Dyjamentowski Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 A na biznesowy garnitur Lazio to dobry wybór? Potrzebuję dość uniwersalnego ale głównie biznesowego garnituru, raczej granatowego z dodatkową parą spodni. Swoją drogą, czy one mają prawdziwe guziki na rękawach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 7 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2019 48 minut temu, Dyjamentowski napisał: A na biznesowy garnitur Lazio to dobry wybór? Potrzebuję dość uniwersalnego ale głównie biznesowego garnituru, raczej granatowego z dodatkową parą spodni. Swoją drogą, czy one mają prawdziwe guziki na rękawach? Wszystko zależy do czego. Ja w związku z tym, że używam garnituru w podróżach zdecydowałem się na travellera. Lazio który tu wrzucasz jest dość formalny, więc powinno być okej. Tak,guziki są prawdziwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 A czy jest różnica w dopasowaniu do sylwetki/ wymiarach zwykłej welnianej Havany do Havany z linni traveller?Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 8 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2019 Przymierzałem dwa garnitury Havana Traveler w różnych rozmiarach i zawsze były ciaśniejsze od "zwykłej" Havany. Normalnie noszę rozmiar 98 a przy traveler nie mogłem się w niego wcisnąć i musiałem zamawiać rozmiar 52 (102 byłby za długi a 50-tka miała minimalnie za ciasna i miała za krótkie rękawy). Efekt końcowy był taki, że nie kupiłem żadnego travellera. Szary w kratę był zbyt ciemny i lekko nudny a przez granatowy "przebijała" biała koszula (luźny splot). Wygrała zwykła ciemno-niebieska Havana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fright Napisano 10 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2019 Planuje kupić 3-4 garnitury. Ludzie zachwalają Suitsupply. Jestem aktualnie modowym NOOBKIEM. Bardzo mi się podobają garnitury Emmanuel Macron GŁÓWNIE CHODZI MI O ODCIENIE KOLORU GRANATOWEGO. Link1 Link2 Pan Macron nosi ciemne granatowe garnitury. I muszę przyznać że są bardzo dobrze dobrane i TEN CIEMNY GRANAT JEST IDEALNY. I można wiedzieć jak eksperci określają ten ciemny kolor granatu? Czy to są typowe ciemne odcienie granatowych garniturów? GARNITUR NAPOLI, GRANATOWY CZYSTA WEŁNA 1209 PLN GARNITUR NAPOLI, GRANATOWY CZYSTA WEŁNA S110'S 1399 PLN GARNITUR LAZIO, GRANATOWY CZYSTA WEŁNA 1209 PLN GARNITUR NAPOLI, GRANATOWY CZYSTA WEŁNA 1209 PLN Jak specjaliści oceniają odcienie tych granatów. Czy może wszystkie są podobne i niema zbyt dużych różnic. Domyślam się że jakiś innym ciemniejszy granat to większe pieniądze i nie ma moją kieszeń:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 11 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2019 Lazio to model bardziej wyszczuplony od Napoli - na mnie lepiej leży Napoli, różnice moim zdaniem nie są wielkie, ale zauważalne. Co do poszczególnych garniturów które wrzuciłeś to głównie różnica jest w fakturze (w mojej ocenie najbardziej formalny charakter ma ten model P5229M, czyli drugi wrzucony przez Ciebie link, a najmniej pierwszy model: P5539). Musi zastanowić się na jakie okazje potrzebujesz garniturów. Niemniej ja z tych co podałeś to bym kupił nie więcej niż 2 modele, bo jakbyś kupił 3, to miałbyś 3 niemal identyczne garnitury - chyba że o to Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fright Napisano 12 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2019 Potrzebuje garnitury do pracy 5 dni w tygodniu - nudne spotkania w salach -gabinetach od 5 do 20 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 13 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2019 To ja bym celował chyba w te z dwóch ostatnich linków (teraz niestety już nie działają), ale z tego co pamiętam, to one miały taki dobry balans formalności do takiego przeznaczenia. Jeżeli mają to być woły robocze, to na pewno warto, żeby wełna była raczej w niskich wartościach skrętności (tj. 110-120) - bo powinny dłużej wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filiph Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Hej, zamówiłem garnitur od SuitSupply w rozmiarze 46 i potrzebuję porady od osób które mają większe doświadczenie z garniturami oraz wprawniejsze oko ode mnie. Osobiście wydaje mi się, że rękawy powinny być odrobine dłuższe. Potrzebuję garnituru na ślub brata w sylwestra i nie wiem, czy zostawić/zwrócić ten i iść do sklepu Bytom czy Vistula czy może zamówić dłuższy- choć w tym wypadku jest ryzyko, że z ewentualnymi poprawkami krawieckimi się już nie wyrobie. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Rękawy w marynarce za krótkie, a nogawki za długie. Jeśli zrobisz wymianę bez zbędnych opóźnień, to spokojnie wyrobisz się z poprawkami. Możesz się przejść do Vistuli przeglądnąć Laitner (zwykła linia Vistuli oraz Bytom w ogóle są nie do przyjęcia imo), ale raczej nastawiałbym się dalej na SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orlin Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 1 godzinę temu, Filiph napisał: Hej, zamówiłem garnitur od SuitSupply w rozmiarze 46 i potrzebuję porady od osób które mają większe doświadczenie z garniturami oraz wprawniejsze oko ode mnie. Osobiście wydaje mi się, że rękawy powinny być odrobine dłuższe. Potrzebuję garnituru na ślub brata w sylwestra i nie wiem, czy zostawić/zwrócić ten i iść do sklepu Bytom czy Vistula czy może zamówić dłuższy- choć w tym wypadku jest ryzyko, że z ewentualnymi poprawkami krawieckimi się już nie wyrobie. Oprócz rękawów to cała marynarka jest za krótka, więc proponuję inny rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2019 Za krótka, ponadto na ślub wybierz ciemny, gładki garnitur wieczorowy - nie garnitur we wzór (kratka). SS ma rozmiary L(ong), sprawdź rozmiarówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karakean Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 Czy ten garnitur (Napoli) w tym rozmiarze (98) dobrze na mnie leży? Oczywiście oprócz nogawek do skrócenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 19 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2019 Jest za obszerny, długie też rękawy. Zdjęcie ogólnie trudne do oceny bo robione od góry i nie widać proporcji dobrze. Ile masz wzrostu i w klatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
achimpe Napisano 20 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2019 Zdecydowanie łatwiej by było gdybyś wrzucił zdjęcie w odpowiednich butach i koszuli. Najlepiej gdyby wszyscy wrzucali zdjęcia w marynarce i bez, w koszuli i w butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 21 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2019 Mr.Vintage pisze (https://mrvintage.pl/2018/02/garnitur-na-zamowienie-suitsupply-recenzja.html) Cytat Spodnie dla wysokich mają też wyższy stan, co bardzo mi odpowiada w spodniach garniturowych, więc mam nadzieję, że ta informacja przyda się osobom mającym podobne upodobania. Jaka jest różnica w wysokości stanu spodni w wersji regular i long? Zastanawiam się nad zamówieniem dwurzedówki w systemie mix&match ew na zamówienie i zależy mi na wyższych spodniach typowo pod szelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 21 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2019 Istnieje różnica, ale nie jest na tyle znaczącą, żeby spodnie dobrze pracowały z szelkami. Suit Supply ma spodnie wąskie o stanie, który można co najwyżej nazwać średnim, na pewno nie wysokim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karakean Napisano 22 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 Przepraszam za opóźnienie, przesyłam ponownie zdjęcia (mam nadzieję że z takiej perspektywy są ok) w napoli r.98 a także jedno bez marynarki. Koszula jest za duża gdyż została mi z czasów kiedy byłem nieco masywniejszy, ale w najbliższej przyszłości zakupię nową, buty też. Mój wzrost to 189cm a obwód klatki 102cm na wydechu i 104cm na wdechu. Faktycznie jest aż tak źle (oczywiscie nie liczac dlugosci nogawek)? Dodam jeszcze że chciałbym zamówić pod to kamizelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 22 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 Na tych nowych zdjęciach nie za bardzo widać przodu marynarki - zbyt ciemno jest by ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karakean Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 Ciężko mi o dobre światło ale mam nadzieję, że to się nada. Kupiłem już koszulę o odpowiednim rozmiarze i teraz widzę że faktycznie rękawy marynarki są nieco za długie i będę musiał je skrócić razem z nogawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 IMO, pomijając długość nogawek - leży całkiem przyzwoicie. Zwróć tylko uwagę czy nowa koszula nie ma zbyt krótkich rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 Dodałbym jeszcze, że nieco lepiej wyglądała by koszula z kołnierzem półwłoskim, tak aby ładnie dopełniała się z marynarką.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Outlet SuSu działa na stronie USA. Może przywędruje do Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 jakby był w Holandii to byłoby super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Jak już wspomniał o świcie Żorż Ponimirski, w USA ruszył outlet SS. Na stronie The Shoe Snob są jego "namiary": https://www.theshoesnobblog.com/2020/01/suitsupply-final-sale-3-days-to-get-low-prices.html?fbclid=IwAR0J34lHWAClEzzRif7_KJPsTdO2mcTxRV3-Ch1Vwy_JUSUL9dKTTJK5Jws Enjoy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi