Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lazio 46 dotarł. Ale idzie już 48, ponieważ ten okazał się ciut za mały. mnie zaskoczył.

To jest model lniany w kratę? Jeśli tak, to jak się sprawuje w użytkowaniu codziennym i czy dbanie i prasowanie jest konieczne codziennie?

Opublikowano

Dwurzędowa marynarka Blue Plain będzie dobra w rozmiarze 48 na moje wymiary?

Klatka piersiowa: 97cm

Talia: 85cm

Wzrost: 186cm

Barki: 45cm

Size advisor poleca mi właśnie 48, jednak mam wątpliwości, czy 94 nie byłoby lepsze...

@Ma ktoś może którąś z poniższych marynarek?

http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/boston-blue-plain/C565I.html?prefn1=size&cgid=C_Jackets

http://eu.suitsupply.com/en/c_jackets/double-breasted-blue-plain/C574.html?cgid=C_Jackets

Z mojego doswiadczenia - mam podobne wymiary jak Ty, z tym ze zamawialem inny model:

- Havana 48 byla na mnie za szeroka. 44 byla za waska. Koniec koncow wymienilem na 46 - okazala sie w porzadku w ramionch. Jednak jesli chodzi o dlugosc, to jednak jest troszeczke za krotka.

Ale poniewaz traktuje ja jako sportowa marynarke, wiec moge sie z tym pogodzic :) Jak lezy na mnie - mozesz zobaczyc na stronie 51 tego watku.

- teraz z okazji wyprzedazy zamowilem zimowa havane 94 (nie bylo juz 46)- zobaczymy jak bedzie pasowac...

Widze ze Ty masz chyba nieco szersze barki od moich - moze 94 bedzie Ci lepiej sie ukladac. Najlepiej zamow dwie i jedna zwroc jak sie da.

Opublikowano

Miałem tak przy poprzednim zamówieniu grupowym i skończyło sie na innym, podobnym, ktory jeszcze był dostępny. Tym razem na szczęście order confirmation przyszło.

--

Michał

Ale mi też przyszło ;) Tylko w zakładce orders się nie pojawiło niestety.

Opublikowano

Boston jest dwurzędowy. Jeżeli chodziło Ci o film informacyjny, to z tego co zauważyłem aktor niekoniecznie nosi ten model, na którego stronie jest film.

--

Michał

Na filmie też jest dwurzędowy. Modele są te same, w innych kolorach zazwyczaj.

Opublikowano

Ja wczoraj wieczorem kupiłem 2 marynarki, dostałem rano potwierdzenie od SS, a w południe info że jedna z nich jest out of stock i proponują zwrot pieniędzy...

Opublikowano

Jak nie trafię z rozmiarem, zwroty w outlecie nadal są darmowe?

I jeszcze jedno, w "ficie" Madison Size advisor proponuje mi rozmiar 44 przy wymiarach 175cm wzrostu, 96 w klacie i 90 cm w talii. Myślicie że to dobry strzał?

Opublikowano

Jak nie trafię z rozmiarem, zwroty w outlecie nadal są darmowe?

I jeszcze jedno, w "ficie" Madison Size advisor proponuje mi rozmiar 44 przy wymiarach 175cm wzrostu, 96 w klacie i 90 cm w talii. Myślicie że to dobry strzał?

Strzał dobry, tylko się nie zapniesz. Mam znacznie mniej w talii i Soho 48 (Madison ma identyczne wymiary) jest na styk.

Opublikowano

Madison 44 ma w klatce 98 cm, czyli masz dwa cm zapasu. Czyli narażasz się na niedotlenienie, bo oddychać raczej się nie da;-)

Mam płaszcz próchnika bodajże 96cm i z nawet z marynarką daję radę (nie wiem, czy to nie przypadkiem twoja osoba zalciła mi ten rozmiar zamiast 100-102cm :D), mierzone w bytomiu 170/96 jest okej, nawet rękawy bym skrócił, ale te unoszenie się marynarki przy podniesieniu ręki jest nie do przyjęcia, ale to rozmowa na inny czas ;) Ogólnie pytam się obeznanych w temacie, bo przy 93 cm w pasie będę miał zapewne problem ze spodniami?

Opublikowano

Ogólnie pytam się obeznanych w temacie, bo przy 93 cm w pasie będę miał zapewne problem ze spodniami?

Ze spodniami masz dużo większe pole do popisu dla krawcowej/krawca, niż z poszerzaniem marynarki. 

Ja w "swoim" rozmiarze SS mam spodnie z zapasem w pasie, ale staram się nosić do nich szelki, co niweluje problem.