Hargin Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 No to i ja się doczekałem odpowiedzi z SS Thank you for your recent Suitsupply order. Unfortunately, I have to inform you that the tie flower green, with code d141103 is not available anymore, and will not be replenished. Please accept my sincerest apologies for the confusion and inconvenience. I suggest you to let me know, which tie in our regular collection you want, so i can arrange that for the same price. Szkoda, że na garnitury nie zrobili takiej "oferty" @Siata - ciekawa sprawa, oba pochodzą z kolekcji A/W 2013, więc teoretycznie powinny mieć identyczny krój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnie Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @Hargin - da się gdzieś sprawdzić w której kolekcji pochodzi dany garnitur? Chodzi mi o następujące Soho: http://eu.suitsupply.com/en/suits/soho-blue-stripe/P3734.html?vpid=P373416 Po zrobieniu zdjęć jednak stwierdziłem, że dość dobrze leży i mniejszy rozmiar nie wchodzi w grę, jednakże odsyłam bo power suit chyba jeszcze nie dla mnie (nie czułem się w nim naturalnie);] Chciałbym teraz wiedzieć czy biorąc taki sam rozmiar z nowej kolekcji mogę liczyć na porównywalne dopasowanie? PS. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak tkanina i garnitur prezentuje się w rzeczywistości to mogę później dodać zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Jeśli to rozmiar 48, to chętnie odkupię. Niestety, uciekł mi tuż przed kasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @johnie - ja posilam się niedoskonałą metodą. Przeszukuję zasoby profilu SuitSupply na portalu pinterest.com. Tam są kolekcje w osobnych katalogach od 2013r. Jednak tego SOHO tam nie znalazłem. Inne zdjęcia z portalu sugerują umieszczenie ponad rok temu, więc zapewne to też kolekcja A/W2013. Co do rozmiarów, to nowe modele dwurzędowe są chyba ciut mniej dopasowane. EDIT: jestem bardzo mile zaskoczony obsługą SS - wyprzedażowy, brakujący krawat, wymienili bez mrugnięcia okiem na 7-folda z kolekcji JORT (70€) . Zauważyłem jedynie, że przy odpowiedziach korzystają z szablonów i pisząc na temat krawatu, dowiedziałem się, że moja "marynarka" wkrótce zostanie wysłana Pewnie przez tą awarię mają niezły kocioł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sernik Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 No to i ja dostałem drugą paczkę. Pierwszy był trochę zbyt mały, a jak wygląda ten? Delikatnie przesunąć guzik?Rękawy widzę, że do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 EDIT: jestem bardzo mile zaskoczony obsługą SS - wyprzedażowy, brakujący krawat, wymienili bez mrugnięcia okiem na 7-folda z kolekcji JORT (70€) @Hargin to się nazywa "mieć farta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @Sernik - patrząc z przodu, wydaje się zbyt mały w ramionach (IMO) niestety... ...A miał ktoś podobny przypadek do mojego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Zamówienie składałem dopiero w sobotę a dzisiaj dostałem komplet bez żadnych niespodzianek. Dobrze mieć mało popularne wymiary . Zamawiałem bardziej zimowo: - marynarkę Sienna - trochę dziadkowa, ale da się wytaliować, - bezrękawnik (bodywarmer) - garnitur w moim ulubionym kroju, Washington Z tego ostatniego jestem najbardziej zadowolony, ma przyjemny w dotyku materiał POW i poza taliowaniem, w marynarce nic nie trzeba zmieniać. To gruba wełna, więc leży bez skazy. Spodnie to inna historia, dwa numery za duże w każdą stronę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @Koval: ja miałem taką samą sytuację, ale mnie poinformowano dzień po złożeniu zamówienia (zaraz na początku wyprzedaży), więc dosć szybko je zmieniłem. Co nie zmienia faktu, że dzień potem dostałem znowu takiego samego mejla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Zastanawiam się na płaszczem, konkretnie tym: http://eu.suitsupply.com/en/coats/blue-double-breasted-coat/J285.html?cgid=Coats&prefn1=collection&prefv1=Fall%2fWinter Noszę Lazio i Havana 46. Z tabeli rozmiarów wydaje się, że płaszcz 50 mógłby być dobry, ale to aż 2 rozmiary więcej. W przypadku 48 niepokoi mnie szerokość w ramionach (44,8). Może ktoś z Was posiada płaszcz Bleecker? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Wydaje mi się, że SuSu pozmieniało lekko kroje. Garnitur Washington kupuje przynajmniej jeden rocznie od 4 lat i ten ostatni znacząco rożni się dopasowaniem od pierwszego. Szczególnie rękawy w bicepsie sporo zyskały, talię też poszerzyli przynajmniej z 4 cm. Chyba szycie na wyidealizowanego modela odbijało się sporą porcją zwrotów. Ktoś ma podobne wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Na mnie stary, wąski Washington leży świetnie. Gdyby nie nadmiar atrakcji, jaki oferuje ten krój, byłby idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Wydaje mi się, że SuSu pozmieniało lekko kroje. Garnitur Washington kupuje przynajmniej jeden rocznie od 4 lat i ten ostatni znacząco rożni się dopasowaniem od pierwszego. Szczególnie rękawy w bicepsie sporo zyskały, talię też poszerzyli przynajmniej z 4 cm. Chyba szycie na wyidealizowanego modela odbijało się sporą porcją zwrotów. Ktoś ma podobne wrażenia? Ja mam podobne wrażenie, chociaż właśnie dotarł do mnie pierwszy w historii garnitur SS - brązowy SOHO http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/soho-brown-birds-eye/P3674.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=27 Zamówiłem w rozmiarze 94, trochę rękawy i nogawki do skrócenia, ale ogólnie leży chyba nieźle. Natomiast to co zwróciło moją uwagę to właśnie szerokie rękawy na wysokości bicepsa... Da się to trochę zwęzić? Nie mam porównania bo to pierwszy garnitur, ale ta szerokość rzuca się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 No to i ja dostałem drugą paczkę. Pierwszy był trochę zbyt mały, a jak wygląda ten? Delikatnie przesunąć guzik? Rękawy widzę, że do skrócenia. zdecydowanie za mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Gdyby nie nadmiar atrakcji, jaki oferuje ten krój, byłby idealny. Zdradzisz jakie to atrakcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Stawiam na biletówkę i ostre klapy w jednorzędowym garniturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Jak dla mnie to są jego największe zalety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Ja mam podobne wrażenie, chociaż właśnie dotarł do mnie pierwszy w historii garnitur SS - brązowy SOHO http://eu.suitsupply.com/en/c_suits/soho-brown-birds-eye/P3674.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=27 Zamówiłem w rozmiarze 94, trochę rękawy i nogawki do skrócenia, ale ogólnie leży chyba nieźle. Natomiast to co zwróciło moją uwagę to właśnie szerokie rękawy na wysokości bicepsa... Da się to trochę zwęzić? Nie mam porównania bo to pierwszy garnitur, ale ta szerokość rzuca się w oczy. Możesz podać swoje wymiary? Chciałbym porównać z moimi, żeby mieć pojęcie o rozmiarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Jak dla mnie to są jego największe zalety Mam podobnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Kojarzycie kiedy SS startuje z kolekcją jesień/zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dulstein Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @Hargin ostatni tydzień sierpnia Tak przynajmniej zostałem poinformowany przez Pana na czacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Przed chwilą pojawiło się parę nowych modeli w outlecie. Ktoś mi zwinął sprzed nosa piękne 3-częściowe Lazio :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @Dulstein - świetna wiadomość, będę miał okazję zobaczyć na żywo Mam nadzieję, że zdążą zatowarować salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Przed chwilą pojawiło się parę nowych modeli w outlecie. W jakim rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Stawiam na biletówkę i ostre klapy w jednorzędowym garniturze Właśnie tak. Plus duże wypełnienia, tylko zwiększają ciężar marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi