Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabawka edukacyjna dla drugoklasistki - całkiem funkcjonalne krosno (sklep Tiger, 15 zł). A i ojciec może przy okazji w praktyce zobaczyć, o co chodzi z tym wątkiem, osnową i splotami :-)

krostig.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Dnia 1.02.2017 o 10:17, swordfishtrombone napisał:

Pasek z kudu od Niestroj Leatherworks. Surowiec ciekawy i nietuzinkowy.

zelos + kudu.jpg

Bardzo fajny pasek, niech się dobrze nosi! Pozwolę sobie jako bonus wkleić zdjęcie butów ze skóry kudu, niestety nie moich :(

01_21_17_Hero16032_393bb4c4-5d70-4967-a4

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
14 godzin temu, Skalpel napisał:

Mam nadzieję, że żonie przypadła do gustu?

Dziękuję, za kolejne złożone zamówienie!

Żona zachwycona. Jeszcze raz dzięki.

Opublikowano
25 minut temu, eye_lip napisał:

Zawsze chciałem mieć benzyniaka ;).. do tego w mosiądzu

Piękne zippo, też bardzo lubię. To standardowy współczesny model, czy replica 1941, bo już nie poznaję na pierwszy rzut oka przy zamkniętej zapalniczce (szczyt fascynacji Zippo minął jakieś 2 lata temu)? Jeśli Ci się podoba, koniecznie dokup mu do kompletu Armora w polished brass - dla mnie to zdecydowanie najpiękniejszy model.

BTW: Przy całej mojej sympatii dla Zippo, uważam, że wklejanie w tym wątku seryjnie produkowanej, nowej zapalniczki, którą bez problemu każdy może kupić na allegro za niecałe 150 PLN to lekka przesada :)

Opublikowano

To replica 1941.

Dla mnie jest nietuzinkowa bo zawsze chciałem ją mieć ale przez lata nie było jakoś tego momentu że kliknąłem "kup".  No i zawsze jakiś ruch w wątku, a widziałem tu wielokrotnie mniej tuzinkowe nabytki.

Opublikowano
13 minut temu, eye_lip napisał:

To replica 1941.

To taką samą ostatnio gdzieś posiałem... Ale jesteś poza podejrzeniem, moja była chyba z 2014. Miała etat w moich ulubionych dżinsach i fajnie się nią robiło "sztuczki" (w ogóle repliki 1941 są dobre do sztuczek ze względu na luźny zawias, ale jednak przyjemniej się używa współczesnych). Znajdzie się, już raz się zgubiła i znalazła.

Za miesiąc albo wcześniej pokryje się patyną, ale o tym już wiesz; niedługo później będzie wręcz zielonkawa. Ze względu na ładniejszą patynę wolę polished brass od brushed brass.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może nie da się tego nazwać nabytkiem nietuzinkowym, ale z drugiej strony nie ma wątku o nabytkach zwykłych, a ten z pewnego względu jednak jest interesujący. Otóż byłem wczoraj w outlecie (Piaseczno) z mnóstwem sklepów klasy od śmiecia do poziomu mniej więcej Bytomia i Pierre Cardin. Wszedłem między innymi do sklepu Lavard z seryjną konfekcją, w którym w życiu nic nie kupowałem, bo nie przyszło mi do głowy, że w ogóle może tam być coś dobrego. Moją uwagę zwróciła marynarka w ładnym kolorze, śliwka złamana brązem. Wziąłem ją do ręki, obejrzałem. Wełna 120 Zignone, bardzo przyjemna w dotyku, podszewka z wiskozy. Włożyłem na siebie, idealnie mój rozmiar. Mocno już zaskoczony sprawdziłem cenę. Outletowa 200 złotych... Nie miałem w planach żadnych zakupów, ale to było naprawdę wyzwanie. Poszedłem do kasy, gdzie sprzedawca dał mi dodatkowe 10% rabatu. Wyszedłem ze sklepu wciąż mocno zdziwiony, z bardzo fajną marynarką, ze świetnego materiału, za 180 złotych...

IMG_1910.jpg

IMG_1913.jpg

Opublikowano

Wspominałem już w wątku TKMaxxowym. Niby po prostu kamizelka, no ale Brunello Cucinelli to się chyba na "nietuznikowość" kwalifikuje. Swoją drogą, jest to naprawdę zaskakujący i dialektycznie sprzeczny wyrób. Z jednej strony mamy bowiem absurdalną cenę wyjściową (rzędu 800 euro, ja dałem 399 zł), z drugiej materiał to bawełna, a całość jest wykonana maszynowo, ale... z trzeciej strony to:

Świetny krój i mimo wszystko świetny materiał (rodzaj gabarydyny), podszewka cupro:

bcu-wsc1.jpg.22b61c86dcf9722cc0d6b689b2d73dd6.jpg

Znakomite metalowe guziki (wyglądają, jakby były z litego metalu, nie jakaś blaszka), przyszyte maszyną (widać po prostopadłej nitce), za to od strony wewnętrznej podszyte na guziczkach z... szarej masy perłowej, hmmm :shock:

bcu-wsc2.jpg.9ee23886b568ba9feb9fc34c073b09fc.jpg

Tylna regulacja na guzikach co wyjątkowo mi się podoba, wygląda dużo bardziej stylowo niż klamry:

bcu-wsc3.jpg.895781f81c14ada20da90c8033d90aef.jpg

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano
9 godzin temu, dziko napisał:

Znakomite metalowe guziki

Jak powiedział do mnie kilkanaście lat temu sprzedawca przy kasie, gdy podczas wyprzedaży likwidacyjnej w outlecie Vistuli kupowałem bawełniany garnitur zapomnianej już linii Artisti Italiani z 85% rabatem:

"Same guziki więcej warte niż pan zapłacił"...

;-)

• Oceniam pozytywnie 4