz) "ponceau", w odróżnieniu od cumberlandu, który też jest mieszanką, ale z dużo większym udziałem brązu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Napisano 15 Maj 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2017 Taki fajny materiał przyleciał do mnie kilka dni temu. Mieszanka wełny (80%) i kaszmiru (20%) w tzw. "gun club check". 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Poszetki wełniane od Osovskiego zamówione z kolegami. Bardzo fajne i ładnie zrobione moim zdaniem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Wszyscy mają M65 -- mam i ja. To chyba jakoś tak powinno leżeć, prawda (przymiarka na T-shirt)? Obszerna jest ta kurtka, w rękaw by mi chyba weszły obie ręce, a nie mam chudych ramion. Sprzedawca przedstawił mi szczegółowo opis tej kurtki; o ile pamiętam, to model identyczny z tymi, które były w Wietnamie, ma metalowy suwak i co tam jeszcze powinien mieć. Zastanawiam się, czy nie za krótka -- najdłuższa marynarkę przykrywa może o centymetr, może o dwa, ale to chyba dobrze, bo zbyt długie okrycia wierzchnie mojej krótkonogiej sylwetce nie służą (chyba, że za kolano). 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Czad Kommando(s) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Do tego tassel loafersy i można śmigać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 29 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2017 Ponieważ ostatnio zainteresowałem się piórami wiecznymi, zainteresowałem się też notesami. Tak trafiłem na field notes'y -- szczerze mówiąc nic bardzo szczególnego, a w Europie bardzo drogie, ja zapłaciłem haniebne 16 EUR za trzy, ale chciałem spróbować. Papier jest lepszy niż w Moleskine, lepiej pisze się na nim piórem, niestety ma metalowe zszywki (a nie szew) i nie ma wyrywanych kartek, czyli jeśli ktoś nie pisze piórem, to niech bierze Moleskine i w ogóle sobie głowy nie zawraca. Ale ja nie o tym -- otóż zamówiłem u Darka okładkę na Field Notesy (albo na Moleskine, to ten sam wymiar) i wyszła bardzo ładnie :). A przy okazji Darek zrobił mi też futerał na pióro 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szithappens Napisano 30 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2017 To nie jest chyba jakoś super tanio, pamiętam że swego czasu za rite in rain w militariach płaciłem 20 zł od sztuki, s maja tam nie lada przebitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 30 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2017 35 minut temu, szithappens napisał: To nie jest chyba jakoś super tanio, pamiętam że swego czasu za rite in rain w militariach płaciłem 20 zł od sztuki, s maja tam nie lada przebitkę Nie wiem, nie znam się, ale intuicyjnie obstawiam, że po rite in rain piórem się dobrze nie popisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 31 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2017 11 godzin temu, bodzixon napisał: Nie wiem, nie znam się, ale intuicyjnie obstawiam, że po rite in rain piórem się dobrze nie popisze prawdopodobnie nie. Poza tym ja (chociaż mam M65 i to taką prawdziwą!) nie jestem komandosem, nawet w wojsku nie byłem, i nie potrzebuję jakichś ekstremalnie wytrzymałych notesów (i też Field Notesy, wbrew reklamie, raczej się wytrzymałością na tle Moleskinów nie wyróżniają, przeciwnie -- szycie > metalowe zszywki). Jak zapiszę te field notesy to będę się głowił nad czymś innym w tym formacie. W Polsce Field Notesy są chyba dostępne za ok. 50 PLN za trzy, to trochę taniej, ale nie chciało mi się dla paru EUR czekać na wysyłkę z PL. W Stanach Field Notesy są podobno tanie, a do tego jest jakiś system jakby prenumeraty, że po taniości (płatnej z góry) wysyłają Ci co jakiś czas paczkę. Żeby były jakieś super, to bym te 16 EUR za trzy przeżył, ale chyba nie są. Jedyny ich poważny plus póki co to to, że w odróżnieniu od Moleskina ładnie znoszą pióra, i to nawet grubsze stalówki (chociaż moje pióro do codziennego noszenia to bardzo cienkie i suche F, więc pisać można i po gazecie -- specjalnie tak dobrałem, żeby nie musieć codziennie wymieniać naboju, bo wchodzi tylko krótki). Gdyby ktoś znał jakiś dobrej jakości, nadający się do pióra cienki notesik w formacie 14x9 cm (bardzo praktyczny format, polecam), to niech się pochwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 31 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2017 34 minuty temu, swordfishtrombone napisał: Gdyby ktoś znał jakiś dobrej jakości, nadający się do pióra cienki notesik w formacie 14x9 cm (bardzo praktyczny format, polecam), to niech się pochwali. Polecam notatnik Dainel od japończyków z Midori.https://sklep.escribo.pl/pl/midori/306-vol1-dainel-notatnik-a6.html Mam już trzeci egzemplarz i jestem bardzo zadowolony. Poza papierem, na uwagę zasługuje bardzo ładna i trwała okładka przypominająca zamsz. Tutaj recenzja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 Dnia 5/15/2017 o 17:25, Zajac Poziomka napisał: Taki fajny materiał przyleciał do mnie kilka dni temu. Mieszanka wełny (80%) i kaszmiru (20%) w tzw. "gun club check". Piekny! Bralbym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2017 1 minutę temu, blueloafers napisał: Piekny! Bralbym To bierz, dostępne jeszcze 2 x 1.8 m (jak ja kupowałem było po 1.9 m, nie wiem czemu teraz sprzedają mniej): http://www.ebay.co.uk/itm/322232637686?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Nie jestem specjalistą od tkanin, ale cena raczej niska jak na tej klasy materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 4 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2017 Dnia 2017-6-1 o 17:40, Zajac Poziomka napisał: To bierz, dostępne jeszcze 2 x 1.8 m (jak ja kupowałem było po 1.9 m, nie wiem czemu teraz sprzedają mniej): http://www.ebay.co.uk/itm/322232637686?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Nie jestem specjalistą od tkanin, ale cena raczej niska jak na tej klasy materiał. Pewnie im akurat zostalo tyle, ze sie podzielilo dobrze na 1.9 dlugosci (y) Moze sie skusze, faktycznie. Bardzo w moim stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi